Επέτειος σήμερα!!!


Του Κώστα Γιαννιώτη

Ξημερώματα της 6-7-2015, λίγες ώρες μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, (πριν ακόμα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα,) ανάρτησα το παρακάτω κείμενο.

Πόσο επίκαιρο, ακόμα και σήμερα!!!

«Όλοι μαζί –κι αντάμα- πάνε να θάψουν τη σαφή εντολή του ελληνικού λαού»!

Παρά τον άνευ προηγουμένου καταιγισμό απειλών, τρομοκράτησης και παραπληροφόρησης, αυτός ο ΛΑΟΣ τούς έδειξε ότι όσο κι αν δείχνει αραχτός και ξεχασμένος στη φραπεδιά, κρατάει κρυμμένο βαθιά μέσα του το πνεύμα του ΜΕΤΩΠΟΥ! Αυτό που τον κρατούσε στη ζωή μέσα από τη μαρτυρική και ηρωική πορεία του στο διάβα των αιώνων!

Το ανοσοποιητικό σύστημα αυτού του λαού, παρά τον καρκίνο που φωλιάζει στο κορμί του, τον βοηθά να επιβιώνει, και στις κρίσιμες στιγμές να ορθώνει το μπόι του και να προχωρά στη ζωή!

Μετά το αποτέλεσμα...

Μετά τη βροντερή φωνή αυτού του περήφανου λαού, μετά το μεγάλο ‘’ΟΧΙ’’, άναψαν τα αίματα κι άρχισαν οι πανηγυρισμοί στους δρόμους και τις πλατείες των ελληνικών πόλεων, με κέντρο το Σύνταγμα!

Όσοι έλειψαν απ` αυτό το ξέφρενο πανηγύρι του λαού, έχασαν ιστορικές στιγμές και σίγουρα πόνεσαν για την απουσία τους!

Αποζημιώθηκαν όμως!

Τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν, νηφάλια, τις δηλώσεις των πολιτικών εκπροσώπων, μετά το συντριπτικό 61,3 % υπέρ του ‘’ΟΧΙ’’ και να βγάλουν... πικρά συμπεράσματα.

Παρέλασε από το ‘’γυαλί’’ όλος ο πολιτικός συρφετός, όλος ο πολιτικός και ηθικός κατιμάς αυτού του βασανισμένου τόπου.

Δυο κόσμοι διαφορετικοί! Από τη μια το πανηγύρι του λαού στους δρόμους καπό την άλλη η κατήφεια, η δυσαρέσκεια, η απογοήτευση μέχρι απελπισίας, και το διχαστικό μίσος κρυμμένο πίσω από το ‘’γυαλί’’ και τα παχιά λόγια περί... ‘’ενότητας’’!

Τέλος ήρθε και η σειρά του πρωθυπουργού!

Όποιος τον παρακολούθησε προσεχτικά, σίγουρα θα ένιωσε –τουλάχιστον- έκπληξη!

Αν έκλεινες τη φωνή και έβλεπες μόνο την έκφρασή του και τη στάση του σώματος σίγουρα θα τον κατέτασσες στην ομάδα των ηττημένων.

Έδειχνε άνθρωπο που βρέθηκε μπροστά σε απρόσμενες και δυσάρεστες εξελίξεις!

Αυτό το ύφος, συνοδευόμενο από τις δηλώσεις πίστης και υποταγής στην Ε.Ε., το ευρώ του και τους ‘’εταίρους’’ του, σε έδιωχναν από την έκπληξη και σε οδηγούσαν στο φόβο για το μέλλον αυτού του τόπου!

Ταυτόχρονα, όμως, έδιναν και απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που ‘’βασάνιζαν’’ τους πολίτες, όλην αυτήν την εβδομάδα του δημοψηφίσματος.

Πίστεψε στο δημοψήφισμα και στη δύναμη αυτού του λαού ο πρωθυπουργός;

******

Μήπως, άραγε, τον εξυπηρετούσε μια επικράτηση (...) του ‘’ΝΑΙ’’; Ένα ‘’ναι’’ που θα τον οδηγούσε σε ‘’ηρωική παραίτηση (πράγμα που ίσως προετοίμαζε με την περίφημη δήλωσή του... «δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού») μια παραίτηση που θα οδηγούσε στη δημιουργία κυβέρνησης... ‘’Εθνικής Ενότητας’’; Μιας κυβέρνησης Παπαδήμων, χωρίς τη δική του συμμετοχή, που θα ψήφιζε ό,τι πιο σκληρό μέτρο θα είχε δει ποτέ αυτός ο λαός, την ίδια ώρα που ο λαός θα ‘’σφαζόταν’’ στους δρόμους –μεταφορικά και κυριολεκτικά- για λογαριασμό του και στο όνομά του, για μεθοδευμένη τάχα εκδίωξη από την κυβερνητική καρέκλα; Μιας κυβέρνησης Παπαδήμων που -μετά την ολοκλήρωση της αποστολής της και την ψήφιση των μέτρων- θα προκήρυσσε εκλογές ώστε να επιστρέψει μετά βαΐων και κλάδων ο... ‘’αδικημένος μεσσίας’’ με μόνη αποστολή τη διαχείριση, απλώς, της μαύρης και άθλιας κατάστασης που θα είχαν διαμορφώσει οι προηγούμενοι;

Ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Και ο Αλέξης διαχειριστής μεν της βρόμικης, πλέον, κατάστασης, αλλά... ήρωας!

Αυτό ήταν το σενάριο που ετοίμαζαν, γιατί όλοι –μα όλοι- πίστευαν στην, οριακή ίσως, αλλά σίγουρη νίκη του ‘’ναι’’ όπως την επιθυμούσαν!

Μέσα στο ίδιο κλίμα και οι Ευρωπαίοι ‘’εταίροι’’.

Τυφλωμένοι από το πάθος τους για υποδούλωση και ταπείνωση αυτού του λαού, έριξαν στη μάχη το βαρύ τους πυροβολικό, πιστεύοντας ότι θα μεγαλώσουν την ψαλίδα υπέρ του... ‘’ναι’’!

Με τη σιγουριά της νίκης τους, τόνιζαν σε κάθε ευκαιρία ότι... «το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος ήταν το μέσα ή έξω από το ευρώ και την Ε.Ε.»!

Όμως, μετά το απρόσμενο γι` αυτούς και ηχηρό χαστούκι από τον ελληνικό λαό, τα μάζεψαν –κάνοντας τούμπα- και λέγοντας τα ακριβώς αντίθετα!

Έλα όμως που δεν μαζεύεται!

Έλα όμως που σ` αυτό ακριβώς που έλεγαν έδωσε απάντηση ο ελληνικός λαός! Γιατί άκουσε το... ‘’διακύβευμά’’ τους, τις ‘’απειλές’’ τους και τους... έγραψε κανονικά, δίνοντάς τους την απάντηση σ` αυτό που οι ίδιοι του έβαζαν σαν ερώτημα!

Ο πρωθυπουργός –γνωρίζοντας καλύτερα την ψυχή αυτού του λαού- προσπαθούσε αγωνιωδώς, σε όλο το διάστημα της εβδομάδας του δημοψηφίσματος, να σώσει ό, τι μπορούσε να σωθεί από το βλακώδες ξάνοιγμα-ρίσκο των ‘’εταίρων’’ του!

Γι` αυτό με απανωτά διαγγέλματα προσπαθούσε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι... ‘’το δημοψήφισμα δεν έχει καμιά σχέση με την επιλογή παραμονής στο ευρώ’’, την ώρα που οι ‘’εταίροι’’ του έλεγαν το αντίθετο!

Είχε βλέπεις και ‘’το φόβο των Ιουδαίων’’ -μήπως και του λάχει κανένα ΟΧΙ- και ήθελε να έχει δεμένο το γάιδαρό του για την επόμενη μέρα!

Το παιγνίδι ξέφευγε πλέον από τα χέρια του και τα χέρια των εταίρων του.

Για το λόγο αυτό, όταν επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι τους, με τη σαρωτική επικράτηση του ‘’ΟΧΙ’’ βγήκε να κάνει δηλώσεις για... ‘’την περήφανη απάντηση του λαού μας’’ με κερασάκι όμως την παρατήρηση ότι... ‘’αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την παραμονή μας στο ευρώ’’!!

Το πρώτο σχέδιο, της επικράτησης του ‘’ναι’’, των ‘’ηρωικών παραιτήσεων’’ και της ‘’κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας’’, που θα κατασπάραζε το λαό, μπήκε στο ντουλάπι.

Αμέσως μετά την απρόσμενα μεγάλη συντριβή του ‘’ναι’’, μπήκε μπροστά το σχέδιο Β΄, για τη σωτηρία της σάπιας κατάστασης!

Ο πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι –υποθετικά λέμε- βγήκε πανίσχυρος από το δημοψήφισμα, προχώρησε στη σύγκληση συμβουλίου αρχηγών, υπακούοντας στις προτροπές του ευρωπροσκυνημένου Πάκη!!

Έτσι για να μοιραστεί με τους υπόλοιπους δωσίλογους τις αποφάσεις που θα δένουν χειροπόδαρα αυτόν το λαό!

Ξέροντας ότι η πολιτική που έχει προγραμματίσει είναι πολιτική νέων, σκληρότερων μνημονίων (που θα τα ονομάσει προγράμματα), θέλει να έχει εξασφαλισμένη την πλάτη του από τους πολιτικούς του αντιπάλους –και γιατί όχι και τη στήριξή τους- όταν θα έχει να τα βγάλει πέρα με την οργή του λαού.

Ενός λαού ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα μιας ακόμα προδοσίας των ονείρων του!

Μαγειρεύουν να μεταλλάξουν το μήνυμα ΡΗΞΗΣ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που έστειλε ο λαός σε... ‘’εθνική ενότητα’’ των δωσίλογων!

Θυμηθείτε το! Τώρα αρχίζει ο αγώνας!

  • Χωρίς έξοδο από τη λυκοφωλιά της ΕΕ ΚΑΙ του ευρώ...
  • Χωρίς την τιμωρία των ενόχων για το κατάντημα αυτής της χώρας...
  • Χωρίς τη μονομερή διαγραφή του συνόλου του χρέους (κι όχι με ψευτοκουρέματα)...
  • Χωρίς επιστροφή σε εθνικό νόμισμα...
  • Χωρίς εθνικοποίηση των τραπεζών, με πρώτη την ΤτΕ...

Σωτηρία δεν θα υπάρξει γι` αυτόν τον τόπο, όσοι SUPER STARS κι αν παρελάσουν!

Συνέχιση της ίδια πολιτικής με αλλαγές προσώπων και ‘’ηρώων‘’ ζεν πρεμιέ, θα οδηγήσει το λαό στη ναζιστική... ‘’τελική λύση’’!

Στην τελική του εξόντωση!

Όσο μεγάλο και συντριπτικό ήταν σήμερα το ‘’ΟΧΙ’’, άλλο τόσο μεγάλο και το βάρος των ευθυνών των κυβερνώντων. Άλλο τόσο –και μεγαλύτερο- το μέγεθος της προδοσίας αυτού του λαού, στην περίπτωση που τον φορτώσουν με νέα δάνεια, νέα μνημόνια, νέα δεσμά! (...)

Δημοσιεύτηκε στις 6/7/2015

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου