Ο Ερντογάν παριστάνει τον ''Ευρωπαίο'', γιατί οι όροι δανεισμού από Τραμπ και Πούτιν είναι δύσκολοι! Τι του ζητάνε


Της Λιάνας Μυστακίδου 

Η Τουρκία είναι ίσως η μόνη χώρα στον κόσμο  που έχει εθνική εορτή αφιερωμένη στα παιδιά. Ο Κεμάλ όταν ίδρυσε την τουρκική Δημοκρατία αφιέρωσε στα παιδιά την ίδρυση της Εθνοσυνέλευσης που έγινε στις 23 Απριλίου του 1920.

Ταυτόχρονα η Τουρκία ανήκει στις χώρες όπου παιδιά ακόμα και πέντε ετών είναι αναγκασμένα να εργάζονται και να συντηρούν τις οικογένειες τους!

Η τουρκική Στατιστική Υπηρεσία  (TUIK) δημοσίευσε τα αποτελέσματα έρευνας για την εργασία των ανηλίκων το έτος 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά ο αριθμός των ανηλίκων 5-17 ετών που εργάζονται ανέρχεται στις 720.000. Το 70, 6% των εργαζόμενων ανηλίκων  είναι αγόρια.  Ένα ποσοστό 65,7 % καταφέρνει να συνεχίσει τις σπουδές παράλληλα με την εργασία αλλά το 34,3% μένει εκτός Σχολείων.

Τα παιδιά ανήκουν σε φτωχές οικογένειες που αγωνίζονται για να επιβιώσουν . Το 30.8 % των ανηλίκων απασχολείται στη γεωργία, το 23,7 στη βιομηχανία και το υπόλοιπο στην παροχή υπηρεσιών.

Οι συνθήκες εργασίας είναι δύσκολες. Τα παιδιά υποφέρουν από το κρύο , τη ζέστη, τα χημικά, τη σκόνη, τα βλαβερά αέρια, τα φυτοφάρμακα, σηκώνουν βάρη, υπομένουν θορύβους και πολλές φορές έντονους κραδασμούς.

Αυτή είναι η στοργή του κράτους προς τα παιδιά.  Δουλεύουν σαν είλωτες χωρίς καμία ασφάλεια για ένα κομμάτι ψωμί.  Ο σουλτάνος φρόντισε να αυξήσει τον αριθμό των τζαμιών στη χώρα σε 88.681. Έναντι αυτών στη χώρα λειτουργούν 1534 Νοσοκομεία από τα οποία τα 577 είναι ιδιωτικά και για υψηλά βαλάντια.

Την ίδια στοργή  επιδεικνύουν και  σε 780 παιδιά που ζουν με τις μητέρες τους στις Φυλακές. Ετοιμάζονται να αποφυλακίσουν λόγω πανδημίας 90.000 κρατούμενους, βαρυποινίτες, δολοφόνους, παιδεραστές , μαφιόζους, νονούς  της νύχτας αλλά κανέναν δημοσιογράφο ή πολιτικό κρατούμενο.  Μικρά παιδιά 0-6 ετών θα παραμείνουν στις φυλακές γιατί οι μητέρες τους έκαναν το μεγάλο έγκλημα να διαφωνήσουν με τις απόψεις του σουλτάνου.  Τι μπορεί να αισθανθεί ένας άνθρωπος όταν ακούσει μια κρατούμενη να  λέει, “ο  τετράχρονος γιος μου με ρώτησε τι είναι το χώμα και δεν ήξερα τι να του πω, αφού γνωρίζει μόνο την αυλή της Φυλακής”…

Την ώρα που η χώρα βυθίζεται οικονομικά και χάνει σε όλα τα εξωτερικά μέτωπα που άνοιξε, ο Ερντογάν θυμήθηκε την Ε.Ε και γιόρτασε την ημέρα της Ευρώπης, στέλνοντας επιστολή στην ευρωπαϊκή ηγεσία ζητώντας την πλήρη ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε Πρόκειται για μια κίνηση απελπισίας που στόχο έχει την επαιτεία.  Μετά την άρνηση των ΗΠΑ να δώσουν χρήματα μέσω FED , υπό τον όρο να μην ενεργοποιήσει τους S-400 και την απειλή του Πούτιν πως αν δεν τους θέσει σε λειτουργία θα ανοίξει τον φάκελο του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, αναγκάστηκε να χτυπήσει την πόρτα της Ε.Ε που μέχρι χθες κατηγορούσε…

Αυτή είναι η ανατολίτικη κουτοπονηριά. Το ερώτημα είναι πότε θα ξυπνήσει ο λαός και θα δει την πραγματικότητα.  Τέτοια  στωικότητα λίγοι λαοί την έχουν.

Πηγή : militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου