Η Κρήτη, ελέω βάσεων Σούδας και εξορύξεων, στο επίκεντρο μιας πιθανής πολεμικής σύγκρουσης ΗΠΑ – Ιράν


Στο επίκεντρο των εξελίξεων σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής βρέθηκε με αφορμή τις εξορύξεις νότια της Κρήτης η Ελλάδα.

Για να ενδυναμώσουμε τη θέση μας σε σχέση με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας δώσαμε γη και ύδωρ στις ΗΠΑ, με επέκταση των βάσεων και των στρατιωτικών εγκαταστάσεών τους στην Ελλάδα αλλά ειδικά στη Σούδα που μετατρέπεται σε μέγα – βάση με πιθανό το σενάριο και της φιλοξενίας πυρηνικών πυραύλων.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον εξαιρετικά ρευστό όπως δείχνουν και οι εξελίξεις στη Συρία και στη Λιβύη. Πρωτίστως όμως στο Ιράν, αφού η δολοφονία του υποστράτηγου Σουλεϊμανί από τις δυνάμεις των ΗΠΑ έσκασε σα βόμβα που βάζει φωτιά σε όλη την περιοχή.

Ήδη τα τηλεγραφήματα από χώρες αλλά και από οργανώσεις που υπόσχονται εκδίκηση είναι πολλά. Και στο επίκεντρο πλέον βρίσκεται η Κρήτη, με την αναβαθμισμένη βάση της Σούδας που αναμένεται να παίξει τεράστιο ρόλο – εν μέσω και της υποβάθμισης των βάσεων των ΗΠΑ στην Τουρκία αλλά και τη διαφαινόμενη αντίθεση της Τουρκίας στη δολοφονία Σουλεϊμανί.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες επι μια και πλέον ώρα οι  τουρκικές υπηρεσίες αρνούνταν να δώσουν άδεια εισόδου στο FIR Κωνσταντινούπολης σε δυο αμερικανικά αεροσκαφη εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή τους για τα όσα έγιναν με εντολή Τραμπ στο Ιράν.

Τα καταφέραμε λοιπόν έτσι ώστε η Ελλάδα πλέον να εμπλέκεται καίρια σε μία πλήρως απρόβλεπτη και άγνωστων διαστάσεων πιθανή εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ σειράς χωρών και με την Κρήτη λόγω βάσεων, να καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο.

Κι όλα αυτά, γιατί; Για να διασφαλιστεί ότι Αμερικάνικες και Γαλλικές εταιρείες θα εξορύξουν το φυσικό αέριο νότια της Κρήτης…

Πηγή: ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου