Εκλογές 2019 και η νέα κανονικότητα


Του Πέτρου Αργυρίου

Νέα κανονικότητα. Όλοι για αυτό μιλάνε.
Έτσι περιγράφουν τον Νέο Δικομματισμό.

Την συρρίκνωση των ποσοστών των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων.
Το κόμμα της αποχής ως πρώτο κόμμα.
Την εξαΰλωση των αντιμνημονιακών κομμάτων.
Την ανυπαρξία ευροσκεπτισκιστικών κομμάτων σε μια Ευρώπη που βρίθει τέτοιων.

Ο Σύριζα, έχοντας συμβάλλει σε όλα τα παραπάνω, έχοντας οδηγήσει τη χώρα από το Σεπτέμβριο του 2015 σε συνθηκολόγηση και ηττοπάθεια, επιβίωσε των εκλογών και των δικών του εγκλημάτων, σε πείσμα των προβλέψεων.

Οι εκλογές δεν είχαν κανένα αίτημα για απονομή δικαιοσύνης. Για την τιμωρία των μνημονιακών κλοπών.
Τίποτε. Οι εκλογές αυτές αφορούσαν το που θα βρεθεί ο κώλος του καθενός μέσα στην νέα «κανονικότητα».

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Σύριζα – ΝΔ αντί για ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Τόσα χρόνια κοινωνικών αγώνων πεταμένα στα αζήτητα της ιστορίας.

Οι εκλογές αυτές επιβεβαίωσαν το θάνατο της αριστεράς στην χώρα και τη βαθειά πασοκίλα της.

Τα ποσοστά του ΚΚΕ πέσαν, παρότι ήταν από τις σπάνιες φορές που έκανε κάποια ανοίγματα.

Όσο για τα μικρά κόμματα της αριστεράς, ούτε κουβέντα δεν αξίζει να γίνει καθώς φλερτάρουν έντονα με την ανυπαρξία.

Τα ρούχα μαζί που πλύθηκαν και γίναν όλα ροζ οδήγησαν στο βαθύτερο μπλε της χειρότερης Νέας Δημοκρατίας που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Π@υτσες μπλε.

Πάμε λοιπόν για μια δεκαετία συνολικά μνημονιακής βουλής με ευρωμανή κόμματα.

Οι συγκυρίες αυτή την στιγμή είναι ευνοϊκές. Η πολιτική αστάθεια σε όλη την ΕΕ επιβάλλει στους Ευρωπαίους να παίξουν μπαλίτσα με το πιο κραταιό κομματικό δίπολο σε όλη την ΕΕ. Να του δώσουν κι ένα success story αν κάτι τέτοιο είναι δυνατό μέσα στον νεοφιλελεύθερο ζουρλουμανδύα.

Άντε γεια και στην Χρυσή Αυγή. Μαζί της φεύγει και το αφήγημα του κρυφοναζί και φασίστα ελληνικού λαού και της αντιφασιστικής τρομοκρατίας που από κοινού συνέβαλαν τόσο πολύ στο να επιβληθούν οι μνημονιακοί μονόδρομοι της κυρίαρχα φασιστικής ΕΕ, αποπροσανατολίζοντας τον λαό με απειλές διογκωμένες πολύ πέραν των πραγματικών τους διαστάσεων.

Οι υπηρεσίες της ΧΑ και του μπαμπούλα του φασισμού δεν κρίνονται πλέον απαραίτητες. Αφού έχουμε κανονικότητα πια.

Να σημειωθεί ότι ναι, στο 2019 η τηλεόραση συνεχίζει να παίζει κυρίαρχο ρόλο στα αποτελέσματα των εκλογών.

Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα. Αλλά τα έχω γράψει ήδη από το Φεβρουάριο του 2015 κατά το διάστημα της απίστευτης συγκάλυψης και προπαγάνδας που η τότε κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της διέσπειραν κατά τη διάρκεια των «διαπραγματεύσεων», τότε που η Τρόικα έγινε «οι Θεσμοί» και τα μνημόνια συμφωνίες, μιας προπαγάνδας που τότε συνοψιζόταν σε μία και μόνη φράση: «Έντιμος συμβιβασμός ή ρήξη».

Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2015, προειδοποιούσα τον νεαρότερο πρωθυπουργό όλων των εποχών: «Πρόσεχε Αλέξη: Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι μια νέα μεταπολίτευση».

Τον ίδιο μήνα πάλι: «Επιδιώκεται μια νέα μεταπολίτευση.
Ο Τσίπρας θα φροντίσει για τη διαιώνισή των προκρούστειων πολιτικών. Απλά θα επιδιώξει να πετάξει ένα ξεροκόμματο στο λαό, να χορτάσει την πείνα του για να ξεχάσει το πως έγινε επαίτης. Εκεί που η προηγούμενη κυβέρνηση έβγαλε στο κλαρί και τζάμπα τη χώρα, την πόρνη του ο ΣΥΡΙΖΑ θα φροντίσει να της εξασφαλίσει και κανά ψίχουλο από τα γαμήσια.»

Όπως και έκανε στα τελευταία της.

Απρίλιος 2015: «Μια μόνο μεγάλη δύναμη έχει την ικανότητα να φέρει τους εγκληματίες πίσω στο προσκήνιο. Ούτε οι δανειστές ούτε οι ολιγάρχες δύνανται να τους αναστήσουν.

Ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό είναι ένας άλλος Χριστός που γυρνάει και το άλλο μάγουλο, ο Χριστός που με πέντε ψωμιά και δύο ψάρια θα ταϊσει λαό και δανειστές μαζί. Μόνο ένας Χριστός έχει τη δύναμη να αναστήσει πολιτικά νεκρούς, να συγχωρέσει ληστές με μια τους δήλωση μετανοίας και να αγαπάει αυτούς που τον σταυρώνουν.

Εσείς κύριε Τσίπρα.
Our own personal Jesus.»

Όπως και έγινε σε αυτές τις εκλογές.

Μάιος 2015: «Εμπρός λοιπόν για τη νέα κανονικότητα.
Εμπρός για μια νέα μεταπολίτευση με τη χώρα πιο φτωχή, πιο εξαρτημένη.
Γι’ αυτό παλεύαμε τόσα χρόνια; Για αυτό θέλαμε να σκίσουμε την παλιά μεταπολίτευση; Για ένα πρόσημο; Για ένα αδειανό πουκάμισο;
Και σαν να μη μας έφταναν όλα τα άλυτα, να σου, πετιέται ολόρθος ο νέος κομματισμός.
Παλιοί Μανωλιοί βάλαν το πουκάμισο το αδειανό αλλιώς.»

Ιούνιος 2015: «Ο εκβιασμός λοιπόν συριζοφρουρών προς την εσωτερική αντιπολίτευση πως αν πέσουμε εμείς θα γυρίσουν οι άλλοι είναι στην πραγματικότητα μπούμερανγκ: όχι μόνο δεν έχουν φύγει ποτέ τα σκουλήκια του συστήματος εξουσίας της χώρας αλλά αυτούς που σας ψηφίσαμε να πετάξετε από το παράθυρο τους ξαναβάζετε στο σπίτι μας μπροστά στα μάτια μας από την κεντρική είσοδο…
Ο γύψος της μεταπολίτευσης είναι εδώ. Το ξέρει μέχρι και η κουτσή Μαρία. Η νέα μεταπολίτευση είναι εδώ…
… Το μόνο που θα καταφέρεις στο τέλος είναι …. να νεκραναστήσεις το σάπιο ελληνικό πολιτικό σύστημα»

Κι απορούν κι εξίστανται πως μετά από τέσσερα χρόνια όταν κι έγραφα τα παραπάνω, ο Κούλης κατάφερε κι έγινε το πιο ισχυρό πολιτικό ανδρείκελο της τελευταίας εικοσεατίας.

Φταίει ο αχάριστος λαός, όπως με περισσή αλαζονεία ισχυριστήκανε μετά το χαστούκι των ευρωεκλογών.

Η κανονικότητά τους μας κανόνισε για τα καλά.

Κι η νεοελληνική φαρσοκωμωδία συνεχίζεται…

Πηγή: ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ


Δρόμος ανοιχτός

3 σχόλια :

  1. Λέγεται,ότι η αποχή ήταν στην πραγματικότητα πολύ μικρότερη,απ' αυτή που δείχνουν τα στοιχεία.Μπορεί να 'ναι κ αλήθεια.Η αποχή έχει νόημα,όταν μπορή να φέρη αποτέλεσμα,όταν συνδυάζεται με αγώνα.Το κίνημα σ' αυτή τη φάση ηττήθηκε.Η ήττα συνεπάγεται συνθηκολόγηση.Αν ο λαός έχει τη δυνατότητα,να επιρρεάζη,έστω σε ένα μικρό βαθμό την τύχη του,κάθε 4 χρόνια,γιατί να αδιαφορή; Οι ψηφοφόροι επέλεξαν κόμματα,που ήταν δεδομένο,ότι θα μπουν στη βουλή.Δλδ αυτά,που έχουν νονούς.Σήμερα υπάρχουν οι δημοσκοπήσεις,που παλιά δεν υπήρχαν.Αυτό διευκολύνει το λαό.Ξέρει κανείς,που να ποντάρη.Παράλληλα,βέβαια αφανίζονται τα όποια ψήγματα δημοκρατίας περιείχε ο κοινοβουλευτισμός.Αλλά η χειραγώγηση οδηγεί μοιραία σε πρόσδεση στους δυνατούς."Χέρα,που δεν μπορείς να την κόψης,προσκύνα τη".Το κριτήριο επιλογής που κυριαρχεί,είναι το προσωπικό συμφέρον.Αυτοί που επωφελήθηκαν,από τα επιδόματα ελεημοσύνης του Συριζα,ασφαλώς τον ξαναψήφισαν,για να μην τα χάσουν Αυτοί που ζημιώθηκαν κ ελπίζουν σε κάποια φοροελάφρυνση,ψήφισαν Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ' την άλλη,ο λαός αγνόησε τα κόμματα,που υπόσχονταν μεγάλες ανατροπές κ λαγούς με πετραχείλια.Το γιατί μου φαίνεται αυτονόητο.Δεν πίστεψε,ότι μπορούν να υλοποιηθούν αυτές οι υποσχέσεις.Διαφορετικά θα τα ψήφιζε.Ποιός στραβός δε θέλει το φως του;Είναι,που αυτά τα κόμματα δεν έχουν νονούς.Γι' αυτό είναι αδύναμα.Μήπως όμως είναι πιο καλά;Μα κι αυτά,λευκή επιταγή του ζητούν,να τους υπογράψη.Δε σημαίνει αυτό εκ των πραγμάτων (κ ανεξάρτητα από προθέσεις,που θέλουν άτομα,να πιστεύουν,ότι έχουν),ήδη πρόθεση δόλου;Είναι ο μεγάλος βεζύρης Ιζνογκούντ ή αλλιώς ο επίδοξος σωτήρας,πρίγκιπας Κεμάλ,που θέλει να γίνη χαλίφης,στη θέση του χαλίφη.Αποδεδειγμένα καλός είναι μόνο αυτός,που παλεύει μέσα στο λαό,μαζί με το λαό,για τη χειραφέτηση του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση.Στο διαδίκτυο παρακολούθησα την "Ανοιχτή Συζήτηση Δημοκρατικών - Πατριωτικών Δυνάμεων με ΕΠΑΜ,ΑΚΚΕΛ & ΔΗΚΚΙ",που έγινε στις 15.07.Όποιος ακούση τον επίλογο του κ. Καζάκη,θα σκεφτή δικαιολογημένα,ότι το προηγούμενο σχόλιό μου αναφέρεται εκεί,καθως υπάρχει εν μέρει,όχι μόνο το ίδιο θέμα,αλλά ακόμα κ τα ίδια λόγια.Και όμως δεν είναι έτσι!Το πιο πάνω σχόλιο,καθόλου δεν αναφέρεται στην εκδήλωση αυτή,που δεν την είχα υπ' όψιν,αφού δημοσιεύτηκε μόλις στις 17.07 κ ούτε την άκουσα από άλλη πηγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή