Τα ηγεμονικά παιγνίδια του Ερντογάν και η ισλαμική τρομοκρατία


Του Μιχάλη Ψύλου

από την εφημερίδα Δημοκρατία

«Οι εχθροί του Ισλάμ και της Τουρκίας θα πνιγούν σε ένα βάλτο μίσους …Η Ευρώπη επιστρέφει στη βάρβαρη εποχή» κήρυττε με μπόλικη δόση μίσους ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα την 28η Οκτωβρίου ,μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του με αφορμή τα σκίτσα του Μωάμεθ. Για να προσθέσει: “Δυστυχώς, περνάμε μια περίοδο κατά την οποία η εχθρότητα έναντι του Ισλάμ, των Μουσουλμάνων και του σεβασμού προς τον Προφήτη Μωάμεθ εξαπλώνεται σαν καρκίνος, ειδικά μεταξύ των ηγετών στην Ευρώπη”. Και φυσικά όταν κάτι εξαπλώνεται σαν …καρκίνος, δεν είναι δύσκολο να βρεθούν κάποιοι φανατικοί ,που θα θελήσουν να τον …ξεριζώσουν. Η τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη ήταν δυστυχώς άλλο ένα αποτέλεσμα από το κήρυγμα μίσους .Οπως και οι επιθέσεις στη Νίκαια, τη Λυών και όσες άλλες ακολουθήσουν…

Δεν ειναι καθόλου τυχαίο άλλωστε οτι οι μεγαλύτερες τουρκικές φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες «έθαψαν» την είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη . Την μόνη αναφορά για τρομοκρατία έκανε η Yeni Safak που κατηγόρησε την …Γερμανία γιατί στη Δρέσδη τέσσερις δρόμοι εχουν τα ονόματα νεκρών Κούρδων ανταρτών που έχασαν τη ζωή τους απο τις τουρκικές δυνάμεις στη Συρία !

Ο Τζεμ Οζντεμίρ, ηγετικό στέλεχος των Γερμανών Πρασίνων κατηγόρησε ανοικτά μάλιστα τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι προωθεί την ισλαμική τρομοκρατία στην Ευρώπη. «Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ρίχνει συνεχώς λάδι στη φωτιά και συμβάλλει στη βία και την τρομοκρατία» δήλωσε ο Οζντεμίρ στο Γερμανικό ραδιόφωνο.

Θέλουμε δε θέλουμε να το παραδεχτούμε, οι τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις δεν είναι τυχαίο ότι ακολούθησαν τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Τούρκου Προέδρου και το κλίμα που καλλιέργησε στον μουσουλμανικό κόσμο. Σε έναν κόσμο του οποίου ο Ερντογάν κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να εμφανιστεί ως ο ηγέτης του. Αναφερόμενος συνεχώς στους Ευρωπαίους ως «σταυροφόρους» και «Ναζί» ,ο Ερντογάν υποδαυλίζει το μίσος και οπλίζει τα χέρια νεαρών φανατικών, όπως ο 20χρονος δράστης του μακελειού στη Βιέννη. Με «το επιχείρημα της Ισλαμοφοβίας και του σεβασμού της θρησκείας, ο Ερντογάν δεν θα χάσει την ευκαιρία για να κλιμακώσει το πολεμικό κλίμα κατά της Δύσης» όπως έγραψε η γερμανική Die Welt. Για ποιο «σεβασμό της θρησκείας» μιλάει ο Ερντογάν όταν «δεν δείχνει κανέναν σεβασμό προς άλλες θρησκείες» γράφει η γερμανική DW στην ιστοσελίδα της και προσθέτει : Τον περασμένο Ιούλιο , η τουρκική κυβέρνηση μετέτρεψε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, συγκλονίζοντας εκατομμύρια χριστιανούς σε όλο τον κόσμο. Εάν η Γαλλία είχε μετατρέψει ένα τζαμί σε εκκλησία, ποια θα ήταν η αντίδραση του Ερντογάν;»

Είναι σαφές ότι « ο Ερντογάν έχει κάνει τη θρησκεία πολιτικό όπλο» γράφει η γαλλική Le Figaro.Οπως είναι επίσης σαφές ότι ακόμη και αν δεν υπήρχε η διένεξη με τη Δύση , ο Ερντογάν θα την …ανακάλυπτε . Τα τελευταία χρόνια ειδικά, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε τα πάντα για να υπονομεύσει τον κοσμικό χαρακτήρα της χώρας του και να τη μετατρέψει σε ισλαμικό χαλιφάτο .Προσπαθεί να καθιερώσει την Τουρκία ως περιφερειακή δύναμη και καθοδηγητή του ισλαμικού κόσμου, ώστε να αποκτήσει παγκόσμια εμβέλεια. Αυτή είναι η αιτία της επίθεσης που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν και όχι φυσικά τα σκίτσα του Μωάμεθ ,αλλά και του ίδιου του Τούρκου Προέδρου στο Charlie Hebdo, τα οποία να δεχτούμε ότι ήταν χυδαία. Όμως και οι υπόλοιπες θρησκείες δεν έχουν γίνει πολύ συχνά στόχος χυδαίων σκίτσων; «Ο κόσμος είναι γεμάτος με επιθετικά σκίτσα» γράφει στην ιστοσελίδα του το αμερικανικό NBC. «Οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι βλέπουν προσβλητικές εικόνες όλη την ώρα, αλλά δεν υπάρχει χριστιανική ή εβραϊκή τρομοκρατία. Οι Βουδιστές δεν εκτιμούν ιδιαίτερα την ιδιοποίηση της εικόνας του Βούδα ως μοτίβο εσωτερικής διακόσμησης, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα κυρίως κριτική και διαμαρτυρία, όχι σφαγές στο Buddha Bar του Παρισιού. Οι Σιχ αντιμετωπίζονται με περιέργεια ή και εχθρότητα ακόμη για την γενειάδα και το τουρμπάνι τους, αλλά δεν προχώρησαν ποτέ σε τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη ή την Ουάσιγκτον. Τα μέλη της αίρεσης Hare Krishna ήταν εδώ και χρόνια χαρακτήρες σε αμερικανικές κωμωδίες, αλλά δεν ανταπέδωσαν με επιθέσεις, ίσως μόνο με μερικές άθλιες ή αμφισβητήσιμες συνταγές για …χορτοφάγους» αναφέρει το NBC.

Δεν μπορεί λοιπόν ο Ερντογάν να φοράει τον μανδύα του Πορθητή και να καλλιεργεί πολεμικό κλίμα! Εκτός εάν, δεν έχει άλλη δυνατότητα για να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από τις οδυνηρές επιπτώσεις της οικονομικής του πολιτικής, από το να εμφανίζεται ως ο κατατρεγμένος της Δύσης. `Η για παράδειγμα ,ο διευθυντής Επικοινωνίας του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν να γράφει στο Twitter ότι : «Η φασιστική πτέρυγα της Δύσης και οι εκπρόσωποί της επιτίθενται στον Πρόεδρό μας…Αλλά δεν μπορείτε να αποτρέψετε τον πρόεδρό μας από την πορεία του με αυτόν τον τρόπο. Ο Πρόεδρός μας θα συνεχίσει να είναι η φωνή της παγκόσμιας συνείδησης»… Όταν μάλιστα για τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις, μόνο κάποιες χλιαρές αντιδράσεις είχε να ψελλίσει ο επικοινωνιολόγος του Ερντογάν. Κάπου λοιπόν νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν. Γιατί απλά «ο Τούρκος πρόεδρος διαδραματίζει έναν τοξικό ρόλο στις τελευταίες επιθέσεις» όπως λέει στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL o Μοχάμεντ Σιφάουι, ειδικός σε θέματα Ισλαμικής τρομοκρατίας. «O Τούρκος πρόεδρος έχει έναν λαϊκιστικό ισλαμικό λόγο. Συνηθίζει να δαιμονοποιεί αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Το είχε κάνει με τη Γερμανία, με τη Γαλλία και τον Εμμανουέλ Μακρόν, το είχε επίσης κάνει με την Αυστρία κατηγορώντας την ότι έχει …κυβέρνηση ναζιστών “.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Σιφάουι, «αυτός ο τύπος δαιμονοποίησης, που προέρχεται από έναν αρχηγό κράτους, είναι σαν να δίνει ένα πράσινο φως στους φανατικούς Ισλαμιστές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν συνδέονται άμεσα με το καθεστώς του». Δεν είναι τυχαίο που η πολιτική του Ερντογάν βρήκε πρόσφορο έδαφος στην Αυστρία, καθώς περίπου 100 Τζιχαντιστές που έχουν αυστριακή υπηκοότητα έχουν μεταβεί στο Ιράκ και τη Συρία για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Αλλά και ο δράστης του μακελειού της Βιέννης είχε καταδικαστεί σε 22 μήνες φυλακή γιατί προσπάθησε να μεταβεί μέσω Τουρκίας στη Συρία για να πάρει μέρος στον «Ιερό Πόλεμο» ανατροπής του καθεστώτος Ασσαντ. Η ιστοσελίδα «Nordic monitor» αποκάλυψε μάλιστα ότι ο Χάμζα Γερλίκαγια, επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Vakıfbank, της τρίτης μεγαλύτερης κρατικής τράπεζας της Τουρκίας ,συμμετείχε στην ισλαμική τρομοκρατική ομάδα İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi (IBDA-C).

Με τον κόσμο να ζει με το φόβο του κορονοϊού , η αναβίωση της δράσης των ισλαμιστών τρομοκρατών έχει όμως και μια άλλη διάσταση: Σπέρνοντας τον τρόμο ενισχύουν την Ισλαμοφοβία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ενάντια στους φιλήσυχους μουσουλμάνους σε όλη την Ευρώπη και σπρώχνουν δυστυχώς τους ψηφοφόρους σε ακροδεξιά κατεύθυνση. Όπως σημειώνει η βελγική εφημερίδα L`Echo «η ισλαμική τρομοκρατία βλάπτει σοβαρά τον μουσουλμανικό κόσμο ,καθώς κάποιοι την αξιοποιούν για να στιγματίσουν γενικά το Ισλάμ , το οποίο φυσικά και έχει τη θέση του στις κοινωνίες μας, όπως όλες οι πεποιθήσεις, αν σέβονται τις ελευθερίες και τους νόμους».

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου