Δεν καταπίνονται όλα αμάσητα… *

 

Φτάνουμε σε ένα σημείο όπου όσα μας σερβίρουν σαν έγκυρη πληροφόρηση και γνώση, έγκυρα σχέδια και πλάνα, φαίνεται να θρυμματίζονται και να μην γίνονται πιστευτά. Η νομιμοποίηση του επίσημου λόγου για πάρα πολλά θέματα και μάλιστα καίρια, δοκιμάζει μεγάλες αμφισβητήσεις.

Οι κυβερνήσεις εμφανίζονται αναξιόπιστες και ανίκανες να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Το μόνο που κάνουν είναι να κατηγορούν με αλαζονική υποκρισία τους πολίτες γιατί δεν πειθαρχούν στα μέτρα που παίρνονται.

Οι επιτροπές των ειδικών, οι κορυφαίοι υποτίθεται επιστήμονες και οι διεθνείς φορείς τους, έχουν πει του κόσμου τα ψέματα και τις μπούρδες για να δικαιολογήσουν αντιφατικά μέτρα και οδηγίες για μάσκες, εμβόλια και φάρμακα, σαν να είναι οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων.

Η Ε.Ε. γίνεται σούργελο με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα εμβόλια και οι εταιρείες βγαίνουν λάδι. Ανακαλύφθηκε ένα νέο είδος εθνικισμού, ο «εμβολιακός εθνικισμός».

Ο πολίτης επιτρέπεται να κάνει την απλή σκέψη: Θα γινόταν οι θάνατοι να είναι οι μισοί αν υπήρχε στοιχειώδης οργάνωση της πρωτοβάθμιας δημόσιας υγείας, αν δεν είχαν κλείσει τόσα νοσοκομεία κι αν δεν επιβάλλονταν τόσες περικοπές σε αυτόν τον τομέα; Αν αυτή η απλή σκέψη είναι δικαιολογημένη, τότε ποιοι πρέπει να κατηγορηθούν για εγκλήματα;

Αλλά τα αμάσητα που θέλουν με το ζόρι να καταπιούμε δεν περιορίζονται σε ένα πεδίο. Στέλνουμε στις τάχα «διερευνητικές» επαφές με την Τουρκία άνθρωπο που διετέλεσε αρχηγός της ΚΥΠ και δεν είδε κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο αλλά απλώς «τουρκική δύναμη αποβίβασης» (κατά δήλωσή του το 2009), ενώ όλως τυχαίως ήταν στην ελληνική πρεσβεία της Κύπρου την περίοδο του 1974.

Πανηγυρίζει ο Τσίπρας για τη Συμφωνία των Πρεσπών και επειδή όλοι την αποδέχονται σήμερα. Οι πάντες κρύβουν ότι ετοιμάζεται μεγαλύτερη υποχώρηση και απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας προς την Τουρκία. Την ίδια στιγμή, η «Βόρεια Μακεδονία» θέτει επισήμως ζήτημα ύπαρξης «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα…

Ο πολιτικός κόσμος δεν βγάζει άχνα για το αν «δανείζουμε» συστήματα Patriot στην Σαουδική Αραβία, ή έχουμε παρουσία στρατιωτικών στο Μαλί της Αφρικής. Τώρα μάλιστα αρχίζουμε να βλέπουμε «φιλελληνική πολιτική» του Μπάιντεν και σκληρή τάχα στάση του απέναντι στην Τουρκία…

Στους τομείς της δημοκρατίας, «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Απαγορεύονται οι συναθροίσεις 3 ατόμων στο Πολυτεχνείο, 100 ατόμων στα φοιτητικά συλλαλητήρια, μπορούμε να απομακρύνουμε από τα σπίτια τους όσους ενδέχεται να μολύνουν άλλους και να τους μεταφέρουμε όπου θέλουμε, απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 9 το βράδυ και σε ορισμένες περιοχές από τις 5 το απόγευμα. Πρόστιμα 300, 500, 3.000 και 5.000 χιλιάδων ευρώ ανά περίπτωση. Γιορτινά τραπέζια με 9 άτομα αυστηρά δύο οικογενειών. Στην ουσία, έχουμε κατάργηση του δημόσιου χώρου με δικτατορικές διατάξεις και καταπάτηση του Συντάγματος.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν, είναι πως δεν καταπίνονται πλέον αμάσητα όλα όσα σερβίρονται. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε πολλά μέρη του σύγχρονου κόσμου. Θα φυσήξει άλλος άνεμος, το δείχνουν πολλά σημάδια.

* editorial του Δρόμου της Αριστεράς που κυκλοφορεί 

Πηγή:edromos.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου