Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές των Σκουριών

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τους διωκόμενους αγωνιστές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 20/9, στις 9:00, όπου δικάζονται 31 άτομα για τα επεισόδια στην κινητοποίηση στο Δημαρχείο Ιερισσού το 2012 και την Πέμπτη 21/9, στις 9:00, που εκδικάζεται η υπόθεση για το Λάκκο Καρατζά (26 άτομα) έπειτα από έντονες συγκρούσεις σε κινητοποίηση το Μάη του 2013. Οι αγωνιστές κατηγορούνται εκτός των άλλων και για τον τραυματισμό 4 ανδρών των ΜΑΤ!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ο αγώνας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού αποτελεί ένα από τα παραδείγματα όπου γίνεται ξεκάθαρο ότι οι νόμοι γίνονται λάστιχο προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Από τη μία μέσω της εύρεσης «παραθύρων» για την νομιμοποίηση της εταιρίας και από την άλλη ως μέσο για την καταστολή ενός από τους πιο δυναμικούς και πολύμορφους αγώνες των τελευταίων ετών.
Η καταστολή λοιπόν πέραν της άμεσης μορφής της (έντονη παρουσία των ΜΑΤ, ρίψη δακρυγόνων σε σχολεία, εισβολές σε σπίτια κατοίκων, ρίψη χημικών και πλαστικών σφαιρών), δομήθηκε και σε νομικό επίπεδο. Για την υπόθεση των Σκουριών κατηγορούνται περισσότεροι από 450 αγωνιστές, ενώ πολλές από τις δικογραφίες έχουν στηθεί μέσω της βίαιης λήψης γενετικού υλικού, την υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών και την χρήση του νόμου 187 περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης».

Πηγή: artinews

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου