''Πρεμούρα''' για την διάσωση ... των οφειλετών


Του Περικλή Δανόπουλου

Τα γεγονότα που ζήσαμε από τον Φεβρουάριο και μετά, ήταν και είναι σημαντικά και επηρεάζουν την ζωή μας.

Αρχικά με την εμφάνιση κρουσμάτων του Covid στην χώρα, η κυβέρνηση πήρε απόφαση να κλειδώσει την χώρα. ΟΚ, ας πούμε ότι ήταν επιλογή της. Στην συνέχεια ξεκλείδωσε την χώρα, ώστε να έρθουν τουρίστες, κυρίως από την Γερμανική TUI που είχε προπληρωμένα συμβόλαια. Οι άνθρωποι αυτοί εισήλθαν χωρίς καμία ιχνηλάτηση και φυσικά τα αποτελέσματα εξάγονται εύκολα. Όχι δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης, αλλά απλά υπακοή στα κελεύσματα της Γερμανίας.

Τώρα που τα ''κρούσματα'' αυξάνονται''. αφού κατηγόρησε ως υπεύθυνη την νεολαία, ετοιμάζεται για νέα μέτρα.

Υπάρχει όμως ένα επίμαχο σημείο, που διαλύει το succes story που δημιουργεί συχνά αυτή η παράταξη της μούφας αριστείας. Είναι αυτό που είπε ο χερ Σόϊμπλε, ''δεν είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς''.

Μετά από μια περίοδο συρρίκνωσης της οικονομίας, λουκέτα επιχειρήσεων, ραγδαίας αύξησης της ανεργίας και με τους δείκτες της οικονομικής ύφεσης, ανησυχητικά μεγάλες, τα βάρη από τα χρέη των πολιτών, υφίστανται και η υποχρέωση καταβολής τους δεν συζητείται. Τράπεζες και Ελληνικό Δημόσιο, μπαίνουν στην σειρά για να εισπράξουν,να κατασχέσουν , να τιμωρήσουν. 

Η ''πρεμούρα'' για την διάσωση του πληθυσμού, δεν είναι φυσικά ανθρωπιστική υποχρέωση. Είναι η απόπειρα διάσωσης οφειλετών και όχι ανθρώπων. Νεκρός οφειλέτης δεν συμφέρει... λογικό δεν είναι;

Αλλά έστω και αργά, έστω και με επώδυνο τρόπο, συνειδητοποιούν και οι πλέον δύσπιστοι και φανατικοί. ότι αυτός είναι ο καπιταλισμός στην μετανεωτερική εξέλιξη του.

Και πως όποια και να είναι η κατάσταση, πρώτα πληρώνονται οι ''δανειστές εταίροι'', οι τράπεζες και απ'  ότι περισσεύει , τα ψιλά πηγαίνουν στον λαό.

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για τον απλό λαό, με συνηθισμένο επίπεδο και όχι αν σε λένε πχ. Πηλαδάκη...

Τυχαία αναφορά...

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου