Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας 'Δρόμος ανοιχτός' για την «Ανθρωπιστική» βία των ΜΑΤ στους κατοίκους των νησιών μας

Photo: politischios.gr
Η κυβέρνηση, σε μια επίδειξη αυταρχισμού, που μόνο στα δικτατορικά καθεστώτα συναντάς, εφαρμόζει με βίαιους και στρατιωτικού χαρακτήρα τρόπους τις εντολές της ΕΕ, απέναντι στους κατοίκους των ακριτικών νησιών, οι οποίοι αρνούνται να παραδώσουν την γη τους, που προορίζεται να γίνει το νέο Γκουαντάναμο  μιας μόνιμης πλέον παραμονής μεταναστών και προσφύγων. Γεγονός που ούτε οι μετανάστες – πρόσφυγες επιθυμούν.

Η επίταξη περιοχών, που μόνο σε περίοδο πολέμου γίνεται, αλλά και η καταστολή των αντιδρώντων με μεταφερόμενες διμοιρίες ΜΑΤ, θυμίζουν εποχές χούντας.

Η κυβέρνηση του δοσιλογισμού, της εθελοδουλείας  και της υποτέλειας, έχει καταφέρει μέσα σε οκτώ μήνες, να γίνει συνώνυμη της αυταρχικότητας και της ακραίας αντιλαϊκής βαρβαρότητας, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων ευρώδουλων κυβερνήσεων.

Επί πλέον δε, έχει απολέσει κάθε ηθικό ή κοινωνικό έρεισμα, τόσο με την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της, όσο και με την πρωτοφανή αποδόμηση του πατριωτικού και εθνικού πρόσημου της.

Τα γεγονότα στα νησιά, αποτελούν τροχιοδεικτικές βολές, για το πώς σχεδιάζει να κυβερνήσει, δηλαδή με βία και καταστολή απέναντι στους πολίτες που αντιδρούν για την διαιώνιση αυτής της απαράδεκτης και επικίνδυνης κατάστασης.

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν αυτή η ίδια κυβέρνηση παρουσιάζεται εξαιρετικά κατευναστική απέναντι στις απαιτήσεις,  απειλές και παραβιάσεις στο Αιγαίο,  από τη Τουρκία η οποία είναι άμεσα υπεύθυνη τόσο για την ύπαρξη όσο και την διόγκωση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους της Χίου και της Μυτιλήνης  και καλούμε κάθε δημοκράτη και πατριώτη, να σταθεί απέναντι σε αυτές τις άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Λέμε ΟΧΙ στην  "ανθρωπιστική"  βία και στην μετατροπή των νησιών μας σε χωματερές ανθρώπων, ντόπιων και μεταναστών.

25  Φεβρουαρίου 2020

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου