Πούτιν και Ασάντ θα χτίσουν μια μικρή Αγιασοφιά στα σύνορα με την ΤουρκίαΟ Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνεργασία με τον Μπασάρ Αλ Ασάντ σχεδιάζουν να χτίσουν μια μικρή Αγιασοφιά στην συριακή επαρχία Χαμά, σε απάντηση της μετατροπής του εμβληματικού Ναού της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TheNewArab.gr, η μικρογραφία της Αγίας Σοφίας θα χτιστεί στην Αλ Σουκαϊλαμπίγια όπου ζει πολυπληθής ελληνορθόδοξη κοινότητα, στοχεύοντας στην ανάδειξη της σημασίας του ειρηνικού διαλόγου μεταξύ των θρησκειών.

Οι προετοιμασίες για την οικοδόμηση του ναού στην επαρχία Χάμα της Αλ Σουκαϊλαμπίγια θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, ανέφερε χθες το πρακτορείο ειδήσεων Αλ-Μοντόν του Λιβάνου.

Η ιδέα αποδίδεται στον Ναμπεούλ Αλ-Αμπντουλάχ επικεφαλής μιας φιλανθρωπικής πολιτοφυλακής εντός της επαρχίας, ο οποίος παρουσίασε τα σχέδιά του στον ρωσικό στρατό που βρίσκεται στη Συρία και στον μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Επιφανείας (Χάμα), Νικολάου.

Το αντίγραφο πρόκειται να χτιστεί σε ένα κομμάτι γης, χορηγία του αρχηγού της πολιτοφυλακής Ναμπεούλ Αλ-Αμπντουλάχ. Η τοποθεσία του νέου ναού βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στη Χαμά.

Η είδηση είχε πρωτοδημοσιεύτηκε από το press-gr.com/ το οποίο και αποκάλυψε ότι κτίζεται πιστό αντίγραφο της Αγιασοφιάς στην Χαμά, αναφέροντας ότι ήδη βρίσκονται εκεί Ρώσοι μηχανικοί και αρχιτέκτονες που συνεργάζονται με Σύρους ειδικούς για την κατασκευή του ναού.

Ο Ρώσος νομοθέτης Βιτάλι Μιλόνοφ, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ότι η Συρία είναι η ιδανική τοποθεσία για τη μικρή Αγιασοφιά διότι “σε αντίθεση με την Τουρκία, είναι μια χώρα που δείχνει σαφώς την πιθανότητα ειρηνικού και θετικού διαθρησκευτικού διαλόγου”.

“Πρόκειται πράγματι για ένα γεγονός-καμπή για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο. Είμαι σίγουρος πως κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός θέλει το όνομά του να είναι χαραγμένο σε τουλάχιστον μία πέτρα ή ένα τούβλο της νέας Αγίας Σοφίας” τόνισε ο Βιτάλι Μιλόνοφ.

Πηγή: ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

 1. προσφορά δανείου σε άτομα που χρειάζονται χρηματοδότηση

  μικρο-χρηματοοικονομική δομή Είμαστε καλά εδραιωμένοι και με τα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια βαθιά κατανόηση των ατομικών αναγκών και απαιτήσεων σας. Δεσμευόμαστε να αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας δίκαια και να παρέχουμε επαγγελματική, φιλική και ευγενική εξυπηρέτηση.
  Οι διαδικασίες μας έχουν σχεδιαστεί για να σας ανταποκρίνονται ώστε να διασφαλίζετε ότι προσφέρουμε προϊόντα που ταιριάζουν στις περιστάσεις σας.

  Η υπηρεσία μας είναι πολύ επαγγελματική και χωρίς καθυστέρηση. Μας
  Το σύνθημά μας είναι να βοηθήσουμε εσάς, τον πελάτη, ανεξάρτητα από τις ανάγκες σας.
  προσφέρουν δάνεια που κυμαίνονται από 1.000 έως 5.000.000.000 ευρώ.
  Τα αιτήματα υποβάλλονται σε επεξεργασία "χωρίς υποχρέωση".

  Δίνουμε δάνεια με σταθερό επιτόκιο για όλους τους τύπους δανείων.

  Εάν ενδιαφέρεστε για την υπηρεσία μας
  Συμπληρώστε την αίτηση και στείλτε την σε μας στο
  παρακάτω διεύθυνση email

  Το ονοματεπώνυμο σου: ....................
  Διεύθυνση: ................................
  Χώρα: ................................
  Ποσό του δανείου: .......................
  Διάρκεια του δανείου: ......................
  Η ηλεκτρονική σου διεύθυνση: ..............


  Συνάψτε συμφωνίες μαζί μας μέσω: elvirasika@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή