Ο Τσίπρας, ο Τραμπ και η πολιτική της κανονιοφόρου στη Ρόδο

Του Άρη Χατζηστεφάνου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα στιχομυθία, που είχε ο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μεταφέρει ο αρθρογράφος των New York Times, Ρότζερ Κόεν. Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν στη Ρόδο ενώ σε λιμάνι του νησιού είχε δέσει ένα αμερικανικό πλοίο με 300 πεζοναύτες. Ο Χατζημάρκου πήγε στο παράθυρο, έδειξε το πλοίο και είπε στον Πάιατ: «Πρέσβη, ο καλύτερος τρόπος να διασφαλίσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό της Ελλάδας, βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας, στο λιμάνι».

Αν και δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε παρόμοιο περιστατικό υποτέλειας στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, αυτό δεν είναι το μοναδικό διαμάντι στο «γραφικό» άρθρο του Κοεν για την Ελλάδα.

Ο αρθρογράφος των New York Times χαρακτηρίζει χαρισματικό και κεραυνοβόλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη (ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !) και μαρξιστή τον Τσίπρα (ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ !) ενώ μιλά με απέχθεια για όσους εκφράζουν ενστάσεις στο ξεπούλημα του Ελληνικού ή όσους διαμαρτύρονται για την οικολογική καταστροφή που προκαλεί η El Dorado στην Χαλκιδική.

Με ύφος αποικιοκράτη περασμένου αιώνα ο Κοέν υποστηρίζει ότι η Ελλάδα οφείλει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ το γεγονός ότι δεν βυθίστηκε στο χάος καθώς η χώρα δεν έχει να επιδείξει και πολλά πέρα από τον ήλιο της, το θεσμό της οικογένειας, τα εμβάσματα που λαμβάνει (;) και τον αρχαίο πολιτισμό.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο βέβαια του άρθρου είναι το κλείσιμο του ματιού στον Αλέξη Τσίπρα, που όπως σημειώνουν οι New York Times, επιδιώκει μια συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ και χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη του Νίκου Παππά στο Λευκό Οίκο, όπου συναντήθηκε με τη σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Joan O’Hara (χωρίς ποτέ κανένας να μάθει τι πραγματικά συζήτησαν) βλέπουμε σειρά εγκωμιαστικών άρθρων για την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε αρκετά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μετρήστε τα δάχτυλά σας και να κοιτάζετε καθημερινά αν ο Παρθενώνας είναι στη θέση του γιατί εδώ έχουμε έναν έρωτα μεγάλο.

Πηγή: INFOWAR

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου