Με άκυρες ελληνικές ΝΑVΤΕΧ και πονηρές πολιτικές αποφάσεις η κυβέρνηση θέτει το Καστελόριζο σε ασφυκτικό κλοιό τουρκικής κυριαρχίας


Αποκλειστικά στοιχεία από militaire.gr

Της Κύρας Αδάμ

 Στις 4 Δεκεμβρίου 2020 η Αθήνα εξέδωσε τη ΝΑVΤΕΧ 750/20 για «αεροναυτικές ασκήσεις στο νοτιο-ανατολικό Κρητικό Πέλαγος και Καρπάθιο Πέλαγος για τις 7 Δεκεμβρίου 2020 στην περιοχή με κέντρο τις συντεταγμένες 3535Ν 2622 Ε και ακτίνα 20νμ» ,όπως φαίνεται ο κύκλος στο χάρτη με μπλε χρώμα, που παραθέτει το Militaire.

Η ελληνική ΝΑVΤΕΧ είναι εκ προοιμίου άκυρη , παράνομη και κυρίως επικίνδυνη για τη χώρα και τη διασύρει διεθνώς για επικίνδυνη άγνοια, έλλειψη σοβαρότητας και αξιοπιστίας.

Και τούτο διότι:

Οι ΝΑVΤΕΧ αφορούν σε περιοχές από την επιφάνεια μέχρι τον πυθμένα της θάλασσας και όχι στον εναέριο χώρο από την επιφάνεια της θάλασσας και πάνω, όπου αρμόδια και υπεύθυνη είναι βάση του ΙCΑΟ ΜΟΝΟΝ η ΥΠΑ και όχι η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού. Οι πιλότοι των αεροπλάνων ενημερώνονται ΜΟΝΟΝ για τις ΝΟΤΑΜ που αφορούν στον εναέριο χώρο και όχι για τις ΝAVΤΕΧ που αφορούν στην επιφάνεια της θάλασσας και κάτω.

Με τις αεροναυτικές ασκήσεις» της ελληνικής ΝΑVΤΕΧ, η κυβέρνηση διαγράφει από τον χάρτη τον ΙCΑΟ και την ΥΠΑ και από την άλλη η ίδια η κυβέρνηση ( ΥΕΘΑ-ΥΠΕΞ) επικαλείται τους κανόνες αέρος του ΙCΑΟ για να αιτιολογήσει τις αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροσκαφών.

Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο σύγχυσης το γεγονός ότι η Υδρογραφική Υπηρεσία του ΠΝ εκδίδει ΝΑVΤΕΧ για εκτέλεση αεροναυτικών ασκήσεων και από την άλλη το ίδιο το ΠΝ ζητά από την ΥΠΑ ( ΙCΑΟ) να εκδώσει τη ΝΟΤΑΜ Α3638/8Δεκ 2020 προκειμένου να ενημερωθούν οι αεροναυτιλόμενοι ότι «..επειδή το ΠΝ θα εκτελέσει άσκηση με πυρά 14-17 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι ύψους 18.000πόδια στο Ταίναρο, τα αεροσκάφη απαγορεύεται να εισέλθουν ( για λόγους ασφαλείας) στην περιοχή της άσκησης».

Η ελληνική ΝAVΤΕΧ είναι άκρως επικίνδυνη για την αεροναυτιλία, διότι δεν ενημερώνονται γι’ αυτήν οι πιλότοι, με αποτέλεσμα τα αεροσκάφη να πετάνε αμέριμνα στην περιοχή της ΝΑVΤΕΧ και αν προκληθεί ατύχημα ή τυχαία κάποιο αεροσκάφος πέσει στην περιοχή της ΝAVΤΕΧ, τότε η Ελλάδα θα χάσει κάθε έλεγχο στην περιοχή Αιγαίου – Μεσογείου, καθότι ο ΙCΑΟ θα αναγκαστεί σε αναδιάταξη του FIR Αθηνών λόγω επικίνδυνης ανικανότητας της Αθήνας. Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι στην ελληνική ΝΑVΤΕΧ δεν αναγράφεται σε ποιό FIR βρίσκεται η περιοχή των ασκήσεων..στη Μαδαγασκάρη, στο Κάιρο στη Χαβάη, πού;

Η Τουρκία εκμεταλλεύθηκε προφανώς τα τρωτά και επικίνδυνα σημεία της ελληνικής ΝAVΤΕΧ και εξέδωσε τη ΝΑVΤΕΧ 1509 για κανονική άσκηση ( όχι αεροναυτική ) σε περιοχή της Μεσογείου, η οποία επικαλύπτει την ελληνική , όπως φαίνεται στο χάρτη με κόκκινο χρώμα, με προφανή και εμφανή στόχο να δημιουργήσει τυχαίο ή εσκεμμένο πρόβλημα σε βάρος της Ελλάδας. Και τούτο διότι γνωρίζει ότι η ΝΑVΤΕΧ της Αθήνας είναι εκ προοιμίου άκυρη και επικίνδυνη για τους αεροναυτιλομένους, ενώ πονηρά την τουρκική ΝAVΤΕΧ 1509 η Άγκυρα την επικαιροποίησε- επανέκδωσε με τη ΝAΤΕΧ 1516/ 7Δεκ. 2020.

 Η Τουρκία εξέδωσε τη ΝΑVΤΕΧ 1507 για άσκηση στις 9-10 Δεκεμβρίου 2020 στην περιοχή μεταξύ Ρόδου- Μεγίστης που φαίνεται με μπλε χρώμα στο χάρτη 

Η Τουρκία βασιζόμενη στην συνέπεια και συνέχεια της ελληνικής ανεπάρκειας και των πρόσφατων παραχωρήσεων της κυβέρνησης Κ Μητσοτάκη έχει μετατρέψει την περιοχή Ρόδου- Καστελόριζου σε τουρκικό βιλαέτι. 

Τούτο τεκμαίρεται

ΠΡΩΤΟΝ

Σύμφωνα με το έγγραφο ΑΠ 59673/10 Οκτωβρίου 2019 του ΥΠΕΞ, που υπογράφει ο Ν Δένδιας, τεκμαίρεται ότι σε ελληνοτουρκικό πλαίσιο η Ελλάδα έχει αποδεχθεί ότι η περιοχή μεταξύ Ρόδου- Καστελόριζου που φαίνεται στο χάρτη κείται στη Μεσόγειο. Στη Μεσόγειο, η Τουρκία έχει ορίσει χωρικά ύδατα 12νμ γεγονός που  της επιτρέπει  να διεκδικήσει 12νμ και στη περιοχή Ρόδου- Καστελόριζου και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Αθήνας. Τη διεκδίκηση αυτή την έθεσε προσφάτως και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Ελλάδας -Τουρκίας, προσθέτοντας  ως καινούργιο θέμα διαπραγματεύσεων « τον καθορισμό των χωρικών υδάτων στην Αν Μεσόγειο».

Η προέκταση των τουρκικών χωρικών υδάτων σε 12νμ στην περιοχή Ρόδου – Μεγίστης αποκλείει οριστικά οποιαδήποτε ελληνική θέση για ΑΟΖ Ρόδου και στη Μεγίστη, ενώ θέτει αυτόματα και αναδιάταξη του FIR Αθηνών- Κων/λης.

Με τα 12νμ χωρικά ύδατα της Τουρκίας, το Καστελόριζο θα κυκλωθεί από τουρκική επικράτεια- κυριαρχία και ξένη δικαιοδοσία και θα απομονωθεί οριστικά  από την ελληνική κυριαρχία, όπως φαίνεται στο χάρτη με το κόκκινο χρώμα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ

Όπως φαίνεται στο χάρτη με μπλε χρώμα το FIR Αθηνών/Κων-λης από λάθος καθορίστηκε από τον ΙCΑΟ το 1950 στις συντεταγμένες 35 55Ν με σύμφωνη γνώμη Ελλάδας- Τουρκίας . Ο καθορισμός αυτός έδινε στην Τουρκία χωρικά ύδατα μεταξύ Ρόδου- Καστελόριζου 16νμ. Το 1958 ο ΙCΑΟ διόρθωσε το λάθος αυτό, μεταφέροντας το σημείο από 3555Ν σε 10νμ βορειότερα,  σε συντεταμένες 36 05Ν, ώστε η Τουρκία  να έχει στην περιοχή αυτή 6νμ χωρικά ύδατα., δεδομένου ότι το FIR Κωνλης ορίζεται  από τα χωρικά ύδατα των 6νμ της Τουρκίας  με τη σύμφωνη γνώμη και υπογραφή της.

Η απόφαση του ΙCΑΟ 1958 και τα Πρακτικά έχουν χαθεί από το αρχείο ΙCAO, από το 1993, με αποτέλεσμα να παρέχεται το δικαίωμα στην Τουρκία να μετατρέπει την περιοχή - με κόκκινο στη χάρτη- μεταξύ Ρόδου- Καστελόριζου σε τουρκική επικράτεια - κυριαρχία και να πετάει έξω με τις κλωτσιές Τσίπρα, Κουρουπλή Καμμένο και υφυπουργό Άμυνας  και πρώην Α ΓΕΣ και νυν ΥΦΕΘΑ . 

Και όλα αυτά λόγω αδιαφορίας και ανικανότητας όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1993 να εντοπίσουν και να απαιτήσουν από τον ΙCΑΟ «να κόψει το λαιμό του» και να ανακτήσει την απόφαση του 1958.

Μόνον με αυτές οι δύο περιπτώσεις, αργά ή γρήγορα  ο ΙCAO θα αναγκαστεί σε αναδιάταξη του FIR Αθηνών με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Στη Μεσόγειο, η Τουρκία έχει ορίσει χωρικά ύδατα 12νμ γεγονός που της επιτρέπει να διεκδικήσει 12νμ και στη περιοχή Ρόδου- Καστελόριζο Πότε έγινε αυτό ???? Χωρικα ύδατα 12 νμ η Τουρκία εχει ορίσει μονο στα παράλια της μαύρης θάλασσας που της ανήκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή