Ο Ν. Βούτσης «κατά» του Αλ. Τσίπρα; Ή άλλη μια παραπλανητική «τρίπλα»;

Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου

Όλοι είχαμε ακούσει έκπληκτοι τον «πρωθυπουργεύοντα» στο Κρατίδιο μας Αλέξη Τσίπρα να χαιρετίζει πριν λίγους μήνες, σαν μία «νέα ευκαιρία» για τους λαούς(!), την Απόφαση της Γερμανίας να μετατρέψει την «Ένωσή της» (Ε.Ε.) σε μία «Ευρώπη» των «πολλών ομόκεντρων κύκλων και ταχυτήτων», με τον «πρώτο κύκλο» της Γερμανίας με το όμορα σε αυτή «κράτη» («Μεσευρώπη») να ηγείται όλων των άλλων ομόκεντρων «Περιφερειών της».

Τώρα διαβάζουμε πως ο πρόεδρος της άβουλης «Βουλής» «καταγγέλλει» την Ευρώπη των «πολλών ομόκεντρων ταχυτήτων», στο περίπου, σαν νέα «Στρατόπεδα Εργασίας», δηλαδή σε «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» για την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων της επεκτατικής αστικής τάξης, της «οικονομίας» της Γερμανία (διαβάστε: Βούτσης – Η Ευρώπη να μην υπογράψει τυπικά και άτυπα το τέλος της, http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2719014/voutsis-i-evropi-na-min-ipograpsi-tipika-ke-atipa-to-telos-tis)

Τι παίζεται; Υπάρχουν ας πούμε διαφωνίες στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» (;) η μήπως θέλουν να «εκβιάσουν» το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας (τον «διαβολικό ανθέλληνα» Σόιμπλε που κάνει του «κεφαλιού του») πως τελικά θα άρουν την υποστήριξη τους στα «μαύρο σχέδιο» για πολλά Ομόκεντρα «Στρατόπεδα Εργασίας» γύρω από την Γερμανία, εάν δεν τους προσφέρουν ένα «κοκαλάκι» για «ελάφρυνση» του άνομου χρέους «μας»;

Ακριβώς πέρσι την ίδια εποχή, όταν ξεκίναγαν οι «διαπραγματεύσεις» για μια ευνοϊκή «αξιολόγηση» και παραπέρα χρηματοδότηση «μας» η κυβέρνηση του Κρατιδίου είχε βάλει τη «Βουλή της» να εκδώσει ένα κάλπικο δήθεν «Πόρισμα» για τις οφειλές της Γερμανίας από τις «Πολεμικές Επανορθώσεις – Αποζημιώσεις» του Β΄Π.Π. που ξεπερνούσαν τα 300 δις ευρώ. Το οποίο, μια «Εκθεσούλα» ιδεών ήταν, με ένα επισυναπτόμενο επίσης «πόρισμα» του «Νομικού Συμβουλίου του Κράτους» που μας έλεγε με νομικίστικες δισυπόστατες ερμηνείες, πομφόλυγες του «ναι μεν αλλά… », πως… δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ενάντια στη Γερμανία, είτε σαν Κράτος με την δική του εσωτερική νομοθεσία, είτε με προσφυγή στα «Διεθνή Δικαστήρια», ΕΚΤΟΣ εάν… η ίδια το θελήσει για… «ηθικούς» λόγους, υπακούοντας στον περίφημο κεκτημένο… «Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό», γι’ αυτό και συμφώνησε όλο το «δια–κομματικό σύστημα» εντός και εκτός «Βουλής» και με το λεγόμενο «πόρισμα» –έκθεση της Βουλής και με το Πόρισμα του «Ν.Σ.Κ.», το οποίο όμως δεν τόλμησαν να το φέρουν προς συζήτηση στη «Βουλή»– τους).

Όμως η «Κραταιά Γερμανία» δεν μάσησε και συνέχισε μέχρι να επιβάλει το 3ο «Αριστερό Μνημόνιο» – απειλώντας ήδη και για ένα «4ο». Γνώριζε πολύ καλά το πόσο από παράδοση «Κομπογιαννίτικη» με πνεύμα «Εμποράκων του Λεβάντε» είναι η άρχουσα μεταπρατική αστική τάξη της χώρας μας με τους κατά περιόδους «εκβιασμούς» της και πάντα πρόθυμη να υποχωρήσει όταν αρχίσει να «βρυχάται το γερμανικό θηρίο» της Μαντάμ Μέρκελ.

Το «Πόρισμα» του Ιουλίου (2016) το έκαναν γαργάρα –δεν το παρουσίασαν ούτε καν για συζήτηση και «έγκριση» στην Ολομέλεια της έτσι και αλλιώς δικής τους κατά πλειοψηφία– «Βουλής», εφόσον επρόκειτο για μία «δοκιμαστική βολή» –μήπως και η Γερμανία τους δώσει «κάτι» ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ (σιγά τώρα, ποιος από τους «δεξιο-αριστερούς εκσυγχρονιστές» πιστεύει σε αυτές, ούτε καν οι «διεθνιστές – επαναστάτες»). ΑΛΛΑ «λίγο καλύτερους» όρους για την τρέχουσα αποπληρωμή των –«a-priori» αποδεκτών-μνημονιακών οφειλών «μας». Και τελικά υπέγραψαν «εκόντες –άκοντες» με… χαρμολύπη το «3ο» Μνημόνιο.
______________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________

Τώρα εμφανίζεται ο Ν. Βούτσης να «βρυχάται» για μια «άλλη» Ευρώπη κόντρα στα σχέδια της Γερμανίας. Το αποτέλεσμα το ξέρουμε από το 1824, σίγουρα ένα νέο «Ψήφισμα της Υποτέλειας» προς τις «Προστάτιδες Γερμανο –Αμερικάνικες Δυνάμεις», οι οποίες όσο και να διαφωνούν και να αντιπαλεύονται για την παγκόσμια ανακατάταξη των «σφαιρών επιρροής» τους στον εξελισσόμενο από το 1990 «Γ΄ Π.Π» (έχουμε να δούμε πολλά ακόμα στη δρομολογούμενη από το 1994 «Νέα Μέση Ανατολή»), είναι απόλυτα σύμφωνες, σε ότι αφορά το μέλλον και τον «ρόλο» της Ελλάδας σαν υπάκουο «διαμετακομιστικό κέντρο» μεταξύ «Ανατολής και Δύσης– Βαλκανίων και Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης».

Ένα παμπάλαιο –ανικανοποίητο– «όραμα» (η «Ελλάς Διαμετακομιστικό Κέντρο») ΚΑΙ των Ελλήνων μεταπρατών, που επαναλαμβάνεται στα λογύδρια που εκφωνούνται στα ετήσια Εγκαίνια της Δ.Ε.Θ), ας πούμε από τον καιρό του «Πολέμου της Τροίας», με το οποίο ευελπιστούν να τοκίζουν με «προμήθειες» όλους τους «διερχόμενους» και να περνάνε –αυτοί, οι έμποροι των πάντων– καλά και εμείς (η μεγάλη πλειοψηφία του λαού) χειρότερα.

Υ.Γ. Τελικά οδεύουμε προς εικονική «σύγκρουση» με την Γερμανία και εκλογές για «ανανέωση της εντολής παραπέρα ξεπουλήματος»;

Πηγή: iskra

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου