Ελληνικό: Κυβερνητική φιέστα με μπουλντόζες στην υπηρεσία του Λάτση

Έναρξη εργασιών του ξεπουλήματος με τον πρωθυπουργό με κράνος και εργατικό γιλέκο - «Κόντρα» με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι καλύτερος στην εξυπηρέτηση των Λάτσηδων

Με υπερηφάνεια για το ξεπούλημα, με ύμνους στην ιδιωτική πρωτοβουλία (στους Λάτσηδες που θα κάνουν μπίζνες με τη χρηματοδότηση του ελληνικού λαού), με επικοινωνιακό σόου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που φόρεσε κράνος και εργατικό γιλέκο η κυβέρνηση σήμερα παίζει το χαρτί έναρξη εργασιών στο Ελληνικό. 

«Όλο το κυβερνητικό επιτελείο, εργάστηκε με επιμονή και υπομονή για να ξεπεράσουμε πολλές νομικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που κληρονομήσαμε από το παρελθόν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας ειδική αναφορά στον υπουργό Ανάπτυξης ‘Αδ. Γεωργιάδη, στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κ.α 

Ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να εμφανίσει την απόλυτη παραχώρηση δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο, ισχυρίστηκε ότι η άλλη αντίληψη για το Ελληνικό «ήθελε τον χώρο ένα τεράστιο πάρκο, λαχανόκηπο, τελικά μια αντίληψη αδράνειας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ η μόνη κριτική που είχε να κάνει είναι ότι έγινε μια ολόκληρη φιέστα για να γκρεμιστούν πέντε κτίρια. Τι άλλο να πει; Ο κυβέρνηση του άλλωστε (σε μια από τις δεκάδες κωλοτούμπες) έβαλε γερά θεμέλια στο ξεπούλημα. «Εγκαίνια Μητσοτάκη για να γκρεμίσει το δημόσιο πέντε κτίρια στο Ελληνικό – Για τα υπόλοιπα 900 βλέπουμε», έγραψε στο twiiter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Ο… «μπουλντόζας» του Ελληνικού, Άδ. Γεωργιάδης, απάντησε «Λέτε σήμερα να γκρεμίζαμε 900 κτίρια; Σήμερα 5 έως τέλος του χρόνου όλα. Το έργο ξεκίνησε και δουλέψατε και εσείς γι’ αυτό». Με λίγα λόγια, ανταγωνισμός για το ποιος είναι ο καλύτερος του ξεπουλήματος του Ελληνικού. 

Πάντως, για να γνωρίζουμε γιατί γίνεται όλο αυτό, υπενθυμίζουμε ότι αρχές Φεβρουαρίου η Lamda Development S.A. ενημέρωσε το «επενδυτικό κοινό» ότι υπέγραψε με τις Τράπεζες Eurobank και Πειραιώς «τους βασικούς επιχειρηματικούς όρους κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού» «με σκοπό τη χρηματοδότηση του έργου του Ελληνικού»!

Το «επενδυτικό κοινό» για την Lamda Development του «επενδυτή» Λάτση, ο οποίος δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του, είμαστε όλοι εμείς που ανακεφαλοποιήσαμε τις τράπεζες (διάβαστε σχετικά εδώ: Οι τράπεζες που ανακεφαλοποίησες εσύ …δανείζουν την «επένδυση» του Λάτση – του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου).

Ο πολυδιαφημισμένος «επενδυτής», ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι την πρώτη 5ετία του έργου θα επενδύσει 1,07 δισ. ευρώ, τα έχει ήδη εξασφαλίσει ήδη! Μάλιστα οι τράπεζες του έδωσαν και σχετική εγγυητική επιστολή ώστε να αποπληρώσει τη δόση στο ΤΑΙΠΕΔ που αποτελεί το τίμημα για το ξεπούλημα του φιλέτου του Ελληνικού!

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου