Να βάλουμε ένα τέλος στην ανθρωποφαγία ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Επειδή τα πράγματα σε κάθε τομέα πάνε από το κακό στο χειρότερο, καιρός να αρχίσει ένας δημόσιος διάλογος. Για αρχή τουλάχιστον. Και από που να αρχίσει κανείς....

-Στα εθνικά θέματα, είναι ολοφάνερο ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να δώσει κυριολεκτικά, ολίγη γη και ολίγον ύδωρ στην Τουρκία, γιατί τέτοιες εντολές έχει από την Γερμανία, που σπρώχνει σε... κατευνασμό, διάλογο, συμβιβασμό, παραχωρήσεις.

-Στα εσωτερικά θέματα, η εγκληματική απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα, χωρίς έλεγχο των εισερχομένων, συνέβαλε τα μέγιστα στην αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid. Κι εδώ η υπακοή στα κελεύσματα των μεγάλων συμφερόντων, καθώς η πλειοψηφία των εισερχομένων τουριστών, προέρχεται από την Γερμανική TUI, που φυσικά δεν συζήτησε ποτέ , την ιχνηλάτηση των ταξιδευτών.

-Σε ένα θέμα που δεν συζητείται πλέον, η μετανάστευση συνεχίζεται και σε λίγο καιρό, θα λάβει διαστάσεις βραδυφλεγούς βόμβας

-Η δραματική μείωση των τουριστικών εσόδων μαζί με τις ήδη τεράστιες παθογένειες της Ελληνικής οικονομίας, ενισχυμένες από τα δραματικά αποτελέσματα του ολικού lockdown , οδηγεί αναπόφευκτα σε νέα μεγάλη κρίση.

-Η νεολαία, μοιάζει αποστασιοποιημένη,μεγαλωμένη μέσα σε ένα γενικό μηδενισμό, με γονείς που αδιαφόρησαν και αδιαφορούν, να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα μα τα παιδιά τους. Μια νεολαία αδιάφορη για εθνικά θέματα, για στοιχειώδη υγειονομικά ζητήματα, ανίκανη να κατανοήσει τον οικονομικό κατήφορο.

Και την ίδια στιγμή, αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό, ο νέος διχασμός που προκαλούν τα μέτρα για την πανδημία. Κανείς από τους αρνητές δεν σκέφτεται ότι είναι πιθανό, να είναι ο ίδιος ασυμπτωματικός φορέας και να μολύνει συνανθρώπους του. Από την άλλη, οι υπέρμαχοι όλων των συστημικών εντολών, ειρωνεύονται και καθυβρίζουν καθημερινά συμπολίτες τους, χωρίς να παίρνουν θέση για την πχ.μετακίνηση με τα ΜΜΜ, στα οποία ο συνωστισμός είναι ανεξέλεγκτος. Λες και φταίει αυτός που θέλει να πάει στην δουλειά του.

Και το κυριότερο, σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, το διαχρονικό σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας, αυξάνεται, με την προκλητική επίδειξη πλούτου και αμοραλισμού, σε συνδυασμό με την εξοργιστική αδιαφορία τήρησης μέτρων , για τα οποία το πόπολο πληρώνει πρόστιμα. Η φωτογραφίες του Πατούλη με το χαρέμια από ξανθές , οι εικόνες της ''υπέρκομψης'' Μαρέβα και του συζύγου της στην Επίδαυρο χωρίς μάσκες και λοιπές προκλήσεις , θα έπρεπε να βγάζουν τον λαό έξω από τα ρούχα του.

Κι όμως. Όλη η οργή φαίνεται να κατευθύνεται σε συνανθρώπους, παρά σε αυτούς που παραμένουν αλώβητοι και ανεξέλεγκτοι,σε όποια συμφορά πλήξει τον τόπο.

Καιρός να βάλουμε ένα τέλος στην εσωστρέφεια και να κατανοήσουμε ότι τα πραγματικά δύσκολα είναι μπροστά μας και μόνο όταν και ΑΝ, η κοινωνία ξανα αποκτήσει συνεκτικούς ιστούς, θα μπορούμε να έχουμε κάποιες ελπίδες, έστω και μικρές.

Ας σταματήσει η ανθρωποφαγία όσο ακόμα είναι καιρός. Ας μην τους κάνουμε το χατήρι

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου