«Ανθρωπιστικές» αποστολές στη Χίο και τη Μυτιλήνη


Του Μανώλη Μούστου

Τις τελευταίες ώρες, οι νησιώτες του ανατολικού Αιγαίου ζουν στιγμές αδιανόητες. 18 διμοιρίες ΜΑΤ και δεκάδες ειδικοί φρουροί έχουν μεταφερθεί από την Αθήνα σε Χίο και Μυτιλήνη ώστε να αποτρέψουν τις αντιδράσεις των ντόπιων για την δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών.

Ο κόσμος οργανώνεται σε βάρδιες και σε συντονιστικά και επιτίθεται στους εκσκαφείς και τις μπουλντόζες που πάνε να στήσουν τα hot spots ενώ Δήμαρχοι, σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι και εκατοντάδες απλών ανθρώπων συγκρούονται από τα χαράματα με τις δυνάμεις καταστολής που ρίχνουν χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης και γενικώς βαράνε στο ψαχνό. Χούντα κανονική δηλαδή.

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη λέει το εξής: τα νησιά σας θα μετατραπούν σε αποθήκες ψυχών. Πάει και τελείωσε. Αυτό θέλει η «πονόψυχη και φιλάνθρωπη» Ευρώπη που δεν έχει καμία διάθεση να υποδεχτεί στις πλατείες της την «πλέμπα» των προσφύγων. Αν δεν γουστάρετε με αυτό το σχέδιο, θα σας στείλουμε πάνω από 300 αστυνομικούς να κάνουν απόβαση στα χωριά σας μαζί με «αύρες» και λοιπά οχηματαγωγά για να σας πείσουν.

Στις εποχές, που ζούμε οι έννοιες έχουν διαστρεβλωθεί και πάντως έχουν χάσει σίγουρα το αρχικό τους νόημα.

Έτσι, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ονομάζονται «ανθρωπιστικές αποστολές».

Η βίαιη μετακίνηση πληθυσμών και το ξερίζωμα εκατομμυρίων από τις πατρογονικές τους εστίες ονομάζονται «μετακίνηση ανθρώπων στα πλαίσια μίας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας».

Η στυγνή εκμετάλλευση προσφύγων από ΜΚΟ και κυκλώματα δουλεμπορίας ονομάζονται «αντιρατσιστικές δραστηριότητες».

Το τσουβάλισμα ανθρώπων από κάθε σημείο της οικουμένης και η διάλυση κάθε κοινωνικής συνοχής στα κέντρα του δυτικού κόσμου ονομάστηκε «πολυπολιτισμική κοινωνία» .

Tα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι φυλακές ψυχών ονομάζονται «camp ταυτοποίησης και φιλοξενίας» και πάει λέγοντας…

Σίγουρα, δύο αυταπάτες καταρρέουν με όσα συμβαίνουν αυτές τις ώρες στα νησιά:

1. Η αυταπάτη ότι η ΝΔ θα εφάρμοζε πολιτική διαφορετική στο προσφυγικό από τους συριζαίους προκατόχους της. Οι πατριωτικές κορώνες στυλ Άδωνη και Πορτοσάλτε πάνε περίπατο μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα: η Δύση θέλει την Ελλάδα φράχτη ανάσχεσης των προσφυγικών ροών (αυτές οι απαράδεκτες ορολογίες είναι δικές τους, όχι δικές μου). Και αφού οι ντόπιες ελίτ θέλουν να είμαστε ο προβλέψιμος και πιστός τσάτσος των Δυτικών, η κυριαρχία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα ρευστοποιηθεί περαιτέρω και θα στηθούν παντού στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Όλα αυτά θα γαρνιριστούν με την απαραίτητη ρητορική περί φιλοξενίας και ανθρωπιάς. Τις ίδιες παπάτζες δεν έλεγαν και οι προηγούμενοι που μετέτρεψαν πρώτοι τα νησιά σε αποθήκες ψυχών και μετά κατηγορούσαν όποιον αντιδρά ως φασίστα ή εγκάθετο του Κούλη;

2. Η αυταπάτη ότι το ιδεολόγημα των «ανοιχτών, πολυπολιτισμικών κοινωνιών» θα προχωρούσε χωρίς πολλά εμπόδια. Οι σύγχρονες ελίτ (εξορισμού α-εθνικές) επιθυμούν την ελεύθερη μετακίνηση του κεφαλαίου και των εμπορευμάτων (είτε αντικειμένων είτε ανθρώπων – μικρή διαφορά έχει για τους χαρτογιακάδες της Wall Street) ανά τον πλανήτη. Για αυτό και έννοιες, όπως «κυριαρχία», «εθνική ταυτότητα», «εθνικά σύνορα», «πατρίδα» θεωρούνται αναχρονιστικές και πρέπει να γίνουν παρελθόν. Μόνη μας πατρίδα επιτρέπεται να είναι το messenger και το instagram και όλα τα άλλα ας μείνουν μία ανάμνηση μακρινή.

Όμως, σε αντίθεση με τις κοσμοπολίτικες ελίτ, ο απλός κόσμος έχει έντονη την αίσθηση του ανήκειν και θέλει ένα Τόπο και μία Πατρίδα και μία Κοινωνία για να ζήσει και να εκπληρώσει τα όνειρα και τους πόθους του. Από τους Άγγλους εργάτες που ψήφισαν με χέρια και με πόδια το Brexit και τα Κίτρινα Γιλέκα που τραγουδούν την Μασσαλιώτιδα μέχρι τους Κούρδους αντάρτες στα βουνά της Συρίας ή τους νησιώτες που ξεσηκώνονται στην Χίο.

Δεν έγινε ξαφνικά ο κόσμος φασίστας και ρατσιστής. Και οι ντόπιοι και οι ξένοι θέλουν να ζουν ειρηνικά και αξιοπρεπώς στον τόπο τους. Υπάρχει πιο δίκαιος καημός από αυτόν;

ΥΓ: Η αμηχανία όσων αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί ή αντιεξουσιαστές ή γενικώς προοδευτικοί μπροστά στα όσα εκτυλίσσονται είναι πρωτοφανής.

Ένας ασφαλίτης έβγαλε πιστόλι στην ΑΣΟΕΕ και γίνεται χαμός (απόλυτα δικαιολογημένα).

Κατοχικές δυνάμεις ξυλοφορτώνουν γυναικόπαιδα στην Χίο και την Λέσβο και οι λαλίστατοι δημοσιολογούντες του διαδικτύου κάνουν τουμπεκί.

Όχι, οι άνθρωποι που αντιδρούν στα hot spots δεν κυριεύτηκαν ξαφνικά από ξενοφοβία. Μάλλον, η αριστερά έγινε το «προοδευτικό» εξαπτέρυγο της παγκοσμιοποίησης μπερδεύοντας τον διεθνισμό των λαών με τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου και ταύτισε τον αγώνα για πατρίδα με τον εθνικισμό των χρυσαυγιτών.

από το «facebook»

Πηγή : Αιρετικές ιδέες 

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου