Ξεσάλωσε η ηγεσία του ΥΠΕΞ: Ο Γ.Κουμουτσάκος χαρακτήρισε ''εχθρό'' την Μόσχα!


Από Κ.Μ.

Την ώρα που η κυβέρνηση ξεπουλά οικονομικά και πολιτικά τη χώρα, προβαίνοντας ταυτόχρονα σε απαράδεκτες εκχωρήσεις σε ξένα κέντρα βασικών στρατηγικών τομέων και υποδομών της οικονομίας.

Την ώρα που η κυβέρνηση καταπίνει μια-μια τις προκλήσεις της Τουρκίας και ακολουθεί δουλικά την Ε.Ε, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ που καλύπτουν τον τουρκικό επεκτατισμό.

Την ώρα που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει χωρίς ουσιαστική αντίδραση τις ορέξεις της Τουρκίας του Ερντογάν, έρχεται η εθελόδουλη πολιτική ηγεσία του ελληνικού ΥΠΕΞ και με πρωτοφανώς ανεύθυνες δηλώσεις χαρακτηρίζει, περίπου, ως εχθρό της χώρας μας τη Ρωσία!

Μετά τον Ν. Δένδια, ο οποίος, εκφράζοντας μόνος αυτός τον ενθουσιασμό του για την στάση της Ε.Ε και των ΗΠΑ απέναντι στην απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφιά σε τζαμί, επέκρινε τη Ρωσία για αυτό το ζήτημα, ήρθε η σειρά του Γιώργου Κουμουτσάκου, αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης, να προβεί για το ίδιο θέμα σε πρωτοφανή επίθεση κατά της Μόσχας, χαρακτηρίζοντας εχθρική την τοποθέτηση του εκπροσώπου του Βλάντιμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, για την Αγιά Σοφιά.

Συγκεκριμένα ο Γ. Κουμουτσάκος είπε επί λέξει τα εξής, μιλώντας στο BlueSky: “Έχω περάσει σε μια φάση του πολιτικού μου λόγου, πλέον, που δεν μπορώ να κρύβομαι. Θεωρώ πως αυτή η δήλωση του Ν. Πεσκόφ δεν ήταν μόνο ατυχής αλλά μια, σχεδόν, εχθρική δήλωση. Θεωρώ ότι ο λόγος έχει να κάνει και με την αναγνώριση της ανεξάρτητης Ουκρανικής Εκκλησίας από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης”.

Πράγματι, η δήλωση του Ντμίτρι Πεσκόφ ότι με την απόφαση του Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά οι Ρώσοι τουρίστες στη Κωνσταντινούπολη θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν το χώρο του μνημείου, είναι άκρως ατυχής και άστοχη.

Δεν είδαμε, όμως, ούτε τον Κουμουτσάκο, ούτε τον Δένδια να λένε απολύτως τίποτα όταν ο εκπρόσωπος της Μέρκελ χαρακτήρισε “μη πολιτικό” ζήτημα την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, ενώ ο ίδιος ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να αφορά τις διακρατικές σχέσεις. Όπως δεν είδαμε ούτε τον Δένδια ούτε τον Κουμουτσάκο να αναφέρουν το παραμικρό για τις ανούσιες δηλώσεις των ΗΠΑ σχετικά με την Αγίά Σοφιά,.

Δεν είδαμε, επίσης, τον Δένδια και τον Κουμουτσάκο να επικρίνουν τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλντενμπεργκ, για τις ανοικτά προκλητικές φιλοτουρκικές θέσεις του και για την υποστήριξη που εσχάτως προσέφερε στο ανδρείκελο του Ερντογάν στην Τρίπολη Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Και βέβαια δεν είδαμε καμία αυτοκριτική από Δένδια και Κουμουτσάκο για τις ανούσιες, άνευρες και κατευναστικές δηλώσεις τους και δηλώσεις της κυβέρνησής τους για την πρόκληση Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά προς τη χώρα μας και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

Για ποιο λόγο, άραγε, είναι ικανοποιημένοι οι Δένδιας-Κουμουτσάκος από τη στάση των δυτικών κέντρων και ακόμα χειρότερα από την άπραγη πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην πρόκληση της Αγιάς Σοφιάς;

Δεν γνωρίζουν, άραγε, Δένδιας και Κουμουτσάκος ότι χωρίς την Ρωσία η Τουρκία θα είχε καταλάβει τώρα τη Συρία, στην οποία Συρία η Ελλάδα επιβάλλει μαζί με τις ΗΠΑ και Ε.Ε δολοφονικές κυρώσεις, ενώ στο πλαίσιο της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ υποστηρίζει τον Τούρκο εισβολές στο συριακό έδαφος;

Δεν γνωρίζουν, άραγε, Δένδιας και Κουμουτσάκος ότι χάρη στη Ρωσία τα ανδρείκελα του Ερντογάν στην Τρίπολη δεν έχουν καταλάβει, ακόμα τουλάχιστον, την Σύρτη και την Al Jufra, την ίδια ώρα που η Ελλάδα παριστάνει τον θεατή στα τεκταινόμενα στη Λιβύη;

Δεν γνωρίζουν, άραγε, Δένδιας και Κουμουτσάκος ότι η Ελλάδα έχει επιβάλλει σωρεία αναίτιων και αδικαιολόγητων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και συμμετέχει στους αμερικανονατοϊκούς ψυχροπολεμικούς σχεδιασμούς για την απομόνωση της Ρωσίας, όπως και σε όλα τα τα νεοψυχροπολεμικά ΝΑΤΟϊκά γυμνάσια σε βάρος της, για να μην αναφερθούμε σε ένα ολόκληρο ιστορικό τραγικών ενεργειών της Ελλάδας σε βάρος της Μόσχας, με πρόσφατη τη γιγάντια άσκηση που διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη με στόχο τη Ρωσία και τον έλεγχο της διέλευσης του ρωσικού στόλου από τα Δαρδανέλια;

Όλα αυτά δεν είναι αναίτιες και αδικαιολόγητες εχθρικές πράξεις της Ελλάδας προς τη Ρωσία;

Δεν γνωρίζουν Δένδιας και Κουμουτσάκος ότι στις διακρατικές σχέσεις πρέπει να υπάρχει στοιχειώδης αμοιβαιότητα και τουλάχιστον να μην δρομολογούνται εχθρικές ενέργειες της χώρας μας προς τη Ρωσία για να υπάρχει μια ανταπόδοση;

Δυστυχώς Μητσοτάκης, Δένδιας και Κουμουτσάκος είναι άκρως επικίνδυνοι για να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας μας στην πιο κρίσιμη, ίσως, εθνική στιγμή της σε ειρηνική περίοδο. Είναι ολέθριο και μακάβριο για το μέλλον μας ότι Μητσοτάκης, Δένδιας και Κουμουτσάκος αντί να εφαρμόζουν μια πολιτική στοιχειώδους προσέγγισης προς τη Ρωσία, σπρώχνουν την χώρα στην καταστροφή και την παραδίδουν στον ακρωτηριασμό που επιδιώκει η Τουρκία υπό την υψηλή ανοχή και κάλυψη των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Δυστυχώς η χώρα μας δεν διαθέτει εθνική ηγεσία αλλά υπαλλήλους των Βρυξελλών, του Βερολίνου και της Ουάσινγκτον, οι οποίοι στηρίζουν την πολιτική τους ύπαρξη και το αμφίβολο πολιτικό τους μέλλον στην υπαλληλική προσφορά υπηρεσιών σε αυτά τα κέντρα.

Αν δεν τους ανατρέψουμε, αυτούς και τα κατεστημένα “συναιτεράκια “τους στην αντιπολίτευση, τότε είναι βέβαιο ότι θα καταστρέψουν τον τόπο και ίσως πολύ γρήγορα, διότι οι εξελίξεις που έρχονται θα είναι πυκνές και συγκλονιστικές.

Πηγή: ΙΣΚΡΑΔρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

 1. Γεια σας, χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο;
  Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial Group. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (προσωπικό δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο και πολλά άλλα). Δίνουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια, εξασφαλισμένα και ακάλυπά δάνεια με προσιτό επιτόκιο 3% ετησίως. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία μας, μπορείτε απλώς να μας γράψετε μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να μας στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp ή το Telegram μέσω: +447903159998 και να λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας.

  Με ό, τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόωρες οικονομικές προκλήσεις, μερικοί από αυτούς δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για κάποιους λόγους.

  Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με μια λύση στις οικονομικές σας προκλήσεις, απλώς γράψτε στην εταιρεία μου και θα σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο. Βοηθήσαμε πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλλετε αίτηση μαζί μας, υποβάλλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που ενδιαφέρεται για τις οικονομικές σας ανάγκες, ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η οικονομική σας σταθερότητα.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) Ή
  WhatsApp: +447903159998
  Μπορείτε να μας γράψετε ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε.
  2020 © ️Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται

  ΑπάντησηΔιαγραφή