Κλινικάρχες και ιδιωτικές κλινικές…


Της Δέσποινας Σπανού

Οι εξελίξεις, με τα νέα κρούσματα του ιού και την πανδημία, αποδεικνύουν περίτρανα αυτό που χρόνια κραύγαζε η Αριστερά, για τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην υγεία.
Επί χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις, άμεσα ή έμμεσα, απαξίωναν το ΕΣΥ, προς όφελος των ιδιωτικών δομών υγείας, οι οποίες έμεναν ανέλεγκτες και ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών και ως προς το κόστος τους!

Όταν όμως ήρθε η πανδημία οι πάντες, ακόμα και γνωστά δημόσια πρόσωπα, γιατροί και κλινικάρχες, στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας προσέφυγαν για να σωθούν. Αντιθέτως αναδέχθηκε η αδυναμία του ιδιωτικού τομέα και περιπτώσεις όπως οι κλινικές «Κασταλία» και «Ταξιάρχες», δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου…

Υπάρχουν 90 κλινικές που λειτουργούν για αιμοκάθαρση νεφροπαθών, πόσες και πώς ελέγχονται; Για την κλινική “Ταξιάρχαι” υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις!
Ποια μέτρα έχουν ληφθεί;

Είναι απαράδεκτο να παρεμβαίνει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ως ρεπόρτερ, αναφέροντας, ότι γιατρός, θετικός στον ιό, συνέχιζε να χειρουργεί (που απαγορεύεται) και να βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο, τόσο τους ασθενείς, όσο και τους συνεργάτες του.


Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κ. Αθανάσιος Βαθειώτης (που, ειρήσθω εν παρόδω, είναι Περιστεριώτης), γιατρός στην συγκεκριμένη κλινική “Ταξιάρχες-” μας είπε, τηλεοπτικώς, ότι… δεν ήξερε τίποτε…..
Αν είναι δυνατόν… Η σιωπή των Αμνών στοιχίζει ζωές κύριοι...


Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και δεν μπορεί, δεν πρέπει να επιτρέψουμε, να συνεχίσουν να κρύβονται κάτω από το χαλί…!!!
Άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι κινδυνεύουν.

Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά και οι κλινικές, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να κλείσουν.
Η δημόσια υγεία μας αφορά όλους και αυτό, δεν πρέπει να ξεχαστεί, όταν ο συναγερμός λήξει και οι διάφοροι κύριοι θα αποπειραθούν να συνεχίσουν να εγκληματούν εις βάρος όλων μας.

Πηγή: Μέτωπο του ΟΧΙ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου