Δικονομικές εμπλοκές και κορωνοϊός

 

Του Πάνου Λαζαράτου, 
Καθηγητή Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ
  
Μια από τις δυσκολιες που αντιμετωπίζουν έμποροι αλλά και αλλοι ανθρωποι που μου ζητούν να προσβάλω μέτρα στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια ή στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι η (όχι αθώα) ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, που κινείται πια σε επίπεδο εβδομάδας. Με απλά λόγια όταν φτάνει η δίκη μέτρον και ΕΝΕΣΤΩΣ έννομο συμφέρον δεν υπάρχει πια. Ιδιαιτερο δε έννομο συμφέρον για ακύρωση του μετά τη λήξη του ΔΥΣΧΕΡΕΣΤΑΤΑ αναγνωρίζεται.

Αλλά και η μερική αλλαγή της μορφής και του περιεχομένου του μέτρου (λογου χαρη από την πλήρη απαγόρευση εκκλησιασμού στην « μερική») δεν δικαιολογεί ΣΥΝΕΧΙΣΗ της παλιάς δίκης, σύμφωνα με τη νέα νομολογία ( 32 παρ. 3 πδ 18/1989 για τους νομικούς- αναγνώστες της ανάρτησης). ΑΥΤΟ κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα! Λαβύρινθος.

Υπάρχουν και άλλα πολλά, όπως η έκδοση (προληπτικού;) νόμου για το διάστημα μέχρι 31.3 για πολλά από τα μετρά, καλυπτοντας τα ενίοτε, που μπερδεύουν κι άλλο τα πράγματα εν συνειδησει του ΝΟΜΟΘΕΤΗ, δεδομένου ότι οι νόμοι δεν προσβάλλονται ευθέως στο ΣτΕ ή στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια ( για τους μη νομικούς αναγνώστες).

Με τέτοιους νόμους τρίμηνης διάρκειας και η προσωρινή προστασία (αυτό που λέμε ασφαλιστικά μέτρα στην πολιτική δίκη) καθίσταται από αναποτελεσματική έως ΑΔΥΝΑΤΗ.
Σίγουρα κάτι θα πρέπει να αλλάξει και με τη δικονομία ή έστω με τον δικαστικό χειρισμό της, γιατί η ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ δεν μπορεί να καθισται τελικά ΕΜΠΟΔΙΟ στη δικαστική προστασία.

Η δικονομία πρέπει να λαδώνει την μηχανή της ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και όχι να βάζει πέτρες σε αυτή.

Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν διοικητική δικονομία στην κυβέρνηση και μάλιστα καλά.
Ας πράξουν τα δέοντα!

Είναι βέβαιο πως κάτι τέτοιο θα τους ΠΙΣΤΩΘΕΙ.
 

Πηγή: enromiosini.gr

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

 1. Γεια σας Κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο, ένα προσωπικό δάνειο, ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να ικανοποιήσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

  Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
  * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίσετε πόσα χρήματα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο - Καλό επιτόκιο.
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
  * Ευέλικτη αποπληρωμή - Παίρνετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
  * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης χρημάτων. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο, επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Οι μεσάζοντες / σύμβουλοι / μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με πλήρη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή