Κανονικότητα και το ''Τσεσμέ''! Ούτε καλώδια στο Αιγαίο! – Μην ενοχλείτε την κυβέρνηση!

 

Του Γιώργου Μαργαρίτη 
 
Οι ελληνοτουρκικές “σχέσεις” έχουν, εδώ και λίγο καιρό, περιοριστεί στις πίσω σελίδες της επικαιρότητας. Άλλα ζητήματα έχουν πάρει τη θέση τους. Δεν είναι ανεξάρτητα τα μεν από τα δε. Η βαθιά διαφθορά και μνημειώδης ανικανότητα που αποπνέουν θεσμοί και μηχανισμοί του κράτους, δεν είναι καταστάσεις αδιάφορες ως προς την εθνική υπόσταση, ή έστω, την αντίληψη που έχουμε στο εσωτερικό και έχουν στο εξωτερικό για αυτή.

Τα εθνικά θέματα, όπως και τα θεμελιώδη ερωτηματικά που συνοδεύουν την κατακλυσμιαία επερχόμενη οικονομική κρίση, κρύβονται κάτω από το επικοινωνιακό πέπλο της “κανονικότητας”. Όλα όσα συμβαίνουν είναι φυσικά και ελεγχόμενα, ισχυρίζονται οι παροικούντες την κυβερνητική εξουσία, ή και την αναμένουσα την βάρδια της “αντιπολίτευση”. Σε κάθε περίπτωση αγρυπνά ο Θεός της Ελλάδας! Γιατί χωρίς αυτόν…

Ο εν λόγω Θεός, όπως και κάθε Θεός, αδυνατεί να δώσει λύσεις σε τρέχοντα προβλήματα των επί της Γης ανθρώπων. Αυτά έχουν ανατεθεί στις κοσμικές εξουσίες, στην κυβέρνηση και στις διάφορες “ελίτ”, τις κυρίαρχες τάξεις που κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Οι τελευταίες γιόρτασαν, με τον απειλητικό τρόπο που εσχάτως υιοθετούν, τα σαράντα χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στην “ευρωπαϊκή οικογένεια”. Εόρτασαν, προειδοποιώντας όσους εκφράζουν αντιρρήσεις για την πορεία των “ευρωπαϊκών” μας πραγμάτων, τους “καταραμένους” ευρωσκεπτικιστές.

Μια εθνική ηγεσία ίσως προβληματιζόταν από το γεγονός ότι στο πλαίσιο αυτής της “ευρωπαϊκής” πορείας η χώρα έχει απωλέσει την παραγωγική της βάση, έχει αποβιομηχανοποιηθεί, εξάγει ανθρώπους (όπως γινόταν σε δίσεκτες εποχές) και βλέπει την οικονομία της να συρρικνώνεται κατά 25% τα τελευταία δέκα χρόνια, συν 10-15% λόγω της τρέχουσας νέας βύθισης. Εδώ όμως μιλάμε για εθνική ηγεσία και όχι για τους θιάσους υπαλλήλων που εφαρμόζουν ό,τι οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο ή η Ουάσιγκτον (αύριο ίσως και ό,τι η Άγκυρα) διατάξουν.

“Κανονικότητα” και οι έρευνες του “Τσεσμέ”!

Η “κανονικότητα” επελαύνει και στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας. Στην εδώ περίπτωση τις προδιαγραφές τις έχει υπαγορεύσει η πολύμηνη κυριαρχική παρουσία του Oruc Reis και του συνοδού του στόλου στις νοτιο-ανατολικές θαλάσσιες ζώνες, έξι μίλια πέρα από τις ελληνικές ακτές. Με βάση αυτές τις προδιαγραφές το ερευνητικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού “Τσεσμέ” ξεκίνησε πολυήμερες έρευνες στο κεντρικό Αιγαίο, με συνοδεία φρεγάτας, έτσι ώστε να καταστεί η παρουσία του πιο “νόμιμη” και πιο “ειρηνική”.

Η Τουρκία δήλωσε ότι η δραστηριότητα του πλοίου είναι νόμιμη και σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο. Η ελληνική πλευρά έκανε μεν ένα διάβημα και μάλλον ευθυγραμμίστηκε κατόπιν με την τουρκική δήλωση. Για την περίπτωση που κάτι από τα συμβαίνοντα δεν θα γινόταν απόλυτα κατανοητό, η τουρκική πλευρά έσπευσε να συμπληρώσει την επί του πεδίου κίνηση με ελάχιστα διπλωματικές, επίσημες και ανεπίσημες, “επεξηγήσεις”. Τα περί νησιών, που «παρανόμως έχουν στρατιωτικοποιηθεί», ήταν κάτι το αναμενόμενο.

Το νέο ήταν η αμφισβήτηση του δικαιώματος της Ελλάδας να ενεργεί υποβρύχιες δραστηριότητες ανάμεσα στην χερσαία της επικράτεια και τα νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης. Η πόντιση δηλαδή τηλεπικοινωνιακών καλωδίων, ή δικτύων μεταφοράς ενέργειας σε οποιοδήποτε σημείο του Αιγαίου, κηρύχθηκε «παράνομη δραστηριότητα» από την Άγκυρα! Η εμφανής λογική πίσω από αυτήν την αιτίαση είναι ότι είτε το Αιγαίο βρίσκεται κάτω από καθεστώς συγκυριαρχίας, είτε ότι βρίσκεται κάτω από καθεστώς τουρκικής κυριαρχίας. Τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει.

Μακαριότητα για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο

Τα όσα συμβαίνουν δεν διατάραξαν ούτε στο ελάχιστο την μακαριότητα της ελληνικής πλευράς. Οι περίφημες διερευνητικές δεν διακόπηκαν, καθώς ο Μάρτιος πλησιάζει, ενώ δεν υπήρξε καμία αντίδραση στην τουρκική “διαφωτιστική” ανακοίνωση ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την «αποσυμπίεση της έντασης» στο Αιγαίο, στο πλαίσιο των μηχανισμών του ΝΑΤΟ.

Η δε “κανονικότητα” τονίστηκε και τονίζεται καθημερινά στην Αθήνα, με πλήθος κινήσεων. Ο υπουργός Άμυνας αναχώρησε για το μακρινό Άμπου Ντάμπι, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας με στρατιωτικό μάλιστα αεροπλάνο. Μία από τις καλύτερες φρεγάτες του ελληνικού στόλου πλέει προς τον Περσικό Κόλπο. Επίσημοι και ημιεπίσημοι δεσμεύουν στρατιωτικά μέσα, από C-130 ως ελικόπτερα, για οποιαδήποτε δημόσια ή ιδιωτική τους μετακίνηση.

Οι συζητήσεις για μεταφορά μιας από τις λίγες μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας (μια μοίρα πυραύλων Πάτριοτ) στη Σαουδική Αραβία ξανάρχισαν. Η δε προσδοκώμενη γαλλική αμυντική συνέργεια και συνδρομή συζητήθηκε μόνο ως προς το σκέλος της αποστολής ελληνικών ειδικών δυνάμεων στο Μαλί της Αφρικής! Η κραταιά αξιωματική αντιπολίτευση δεν καταδέχθηκε να ρωτήσει επίσημα την κυβέρνηση, ούτε για το περιεχόμενο και τις αποφάσεις των συζητήσεων για “αποσυμπίεση” στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Την ίδια στιγμή ένας καταιγισμός παραπληροφόρησης εξαπατά –βάση σχεδίου– τον ελληνικό λαό: πότε με τον “φιλελληνισμό” του Μπάϊντεν, πότε με την επικείμενη κατάρρευση του Ερντογάν, πότε με την έλευση του “Σαρλ Ντε Γκωλ”, πότε με τις “μαγικές ιδιότητες” των μαχητικών Ραφάλ και των πυραύλων Σκαλπ. Σχέδιο ουδέν! Στοιχειώδης ειλικρίνεια ως προς τον ελληνικό λαό μηδέν! Αποφασιστικότητα κάτω από το μηδέν! Ηττοπάθεια, με το ανάλογο μείγμα κουτοπονηριάς, στο ζενίθ! Νομίζω ότι επίκειται η παραίτηση του πολυθρύλητου “Θεού της Ελλάδας”!

Πηγή: SLpress

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου