Ξεσάλωσε η Άγκυρα: «Έλληνες μη μένετε στα νησιά του Αιγαίου»

 

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν, εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια της Αθήνας, καθώς πλέον αμφισβητούν ευθέως την κυριαρχία ελληνικών νησιών στο Αιγαίο!

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, έβαλε στο στόχαστρο το Καστελόριζο και τις Οινούσσες, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η εγγύτητα στην Τουρκία είναι λόγος ώστε να μην έχουν τα νησιά υφαλοκρηπίδα.

«Είχαμε αναφερθεί στο Καστελόριζο. Μιλάμε για ένα μικροσκοπικό νησί. Απέχει 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας. Ενώ από την Τουρκία απέχει, νομίζω, περίπου 4 μίλια. Δηλαδή φωνάζει ο κόκορας στο νησί και τον ακούτε. Δηλαδή αν είναι να αγοράσουν ψωμί και γάλα θα έρθουν στην Τουρκία. Είναι τόσο κοντά. Κι έρχονται και διεκδικούν υφαλοκρηπίδα από αυτό το νησί. Δεν είναι τίποτα άλλο αυτό από εγωιστική και κακομαθημένη στάση. Η Τουρκία δεν μπορεί να υποχωρεί», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στις Οινούσσες, το «δεξί χέρι» του Ερντογάν σημείωσε ότι «αν φωνάξετε θα σας ακούσουν απέναντι, δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τηλέφωνο. Από τέτοια κοντινά νησιά έρχονται ακριβώς μπροστά μας και διώχνουν και τους ψαράδες. Δεν έχουν όριο».

Παράλληλα, ο Φουάτ Οκτάι επανάφερε το θέμα των «γκρίζων ζωνών» σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τόσο τη στρατιωτικοποίηση όσο και την εγκατάσταση ανθρώπων στα νησιά.

Την ίδια ώρα πριν από λίγες ημέρες οι Τούρκοι πραγματοποίησαν πάρτι με DJ στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο.
 
 
Αλλά και πριν λίγες ημέρες δημιουργήθηκε ένα σκηνικό έντασης στο Αιγαίο με έναν Τούρκο ψαρά να υβρίζει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και να τους λέει εκφράσεις ότι «θα το βάλετε στα πόδια».

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης είχε επικοινωνία το Σαββατοκύριακο με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρ.Τ.Ερντογάν, όπου και του ευχήθηκε περαστικά, παρόλα αυτά δεν αναφέρθηκε σε κανένα από τα προκλητικά συμβάντα που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου