failed state...


Του Γιάννη Αθανασιάδη

Με την πανδημία να κυριαρχεί στην υφήλιο και την προσοχή μας στραμμένη στην παραφιλολογία των διαφόρων σεναρίων συνωμοσίας, έχουμε αφήσει σε δεύτερη μοίρα το ουσιαστικό ζήτημα της οικονομικής και κοινωνικής επιβίωσης της χώρας μας.

Μετά το lock down και την καραντίνα οι επιπτώσεις και τα επακόλουθα στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά αισιόδοξες προβλέπονται.

Η κυβέρνηση παραπλανά τον λαό ως προς το ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν.

  • Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ύφεση μέχρι 30% στην Ελλάδα.
  • Η ιταλική UniCredit 18,6% και εκτίναξη του χρέους στο 219%
  • Η Morgan Stanley 13,3%
  • Η Eurobank 10,6%

Και ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης κ Χρήστος Σταϊκούρας προβλέπει ύφεση... 3%

Δηλαδή μας δουλεύουν.

Θέλουν να μας πουν πως η κυβέρνηση που είναι το γιουσουφάκι των χρηματαγορών και των διεθνών τοκογλύφων, θα κάνει την έκπληξη και θα ανατρέψει τα προγνωστικά των αφεντάδων της!

Μόνο που η ύφεση δεν είναι κορωνοϊός για να την ξεπεράσεις (και εδώ υπάρχουν πολλές αμφιβολίες) με καραντίνα και sms, χωρίς στροφή του κράτους σε κοινωνική πολιτική.

Αναλογιστείτε ότι μόνο από την απώλεια των εσόδων της τουριστικής περιόδου, η χώρα μπορεί να χάσει έως και τι 24% των εσόδων της.

Θέλετε να πούμε για την ανεργία και την μείωση του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας;

Επίσημη πρόβλεψη 27%. Χωρίς να λάβουμε υπόψιν τις χιλιάδες μικρές εταιρείες, τα μικρομεσαία καταστήματα, και τους αυτοαπασχολούμενους, που μέχρι να καταρρεύσουν τελείως από την πτώση της αγοραστικής δύναμης όσων την ψιλόβγαζαν μέχρι χθες και τώρα βρίσκονται στο απόλυτο κενό, θα βλέπουν τον οικονομικό τους θάνατο ανήμποροι να αντιδράσουν.

Πάνω από 12000 κατοικίες θα κατασχεθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ περίπου 200000 βρίσκονται σε καθεστώς πλειστηριασμού με συνοπτικές διαδικασίες.

Η απαξίωση της αγροτικής οικονομίας μας έχει οδηγήσει την διατροφή μας σε απόλυτη εξάρτηση από εισαγωγές σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Αυτό σε συνδυασμό με το κλείσιμο των διεθνών εμπορικών συναλλαγών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε επισιτιστική κρίση.

Η χιονοστιβάδα αυτής της οικονομικής κατάρρευσης δεν σταματά με επιδόματα φτώχειας από τοκογλύφους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.

Τα συσσίτια και οι δομές φιλανθρωπίας θα γίνουν μια νέα κανονικότητα.

Με τις πιο ευνοϊκές συνθήκες εάν δεν εκδώσουμε εθνικό νόμισμα και δεν αποδεσμευτούμε από την ΕΕ, έχουμε τελειώσει οριστικά ως Ελληνικό κράτος.

Και είναι κρίμα για αυτή την πατρίδα που μας προσφέρει τις μεγαλύτερες δυνατότητες αυτάρκειας από οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κράτος, να την έχουμε μετατρέψει με την υποτέλεια μας σε failed state.

Αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης και πολιτικής συμπεριφοράς, έστω και την τελευταία στιγμή, αξιοποιώντας την κρίση, ανατρέποντας το καθεστώς υποτέλειας, το 2021 θα γιορτάσουμε τον οριστικό θάνατο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, μετά από δύο αιώνες αγώνων και προδοσιών.

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου