Ο κορονοϊός και ο φωτισμένος ευρωπαϊκός ανθρωπισμός!


Του Δημήτρη Λιάτσου

Ο φετεινός «Μάρτης, γδάρτης και παλουκοκαύτης» φόρεσε πολιτικό μανδύα, εν μέσω κορονοϊού, και δοκίμασε τις - όποιες - αντοχές της δυτικής δημοκρατίας. Κυρίως της...πανθομολογούμενης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Και, ω του θαύματος! Δεν απέμεινε τίποτα όρθιο!

Οι πολιτικές ηγεσίες των χωρών της Ευρώπης, μαζί και το ιερατείο των Βρυξελλών, αρχικά «ζούσαν στον κόσμο τους» αρνούμενες να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα του θέματος που ταλάνιζε τότε την Κίνα και χώρες της Ασίας.

Η «έκρηξη» στην Ιταλία και η κήρυξη πανδημίας από τον Π.Ο.Υ. τις έκανε να βγουν από το λήθαργο... Θα περίμενε κανείς να δράσουν αστραπιαία! Να συμβάλουν στην καταπολέμηση του ιού με βάση τη διακηρυγμένη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Και εδώ ζήσαμε στιγμές «απείρου κάλλους», όσον αφορά και την «αλληλεγγύη» και τις γενικές διακηρύξεις περί ευρωπαϊκών αξιών!
  • Οι Ιταλοί έβλεπαν αποσβολωμένοι τους Τσέχους να...κατακρατούν φορτία με ιατρικό υλικό από την Κίνα που προορίζονταν για αυτούς!
  • Οι Ισπανοί πήραν... ανάποδες από τη γαλλική ταχυδακτυλουργία να... εξαφανίσει φορτίο με μάσκες που έπρεπε να φτάσει στη Μαδρίτη!
  • Οι θιασώτες του σχεδίου να σύρουν στην...ευνομούμενη Ευρώπη και τις μικρές χώρες των δυτικών Βαλκανίων, έψαχναν «τρύπα να τρυπώσουν» ακούγοντας το Σέρβο πρόεδρο, Βούτσιτς, να τους τα... ψέλνει που άφησαν τη χώρα του αβοήθητη...
Πάνω απ´όλα έρχεται η...ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας, η «ελπίδα» των υπολοίπων ότι θα... βοηθηθούν, η Γερμανία και... αυτοπεριχαρακώνεται από όλους! Κλείνει τα σύνορα ώστε να μη διαχυθεί το... παχύ, βαθύ πουγκί της προς τους άλλους! Δείχνοντας τους καθαρά: Δε σας τα άρπαξα για να σας τα  δώσω πίσω!
  •  Ο Τραμπ ενώ αρχικά σφυρίζει...κλέφτικα, στη συνέχεια ζητά από γερμανική ιατρική εταιρεία που ανακοίνωσε ότι βρήκε «φάρμακο» κατά του κορονοϊού, να του το πουλήσει όσο-όσο, και να πάρει εκείνος το αποκλειστικό δικαίωμα πωλήσεων!
  • «Πιστός» στην υπέρτατη αξία της...αγοράς, ο αμερικανός αρχίζει να αγοράζει ότι  μπορεί να πουληθεί σχετικά με την προστασία από το φονικό ιό! 
  • Νωρίτερα, ο ένοικος του Λευκού Οίκου έχει φροντίσει να δείξει περίτρανα στους ευρωπαίους πόσο θα τους «προστατέψει» από κάθε κακό, απαγορεύοντας την είσοδο στις ΗΠΑ!
Μέσα σε όλα αυτά... ξεχάστηκε το γεγονός των ΝΑΤΟικών στρατιωτικών γυμνασίων Defender 2020, στα σύνορα της Ρωσίας! - Εντάξει, ματαιώθηκαν, ηρεμήστε, μας λένε... Ναι, μένουν όμως οι τρεις δεκάδες χιλιάδες αμερικανοί που έφθασαν στο ευρωπαϊκό έδαφος! Εν μέσω θεομηνίας, συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί. Η μόνη κίνηση «στήριξης» της δοκιμαζόμενης Ευρώπης από τις ΗΠΑ είναι η διαβεβαίωση ότι «οι στρατιώτες μας είναι καθαροί»!!!

Όταν οι Ιταλοί δεν προλάβαιναν να μετρούν τα πτώματα στη Λομβαρδία, όταν διαπίστωσαν ότι τα τεστ ανίχνευσης του ιού δεν θα φτάσουν ποτέ από την «αλληλέγγυα» Ευρώπη, στράφηκαν προς τη... Ρωσία! Ενάντια στην οποία, κατά το ΝΑΤΟικο σενάριο, θα έπρεπε να εξασκηθούν και να... πολεμήσουν!
Παρά τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» των αμερικανών επί παντός επιστητού, αποδείχτηκε ότι η «μοναδική» υπερδύναμη στον κόσμο, δεν έχει ικανό απόθεμα ιατροφαρμακευτικού υλικού για την προστασία των υπηκόων της! Ο Τραμπ, με το...αγέρωχο ύφος του βρέθηκε στην ανάγκη να τηλεφωνήσει, που αλλού; Στον Πούτιν! Και να ανακοινώσει, στη συνέχεια ο ίδιος ότι «περίπου» έκανε τη... χάρη στο Ρώσο και δέχτηκε τη βοήθεια του! Εκείνος του έστειλε δυο «πολύ-πολύ μεγάλα», όπως είπε ο Τραμπ, μεταγωγικά αεροσκάφη, το ένα πληρώθηκε το άλλο δόθηκε έτσι... Ας είναι...
Ο Σέρβος πρόεδρος ενώ επί μεγάλο διάστημα επεδίωκε να πατά σε δυο βάρκες, στρεφόμενος περισσότερο προς τις... ευρωπαϊκές αξίες, ήρθε ο κορονοϊός και του υπέδειξε σε ποια να μπει, πριν η ευρωπαϊκή βουλιάξει! Τα έντεκα γιγάντια ρωσικά IL-76, μετέφεραν στο Βελιγράδι τέτοιες ποσότητες απολυμαντικών και ειδικούς στην αντιμετώπιση ιώσεων από χημική, βιολογική επίδραση που μπορούν να καθαρίσουν όλες τις χώρες των Βαλκανίων! Αυτές που οι αμερικανοί... επιτετραμένοι ωθούν με κάθε τρόπο στο ΝΑΤΟ για να τις «σώσουν» από το ρωσικό... επεκτατισμό!

Ο...άτιμος κορονοϊός τίναξε στον αέρα τα μεγαλόπνοα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια...

Τώρα τα επιτελεία των δυτικών «διεθνών» ΜΜΕ απεργάζονται νέα σενάρια. Όπως αυτό ότι ο «ύπουλος» Πούτιν απλώνει τη... χερούκλα του πάνω στην Ευρώπη, στέλνοντας στρατεύματα χημικού και βιολογικού πολέμου!

Ας... πρόσεχαν! Ας μην έκλεβαν τις μάσκες μεταξύ τους!

© Φωτογραφία : Facebook/Federico Cane
«Ευχαριστώ Ρωσία, ευχαριστώ Πούτιν»: Ιταλός ύψωσε ρωσική σημαία αντί της Ε.Ε. - Βίντεο

Πάντως το «ασήμαντο» βιντεάκι του Ιταλού που, δίπλα στην ιταλική σημαία, αλλάζει την ευρωπαϊκή με τη ρωσική, στο τέλος αυτής της κρίσης μπορεί να αποκτήσει... αξία!

Πηγή: sputniknews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου