Πολίτες θα χάνουν την περιουσία τους για χρέη στην Εφορία με το κλικ ενός κουμπιού


Η πολιτική απόφαση απομένει για το ξεκίνημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε οφειλέτες του δημοσίου, στο πλαίσιο των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που έχει ανακοινώσει το δημόσιο.

“Μετά τη λήξη και της παράταξης των ρυθμίσεων που είχε βγάλει τόσο το Υπουργείο Οικονομικών, όσο και το Υπουργείο Εργασίας, για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και ΔΟΥ, και τα δύο υπουργεία, όπως έχουν προειδοποιήσει είναι έτοιμα να προβούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων για όλους τους οφειλέτες του δημοσίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα κάποιος πλειστηριασμός ακινήτου, όμως ο μηχανισμός του Υπουργείου είναι έτοιμος κι αναμένεται η πολιτική απόφαση για το πότε θα ξεκινήσουν”, σημειώνει ο κ. Δημήτρης Χριστοφοράκης, πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου.

Όλα θα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού, σε μία διαδικασία – εξπρές. Τα ακίνητα θα βγαίνουν στο… σφυρί στο “άψε σβήσε” μέσα από μία ειδική πλατφόρμα, με τα δυσάρεστα μαντάτα να γίνονται γνωστά στους οφειλέτες μέσω email.

“Καλό θα είναι όσοι οφείλουν, έστω και τώρα να προσπαθήσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, για να μην βρεθούν μπροστά στο κίνδυνο με ένα email να χάσουν την περιουσία τους”, συμβουλεύει ο κ. Χριστοφοράκης.

Η ρύθμιση των 120 δόσεων έχει κλείσει. “Χάθηκε αυτή η ευκαιρία”, θα σχολιάσει ο ίδιος, παραθέτοντας ως διαθέσιμες επιλογές “τη ρύθμιση των 12 ή και 24 δόσεων όπως ακούγεται ότι θα γίνει – και των 48 σε ειδικές περιπτώσεις”.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφοράκη, “όλοι οι οφειλέτες του δημοσίου είναι εν δυνάμει υποψήφιοι για πλειστηριασμό της ακίνητης περιουσίας τους, ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής τους”.

Εκείνοι που “φυσιολογικά και χωρίς να είναι δεσμευτικό αυτό” κινδυνεύουν πρώτοι από όλους είναι οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, “χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μικρότερες οφειλές θα εξαιρεθούν από το μέτρο”, προειδοποίησε τέλος ο πρόεδρος των Φοροτεχνικών.

Πηγή: ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου