Παραλύουν τα ΕΛΤΑ-Ταχυδρόμοι απεργούν 24-25/2. Καταργούν 420 θέσεις διανομέων


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Ταχυδρόμοι του Νομού Αττικής προχωρώντας αύριο 24 Φεβρουαρίου σε 4ωρη στάση εργασίας και 24ωρη απεργία την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, η οποία πραγματοποιήθηκε με εντυπωσιακή συμμετοχή.

Το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόφαση για την κατάργηση 420 θέσεων διανομέων, η οποία μειώνει σχεδόν στο μισό τη δύναμη της διανομής στην Αττική.

Η νέα δομή λειτουργίας αναφέρει θα φέρει τεράστιες καθυστερήσεις στην αλληλογραφία για τους καταναλωτές, αφού κατά περίπτωση θα φτάνουν να βλέπουν ταχυδρόμο μια φορά την εβδομάδα αλλά και σε άλλες περιπτώσεις σπανιότερα. Ως αποτέλεσμα, θα σωρεύονται ανεπίδοτα αντικείμενα και η ταλαιπωρία των καταναλωτών θα μεγαλώσει.

Σύμφωνα με το σωματείο τέτοιο πλάνο διανομής δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα και η νέα προτεινόμενη δομή λειτουργίας χαρακτηρίζεται από προχειρότητα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αμφισβητείται στην πράξη η δυνατότητα παροχής Καθολικής Υπηρεσίας και των υπηρεσιών που συμβατικά προκύπτουν για τα ΕΛΤΑ.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Οικονόμου: «Τα ΕΛΤΑ βρίσκονται απαξιωμένα, χωρίς επενδύσεις εκσυγχρονισμού, χωρίς αναπτυξιακό πλάνο και χωρίς οποιοδήποτε σχέδιο στρατηγικού βάθους. Σήμερα αντί να καλυφθούν τα κενά των προηγουμένων ετών, γίνονται κινήσεις σπασμωδικές που τελικά θα επιδεινώσουν την ήδη τραγική κατάσταση του Οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι κατανοούμε τη σημασία αντιμετώπισης των προκλήσεων για τα ΕΛΤΑ, ωστόσο περιμένουμε να γίνουν με ρεαλισμό και όραμα. Όχι μόνον για να “βγουν τα νούμερα σήμερα” αλλά για να υπάρχει βιώσιμο ταχυδρομείο στη χώρα που να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στους πολίτες.

Καλούμε τη Διοίκηση να αντιμετωπίσει την κατάσταση με ρεαλισμό και υπευθυνότητα. Να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και να μπει σε έναν ουσιαστικό διάλογο με αντίληψη μακροχρόνιου σχεδιασμού.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην παρασύρεται από τις εμμονές ορισμένων ενάντια σε κάθε τι δημόσιο».

Πηγή: ΙΣΚΡΑ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου