Κούφια λόγια η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη


Η περίφημη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αποδείχθηκε πομφόλυγας! Τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα η βοήθεια ήρθε από την Κούβα και την Κίνα.

«Mπροστά στην έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, να απευθυνθούμε στην Κίνα» είχε πει πριν από λίγες μέρες ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος και η κυβέρνηση χωρίς να χάσει χρόνο το έκανε, απευθύνοντας επείγον αίτημα,  με την Κίνα να ανταποκρίνεται ταχύτατα και αυτή.  Στην Ελλάδα έφθασαν ήδη από την Κίνα σήμερα πάνω από ένα  εκατομμύριο προστατευτικές μάσκες και άλλα ιατρικά είδη.

Η βοήθεια 8 τόνων έφτασε στην Αθήνα με ειδική πτήση της Air China CA  και περιλαμβάνει 550.000 προστατευτικές και χειρουργικές μάσκες, προστατευτικό εξοπλισμό, γυαλιά, γάντια και καλύμματα παπουτσιών. Με την ίδια πτήση έφτασαν 10 επιπλέον τόνοι βοήθειας, δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις.

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία, η πιο ισχυρή οικονομία της ΕΕ με επάρκεια σε προμήθειες,  απαγορεύει κάθε εξαγωγή ιατρικού υλικού, ακόμη και προς τις χώρες της Ευρώπης που πλήττονται σφοδρά από την πανδημία…

Η περίφημη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και η ευρωπαϊκή συνοχή αποδεικνύονται κούφια λόγια…

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου