Παρακάλια και δώρα στους ιδιώτες αντί για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας

 

Αντί για την εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, μαζί με άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος, η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει δώρα στους κλινικάρχες και να κάνει «μπαλώματα» όπως η μετατροπή των νοσοκομείων σε «μιας νόσου» που έχει ολέθριες συνέπειες στους υπόλοιπους ασθενείς. 

Ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας στη σημερινή ενημέρωση απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το σύστημα Υγείας, ανακοινώνοντας σχετικά κίνητρα. Θα μπορούσαν, όπως σημείωσε, να εργαστούν για κάποιες μέρες, εβδομάδες ή μήνα έως ότου η κατάσταση ομαλοποιηθεί είπε και πρόσθεσε ότι θα αμείβονται με 2.000 ευρώ ανά μήνα, καθώς και τις εφημερίες τους που μπορεί να φτάσουν στα επιπλέον 1.300 ανά μήνα. Οι ίδιοι θα μπορούν να επιλέξουν πόσες ημέρες και ποιες μπορούν να εργαστούν στο δημόσιο σύστημα.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι σήμερα εντάχθηκε στις εφημερίες του ΕΣΥ το «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ το Σισμανόγλειο δέχεται μόνο Covid περιστατικά, με αποτέλεσμα να μένει χωρίς υγειονομική κάλυψη η Ανατολική Αττική και τα βόρεια προάστια της Αθήνας. Επίσης, από αύριο, πάντα με το …αζημίωτο, «μπαίνουν στη μάχη» και άλλες δύο ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία Covid περιστατικών, το «Ιατρικό Περιστερίου» και το «ΛΗΤΩ», ενώ υπάρχει συμφωνία με το Ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης «Φιλοκτήτης» που διαθέτει 50 κλίνες για τις ανάγκες αποκατάστασης. 

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Υγείας επιχείρησε να καλλιεργήσει κλίμα αισιοδοξίας σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα, δηλώνοντας πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί στη χώρα μας (3,64% κάλυψη πληθυσμού με 2 δόσεις εμβολιασμού και 7,62% κάλυψη του πληθυσμού με 1 δόση εμβολιασμού). Εντός τον επόμενων 10 ημερών, συνέχισε, θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται και οι ευπαθείς ομάδες με υποκείμενα νοσήματα της Κατηγορίας Α’ και εντός του μήνα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες 65-69 και 70-74. Τον Απρίλιο αναμένονται 1.071.000 δόσεις και άλλες 90.000 έως τέλος Μαρτίου από την «Pfizer». Διεκδικούμε κατέληξε, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο να υπερπολλαπλασιαστούν οι συμπολίτες μας που θα εμβολιαστούν.

Ο υπουργός επισήμανε ότι σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο δυναμικότητας 200 ελεύθερων κλινών τις τελευταίες ημέρες με ασθενείς Covid-19, συμπληρώνοντας ότι μόνο χθες έγιναν 185 εισαγωγές ασθενών στην εφημερία των νοσοκομείων της Αττικής. Βέβαια, απέφυγε να πει οτιδήποτε για τις κυβερνητικές ευθύνες για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αποτέλεσμα όλα τα περιστατικά να φτάνουν στα νοσοκομεία προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Επίσης απέφυγε να πει ότι η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί πολύ έγκαιρα για την τωρινή εξέλιξη της πανδημίας και είχε όλο τον απαραίτητο χρόνο να λάβει τα αναγκαία μέτρα προστασίας που κατ’ επανάληψη οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι ενώσεις τους είχαν προτείνει, μη κάνοντας ωστόσο σχεδόν τίποτα.

Επιστρατεύοντας τις γνωστές αλχημείες, τόνισε πως από τις 556 κλίνες ΜΕΘ που υπήρχαν στην αρχή της πανδημίας, σήμερα έχουν φτάσει τις 1.404. Στην Αττική, συνέχισε, υπάρχουν σήμερα 362 κλίνες ΜΕΘ και 2.680 απλές κλίνες για νοσηλεία περιστατικών Covid. Όμως, η «αύξηση» των κλινών ΜΕΘ (που υπολείπεται των πραγματικών αναγκών) για την κάλυψη των αναγκών της πανδημίας προήλθε από την αρπαγή των υπαρχόντων κλινών Γενικής ΜΕΘ, ενώ τα απλά κρεβάτια Covid προήλθαν από την ανάλογη αρπαγή γενικών κλινών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς που πάσχουν από άλλες σοβαρές ασθένειες.

Πρώτη δημοσίευση: 902

Πηγή : ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου