Σωθήκαμε… Μπήκαν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό!


Του Χρήστου Α. Τούμπουρου

«Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες• αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;» N. Καζαντζάκης  

Η σωτηρία, πολυπόθητη έννοια που σημαίνει να απαλλαγούμε από πολύ μεγάλο κίνδυνο, πάσης φύσεως. Πλείστα τα παραδείγματα. Επεβλήθη ο ΕΝΦΙΑ για να σώσουμε τα δάση μας, τα μαντριά και τα βοσκοτόπια, τα λαζνίδια και τα περκέτια, τις καλύβες και τον τσάρκο. Πολλές φορές δηλαδή η σωτηρία ταυτίζεται με την επιβολή ενός καινούριου φόρου. «Επεβλήθη ο συγκεκριμένος φόρος για να σώσουμε το περιβάλλον». Γι’ αυτό δικαιολογούνται τα Σπατόσημα, τα κηδειόσημα, τα σεισμόσημα και τα γαμόσημα… Τα τελευταία για τη σωτηρία της οικογένειας.

Πολλοί οι Σωτήρες. Ετούτοι, οι προηγούμενοι, οι άλλοι και οι επερχόμενοι. «Σώσαμε την οικονομία από την καταστροφή!». Πόσες φορές ακούσαμε αυτή την «είδηση». Πολλές. Κι όμως οι άλλοι ωρύονται. «Δεν σώζεται με τίποτε η οικονομία της χώρας». Άντε να πιστέψεις και να ασπαστείς τυχόν Σωτήρες. Σωθήκαμε! Πες ο ένας, πες ο άλλος στο «Σωτήριο πηγάδι» πέσαμε και «μας πήρε το ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός». Κι ο ποταμός είναι κατεβασμένος και  έφερε Δoυ Νου Του, αμούρες από συντάξεις, ξεπούλημα δασικού και ορυκτού πλούτου, και Σωτήρες ένα σωρό,  καθόσον αυτοί θα μας φέρουν τη «σωτήρια βοήθεια», που δεν πρόλαβαν, όταν βρίσκονταν στην εξουσία να προωθήσουν και θα τα καταφέρουν τώρα, θα επιτύχουν δηλαδή το σώσιμο και θα ξεφύγουμε το αποσώσιμο τη οικονομικής ζωής του τόπου.

Δώστε και σώστε. Κύριοι, ευγενείς, δούλοι και δουλοκτήτες, απαξάπαντες ανακράζουν το «Σώσον Κύριε τον λαόν σου», με τη διαφορά ότι Κύριος είναι αυτός που είναι, αυτός που έχει και κατέχει. Αυτουνού τα περκέτια, λοιπόν, να σωθούν. Οι άλλοι, «εβυθίσθησαν, καταβυθίσθησαν, κατεπλακώθησαν», αφού τους αποτελειώσαμε. Η μπάλα είναι μία και ανεβοκατεβαίνει (κατ’ απάν, κάτ’ απάν’) ανάλογα με τις κλωτσιές που θα φάει. Μπορεί οι κλωτσιές να είναι φάπες ή διαφορετικά (ανεργία, ξενιτιά, υπανάπτυξη, κατασχέσεις, ρήμαγμα συντάξεων κ.οκ.), δεν έχει σημασία. 

Ποδόσφαιρο είναι αυτό. Τώρα αν μερικοί το ταυτίζουν με την πολιτική, εννοώ την πολιτική πρακτική, δεν έχει σημασία. Τζέρτζελο να γίνεται. Σήμερα εγώ, αύριο ο άλλος, και πάντα εμείς.  Και για να μιλήσουμε με πολιτικούς όρους οφείλουμε να δεχτούμε πως «αυτό απαιτεί το πολιτικό σύστημα. Και αυτό ασφαλώς γίνεται χρόνια τώρα!». Ου, ήμουν νιος και γέρασα, φούσκωσα από Σωτήρες, σωτήριες πολιτικές… Κάτι παρόμοια με τα σώσματα στα τσίπουρα.

«Ο υπομείνας μέχρι τέλους σωθήσεται!»  Δεν έχει τελειωμό, δεν έχει γιατρειά, δεν έχει σωσμό, δεν έχει ουσία… Και έδωσε ο λαός και πόνεσε ο λαός και πεθύμησε ο λαός και πίστεψε και γελάστηκε ο λαός και «δεν έχει ο δρόμος τελειωμό». Και υπομένει και αναμένει και περιμένει. Τι άλλο; Το σώσιμο.

Πηγή: atexnos.gr

Δρόμος ανοιχτός

3 σχόλια :

 1. Με τέτοιες επενδύσεις πάντως πάμε να γίνωμε η Κούβα της Ευρώπης.Η προεπαναστατική Κούβα βέβαια.Καζίνα κ μπουρδέλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotlight Global Loan Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείων.

  Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

  Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

  Γνωρίζουμε ότι η λήψη νόμιμου δανείου υπήρξε ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους.

  Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

  Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

  Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. We have a direct genuine provider for BG/SBLC specifically for lease, at leasing price of 4+2 of face value, Issuance by HSBC London/Hong Kong or any other AA rated Bank in Europe, Middle East or USA.

  Contact : Mr. DARREN C CHENG
  Email: Darrencraig002@gmail.com
  skype : keatcheng2@gmail.com

  Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved.

  All inquires to Mr. Darren should include the following minimum information so I can quickly address your needs:

  Complete contact information:
  What exactly do you need?
  How long do you need it for?
  Are you a principal borrower or a broker?

  Contact me for more details.

  Whatsapp: +19733700521

  ΑπάντησηΔιαγραφή