Δημιουργήθηκε εμβόλιο COVID-19, ξεκινούν οι δοκιμές του


Το εμβόλιο του COVID-19, που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ 42 ημέρες μετά τον εντοπισμό της γενετικής ακολουθίας του και ονομάζεται SARS-CoV-2, κυκλοφόρησε ήδη από Κινέζους ερευνητές στα μέσα Ιανουαρίου, και η “Moderna Therapeutics“, εταιρεία βιοτεχνολογίας του Cambridge Massachusetts (Boston) -σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη αποστείλει τις πρώτες παρτίδες του για να γίνουν τα απαραίτητα test

Τα πρώτα φιαλίδια απεστάλησαν στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) στη Bethesda, όπου θα ετοιμαστεί το εμβόλιο για δοκιμές στον άνθρωπο τον Απρίλιο.

ℹ️ Οι επιστήμονες του NIH άρχισαν επίσης να δοκιμάζουν ένα αντιικό φάρμακο που ονομάζεται remdesivir που έχει αναπτυχθεί για τον Ebola, σε έναν ασθενή που έχει μολυνθεί από το SARS-CoV-2.
Η δοκιμή θα είναι η πρώτη που δοκιμάζει ένα φάρμακο για τη θεραπεία του COVID-19 και θα γίνει από μια ομάδα στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα. Ο πρώτος ασθενής που προσφέρθηκε εθελοντικά στο πρωτοποριακό πείραμα είναι ένας επιβάτης από αυτούς που γύρισαν πίσω -θετικοί στον ιό από το Diamond Princess (θυμίζουμε πως μετά απο κρουαζιέρα του Diamond Princess στην Ιαπωνία, διαγνώστηκαν με τον ιό πάνω από 620 επιβάτες και πλήρωμα).
Θα πάρουν επίσης μέρος και άλλοι με διάγνωση COVID-19 που έχουν νοσηλευτεί ή νοσηλεύονται ακόμη.

ℹ️ Το Remdesivir αποδείχτηκε ενθαρρυντικά αποτελεσματικό σε ζώα που μολύνθηκαν με δύο σχετικούς κοροναϊούς, ο ένας υπεύθυνος για σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) και ο άλλος για την πρόκληση «αναπνευστικού συνδρόμου Μέσης Ανατολής» (MERS).
Οι εθελοντές θα επιλεγούν τυχαία για να λάβουν είτε το φάρμακο είτε ένα εικονικό φάρμακο ενδοφλεβίως για 10 ημέρες και θα τους γίνονται κάθε δυο μέρες εξετάσεις αίματος κλπ για να παρακολουθήσουν την ποσότητα του ιού στο σώμα τους.

Αν το φάρμακο δείξει κάποια αποτελεσματικότητα στη διατήρηση των επιπέδων του SARS-CoV-2 στο αίμα, θα μπορούσε να συμβάλει στη συγκράτηση της εξάπλωσης της λοίμωξης.

ℹ️ Το εμβόλιο της Moderna κατά του COVID-19 αναπτύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ επειδή βασίζεται σε μια σχετικά νέα γενετική μέθοδο που δεν απαιτεί μεγάλες ποσότητες ιού. Αντ ‘αυτού, το εμβόλιο είναι συσκευασμένο με mRNA, το γενετικό υλικό που προέρχεται από το DNA και παράγει πρωτεΐνες. Το Moderna «φορτώνει» το εμβόλιο του με mRNA που κωδικοποιεί τις σωστές πρωτεΐνες του κοροναϊού, οι οποίες στη συνέχεια χορηγούνται με ένεση στο σώμα. Τα ανοσοκύτταρα στους λεμφαδένες μπορούν να επεξεργαστούν αυτό το mRNA και να αρχίσουν να παράγουν την πρωτεΐνη με τον σωστό τρόπο για να αναγνωρίσουν και να μαρκάρουν άλλα κύτταρα του ανοσοποιητικού για καταστροφή.
Όπως δήλωσε ο Δρ Stephen Hoge, πρόεδρος της Moderna, στο TIME, το mRNA είναι πραγματικά ένα μόριο λογισμικού στη βιολογία. Έτσι το εμβόλιο είναι σαν το πρόγραμμα λογισμικού στο σώμα, το οποίο στη συνέχεια πηγαίνει και κάνει τις [viral]πρωτεΐνες που μπορούν να δημιουργήσουν μια «ανοσοαπόκριση».
Αυτό σημαίνει ότι αυτή η μέθοδος εμβολίου μπορεί να κλιμακωθεί γρήγορα, εξοικονομώντας κρίσιμο χρόνο όταν εμφανιστεί μια νέα ασθένεια όπως το COVID-19 και αρχίζει να μολύνει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Πρωτότυπο άρθρο στην Αγγλική γλώσσα : time.com

Πηγή: atexnos.gr


Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Νομίζω,πώς είναι αθλιότητα η πρακτική των "πλασέμπο",των ψεύτικων φαρμάκων που δίνονται σε ομάδες ασθενών,όταν δοκιμάζονται νέα φάρμακα,για να αποκλειστή η περίπτωση αυθυποβολής.Η βελτίωση λόγω αυθυποβολής είναι μικρή έως μηδενική κ εντελώς προσωρινή.Μακάρι να θεραπεύωνταν οι άνθρωποι με αυθυποβολή κ να μή χρειάζωνταν φάρμακα.Στερούν απ' αυτούς τους ανθρώπους τη δυνατότητα της θεραπείας,σε περίπτωση που το φάρμακο είναι πράγματι αποτελεσματικό.Το διάστημα που τους κοροϊδεύουν,μπορεί να αποβή μοιραίο για τη ζωή τους.Κ χωρίς πλασέμπο η αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου θα επιβεβαιωθή, με λίγη περισσότερη καθυστέρηση.Αλλά ο λόγος της χρήσης πλασέμπο είναι η εμπορικότητα κ μόνο,το να ρίξουν στην αγορά γρήγορα ένα "αντικειμενικά" αποτελεσματικό φάρμακο σε βάρος ορισμένων ανθρώπων,που χρησιμοποιούνται σαν πειραματόζωα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή