Ο σώζων εαυτόν...

 

Γνωρίζαμε ότι για την κυβέρνηση η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι 90% επικοινωνία και 10% μέτρα πολιτικής. Το μόνο που άλλαξε χθες σε αυτή τη θλιβερή σταθερά είναι ότι, παρά την υποστήριξη των κυρίαρχων και αδρά ανταμειβόμενων ΜΜΕ, η κυβέρνηση έχει χάσει πια και τις επικοινωνιακές δεξιότητές της.

Η εικόνα του μαγνητοσκοπημένου πρωθυπουργικού «διαγγέλματος» ήταν αποκαρδιωτική ακόμη και στη σκηνοθεσία της. Σαν ομιλούσα κεφαλή ο Κυρ. Μητσοτάκης απήγγειλε ακόμη ένα λογύδριο, με φόντο ένα «παγωμένο» παράθυρο στο Μαξίμου.

Επιχείρησε να «ανταλλάξει» τη ματαίωση της επιχείρησης «Πάσχα στο χωριό», που συστηματικά και σε πείσμα της επιδημιολογικής τραγωδίας καλλιεργούσε όλο το προηγούμενο διάστημα, με το άνοιγμα της εστίασης αμέσως μετά το Πάσχα και το ολοκληρωτικό άνοιγμα της χώρας από 15 Μαΐου, στο όνομα της εκκίνησης του τουρισμού. Και βρίσκει απέναντί της η κυβέρνηση, αιφνιδιασμένους και... στεγνούς από ρευστότητα, ακόμη κι αυτούς που υποτίθεται ότι θέλησε να δελεάσει.

Τι μας είπε εμμέσως χθες ο πρωθυπουργός; Οτι το πείραμα του πιο παρατεταμένου -εξάμηνου!- λοκντάουν σε όλη την Ευρώπη απέτυχε παταγωδώς. Και, με βαρύτατο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και σε διασπορά του κορονοϊού, έκλεισε το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας με 207 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και το ανοίγει τη Δευτέρα του Πάσχα ενώ πλέον έχουμε ξεπεράσει τους 831 σε ΜΕΘ.

Πρακτικά, ο πρωθυπουργός ομολόγησε χθες ότι επί έξι μήνες, με την επίκληση της ατομικής ευθύνης, με την τακτική του «ακορντεόν» και του «άνοιξε - κλείσε», με την επίδειξη αστυνομικού αυταρχισμού που «λαμπάδιασε» τη Νέα Σμύρνη και τις πλατείες, με την αλλοπρόσαλλη εναλλαγή τοπικών σκληρών εγκλεισμών και απόλυτης χαλάρωσης, με τον εξωραϊσμό της πορείας των εμβολιασμών, με την επινόηση των σελφ τεστ και με όλα τα ευφάνταστα που επιστράτευσε από τον Νοέμβριο μέχρι και χθες πέτυχε... μια τρύπα στο νερό.

Ποντάροντας στην επικίνδυνη εξοικείωσή μας με τη μακάβρια στατιστική, με τους 100 νεκρούς τη μέρα και τις ασφυκτικά γεμάτες από αγωνία θανάτου εντατικές, παρουσίασε έναν οδικό χάρτη επιστροφής στην ομαλότητα μέχρι τις 15 Μαΐου, την ημέρα ανοίγματος της χώρας στην τουριστική αγορά που συμπυκνώνεται στον κυνισμό του δόγματος «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Απόλυτα συνεπές για τους κήρυκες της ατομικής ευθύνης και της κοινωνικής ανευθυνότητας.

Πηγή: efsyn.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου