Ο Μακρόν πούλησε αεροπλάνα στην Ελλάδα και παζαρεύει με τον Ερντογάν αντιαεροπορικά συστήματα


Με την Τουρκία να μην έχει ακόμη ενεργοποιήσει τους ρωσικούς S-400, ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίζεται να επανήλθε εκ νέου στο ζήτημα συμπαραγωγής συστημάτων SAMP/T.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, σε ωριαία τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Γάλλο ομόλογο του Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε ξανά στο ζήτημα της συμπαραγωγής των συστημάτων SAMP/T της εταιρίας Eurosam.

Ο Γάλλος Πρόεδρος απάντησε λέγοντας ότι η Τουρκία θα πρέπει πρώτα να αποσαφηνίσει τους στόχους της στη Συρία, προτού εξεταστεί η πρόταση Ερντογάν, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο Γάλλο αξιωματούχο.

Η προσέγγιση Ερντογάν, μαζί με τα επανειλημμένα αιτήματα προς τις ΗΠΑ για συστήματα Patriot, δείχνει ότι η Άγκυρα συνεχίζει να «κάνει παιχνίδι» με τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους της, κι όχι μόνο με την Ρωσία, σε μια περίοδο που πρωταγωνιστεί στις εντάσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Μακρόν αφού πρώτα έσπρωξε πολεμικά αεροπλάνα στην Ελλάδα – πουλώντας «φιλία» και «στήριξη» – τώρα ετοιμάζει νέες μπίζνες με την Άγκυρα (μάλιστα με αντιαεροπορικά συστήματα, γιατί τα αεροπλάνα πρέπει να τα χτυπούν πύραυλοι!!!) που μέχρι χτες την εμφάνιζε …εχθρό! 

Εξάλλου το μόνο όρο που έθεσε σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι η στάση της Τουρκίας στη Συρία όπου τα γαλλικά μονοπώλια έχουν μεγάλα συμφέροντα… Αυτά για όσους τρέφουν πουλούν «φούμαρα» πέρι δήθεν ενδιαφέροντος της Γαλλικής κυβέρνησης για τα κυριαρχικά δικαιώματα και συμφέροντα της Ελλάδας. 

Με λίγα λόγια «δουλειές» να γίνονται. Οπλικά συστήματα να πωλούνται για να βγάζουν κέρδη οι πολυεθνικές.  Στους λαούς θα στείλουν το λογαριασμό και άμα χρειαστεί θα επιστρατεύσουν τα παιδιά του για την πρώτη γραμμή των …«σφαγείων» τους.

Πηγή : ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου