Ανοικτή επιστολή για τις απαγορεύσεις και την καταστολή της Δημοκρατίας από την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Νοτίου Τομέα Αττικής



Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με ανησυχία την εξέλιξη μίας πρωτοφανούς αστυνομικής βίας και επίθεσης στα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών
Με αφορμή την  γενική απαγόρευση των συναθροίσεων  τις ημέρες επετείου του Πολυτεχνείου και τις ημέρες εκδηλώσεων για την δολοφονία του Αλέξη  Γρηγορόπουλου παρακολουθήσαμε απίστευτες σκηνές αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Συλλήψεις  βουλευτών ,περιφερειακών συμβούλων , δικηγόρων ,και πολλών πολιτών.

Απαγόρευση κίνησης βουλευτών σε δημόσιο χώρο .Παράνομη είσοδο αστυνομικών σε σπίτια με συλλήψεις και προσαγωγές των κατοίκων .Επίθεση σε δημοσιογράφους σε  φωτορεπόρτερ και παρεμπόδιση του έργου τους. Βιντεοσκοπήσεις των διαδηλωτών από τους αστυνομικούς με ταυτόχρονη μετάδοση των εικόνων στην ΓΑΔΑ 

Όλα αυτά γίνονται με την βοήθεια τεχνικών μέσων ( ελικόπτερα -οχήματα ρίψης νερού-κλπ)
και περισσότερη αστυνόμευση με την δημιουργία νέων αστυνομικών σωμάτων ( ΟΔΟΣ) 

Προσθέτουμε σε αυτά την επικείμενη πρόσληψη 1000  νέων αστυνομικών και την δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας  που ίσως θα υπερβαίνει τα 3000-4000 άτομα σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων (ΤΑ ΝΕΑ  13/12/2020) 

Ωστόσο για τα πάρα πάνω  σφοδρή κριτική ασκήθηκε από την Ένωση δικαστών και εισαγγελέων από πολλούς πανεπιστημιακούς καθηγητές από την Διεθνή Αμνηστία και από την Ελληνική  Ένωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πού εντάσσονται όλα αυτά και γιατί άραγε γίνονται με τόσο ωμό και βίαιο τρόπο;
Η γνώμη μας είναι ότι η  οικονομική ύφεση που έρχεται και τα επερχόμενα σχέδια για την νέα Παγκόσμια διακυβέρνηση  την οποία ευθέως παραδέχονται ( δες δηλώσεις  Ν. Μπακογιάννη - Γ. Παπανδρέου ) θα ξεσηκώσουν κύματα  οργής του λαού για επανάκτηση των δικαιωμάτων .

Αυτά θέλουν να προλάβουν και για τους λόγους αυτούς το μέγεθος της καταστολής πρέπει να είναι καθοριστικό .

« Έτσι τα συνταγματικά εμπόδια  φαίνεται να υποχωρούν στην διάθεση της επιβολής του δόγματος  Νόμος και Τάξη. Πίσω από τις διοικητικές απαγορεύσεις και της υπέρμετρης καταστολής προχωράει η διάβρωση του κράτους δικαίου, η συνήθεια  στην εξαίρεση του κανόνα, ο κίνδυνος μίας μόνιμης διολίσθησης  στο Δίκαιο της  Ανάγκης»
( άρθρο προέδρου ένωσης δικαστών και εισαγγελέων)

Ο Ελληνικός λαός σε συνθήκες εγκλεισμού βιώνει την βία τον φόβο και την φτώχεια.
Είναι λοιπόν καθήκον όλων των Δημοκρατικών πολιτών να αντισταθούν.
Όταν η Δημοκρατία συρρικνώνεται εμείς πρέπει να αγωνιζόμαστε  και να παλεύουμε για περισσότερη  Δημοκρατία.

Καλούμε όλα τα Δημοκρατικά κόμματα, βουλευτές, φορείς, κινήσεις, κινήματα συλλογικότητες, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο, γενικά  όλους τους πολίτες που πιστεύουν στην υπεράσπιση του Συντάγματος και την Δημοκρατία, να καταδικάσουν το όργιο της αστυνομοκρατίας και να συνταχθούν, κατ’ αρχήν, σε ένα ενιαίο μέτωπο υπεράσπισης της Δημοκρατίας, που τείνει να καταλυθεί.

Τα μέλη της Ανοιχτής Λαϊκής  Συνέλευσης  του Νότιου τομέα Αττικής

ΑΘΗΝΑ 13/12/2020 

Επικοινωνία :notia.synelefsi@gmail.com



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου