Προς κ.Μητσοτάκη: Τι εννοεί ο κ.Γεραπετρίτης όταν λέει πως τα SMS μετακίνησης λειτουργούν «παιδαγωγικά»;

 

Ερώτηση: «13033 ένας κωδικός πενταψήφιος που έχει μπει στη ζωη μας τον τελευταίο ένα χρόνο, το 13032 τους τελευταίους μήνες. Πότε θα καταργηθούν; Πότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε SMS;»

Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας: «Αυτό εξαρτάται από το πότε θα έρθει η απελευθέρωση των δραστηριοτήτων, όταν πλέον θα καταστεί άνευ αντικειμένου η χρήση του SMS. Ακόμα βρισκόμαστε στη φάση όπου είναι σωστό να ελέγχεται η μετακίνηση. Λειτουργεί, εάν θέλετε, και παιδαγωγικά, έτσι ώστε να μην υπάρχει καταστρατήγηση ή υπερβολη στις μετακινήσεις. Εντός του Μαϊου όταν θα υπάρξουν οι αναγκαίες προσαρμογές στο άνοιγμα της κοινωνίας και της αγοράς, σταδιακώς και με την εισήγηση των ειδικών, θα προχωρήσουμε και στην άρση του ελέγχου της κίνησης».

Η απάντηση που μόλις διαβάσατε δόθηκε σε ένα πολύ σαφές ερώτημα. Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος ρώτησε τον κύριο υπουργό πότε θα καταργηθούν τα SMS για τις μετακινήσεις. Γιατί ο κύριος Γεραπετρίτης έφτασε στο σημείο να μιλήσει για τον«παιδαγωγικό» (!) χαρακτήρα των SMS; Ελληνικά ξέρει πολύ καλά ο κύριος υπουργός, οπότε δεν θα του εξηγήσουμε τι σημαίνει η λέξη που χρησιμοποίησε.

Θα κάνουμε, όμως κάτι άλλο, επειδή δεν έχουμε τη διάθεση να ακούσουμε ένα ακόμα «δεν καταλάβατε καλά» για δηλώσεις υπουργών και συγκεκριμένα του υπουργού Επικρατείας. Να θυμίσουμε, άλλωστε, ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που ισχυρίστηκε:«Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών». Τότε, πάλι, εμείς δεν είχαμε καταλάβει…

Τι θα κάνουμε, λοιπόν; Θα ρωτήσουμε τον αρχι-άριστο πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη:

Τι εννοεί ο κύριος Γεραπετρίτης όταν λέει πως τα SMS μετακίνησης λειτουργούν «παιδαγωγικά»;

Κύριε πρωθυπουργέ, για να μην ψάχνετε, οι δηλώσεις του υπουργού σας είναι στο βίντεο που ακολουθεί, μετά το 15.20:Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου