Ένας χρόνος - ξανά -κυβέρνηση ΝΔ, από την Σκύλα στη Χάρυβδη ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Είχαμε μια κυβέρνηση, αισχρή, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κυβέρνηση που πρόδωσε τις ελπίδες του λαού, που κατάργησε στην πράξη την λαϊκή βούληση, αγνοώντας το μεγάλο ΟΧΙ, εφαρμόζοντας σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική μπαίνοντας μπροστά στην εθνοαποδόμηση, ξεπουλώντας ιστορία και σύμβολα. Και πολλά άλλα.

Και αρκετοί , για να φύγει αυτή η φρικτή κυβέρνηση, ψήφισαν ΝΔ. Και η ''φαμίλια'' ξανάρθε στην εξουσία, η αυθαιρεσία έγινε ο κανόνας της καθημερινότητάς μας, ξεπουλάνε και αυτοί την Εθνική μας ταυτότητα, με τον εθνομηδενισμό της παγκοσμιοποίησης, και στην περίπτωση της .....''πανδημίας'', διέλυσαν τα πάντα στην οικονομία, σκόρπισαν απλόχερα δημόσιο χρήμα σε ημέτερους. 

Και πάνω στην εργαλειοποίηση του ιού, άνοιξαν χωρίς πρακτικούς ελέγχους τα σύνορα, και τώρα μας λένε ότι ο κίνδυνος δεν έφυγε και αρχίζει νέος κύκλος περιορισμών, μάσκες στα S/M κλπ. Καμία πρόνοια, καμία γνώση, καμία βούληση για σοβαρή και ριζική αντιμετώπιση του ''όποιου'' κινδύνου, παρά μόνο συνεχής διασπορά τρόμου και ανάπτυξη τρομολαγνείας.

Αυτό τελικά ελπίζανε όσοι φέρανε την αθλιότητα στην εξουσία, πριν ένα χρόνο; Αυτό τελικά μας αξίζει σαν λαός;  Δεν θα μάθουμε ποτέ, πως το παραμυθάκι των κοινοβουλευτικών εναλλασσόμενων σωτήρων, έχει από καιρό τελειώσει ;

Και τώρα τι; Θα ξαναμπούμε σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και κανιβαλισμού σχετικά με την ύπαρξη και την σοβαρότητα του ιού;

Γιατί αν το κάνουμε τώρα, και δεν συμφωνήσουμε ότι ο χειρισμός της κατάστασης από την εξουσία , είναι ακραία δικτατορικός, τότε ναι... αυτή η εξουσία μας αξίζει!


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου