«Αδέλφια», δεν… νικάτε!

 

Έχουν βαλθεί να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι «τα ουκρανικά αδέλφια νικάνε» και έχει μείνει τόσο δα μέχρι να πετάξουν τον «αιμοσταγή δικτάτορα» Πούτιν.

Του Βασίλη Μακρίδη

Στα δυτικά συστημικά μέσα ενημέρωσης (και σε αναπαραγωγή και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) κυκλοφορούν εδώ και μήνες ωσάν βγαλμένα από το ίδιο «καλούπι» άρθρα και δήθεν «βαθυστόχαστες αναλύσεις» «ειδικών» περί τα γεωπολιτικά και τα γεωστρατηγικά, που προσπαθούν να περάσουν στο ακροατήριό τους ότι για τη Ρωσία τα πράγματα «δεν πάνε καλά» στην «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση» (ΕΣΕ) στην Ουκρανία, ότι έχει υποστεί «τεράστιες απώλειες» σε έμψυχο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό, ότι «το ηθικό των Ρώσων στρατιωτών είναι πεσμένο», ότι «η ρωσική οικονομία αιμορραγεί εξαιτίας της ΕΣΕ και των κυρώσεων» (ενώ ας πούμε οι οικονομίες των χωρών της Δύσης… ανθούν σαν την αμυγδαλιά το Φλεβάρη!).

Από τους «βαρύγδουπους» New York Times μέχρι τον… «Μπζεζίνσκι των Σεπολίων» (που λέει ο λόγος), έχουν βαλθεί λυτοί και δεμένοι να κάνουν τον κόσμο που διψά για ενημέρωση, να πιστέψει ότι… «τα ουκρανικά αδέλφια νικάνε» και έχει μείνει τόσο δα μέχρι να πετάξουν τον… «αιμοσταγή δικτάτορα» Πούτιν στην Οχοτσκική Θάλασσα (κάπου εκεί στο… μαγευτικό Μαγκαντάν) και να κυματίσει η «ζόβτνε-μπλακίτνα» (Στγ: η κιτρινομπλέ σημαία της Ουκρανίας), στον Πύργο του Σωτήρος στο Κρεμλίνο…

Υπέπεσε, λοιπόν, μέσω τρίτων στην αντίληψή μου ένα κείμενο στο Facebook, αναρτημένο από άτομο με το οποίο δεν έχω καμία αλληλεπίδραση και, πιθανόν, με έχει μπλοκαρισμένο (εγώ δεν τον γνωρίζω καν). Για την οικονομία της ανάρτησης, παραθέτω αυτούσιο το εν λόγω κείμενο, ώστε να υπάρχει αντίληψη περί του για τι μιλάμε, χωρίς ωστόσο να κάνω… διαφήμιση του ονόματος του υπογράφοντος (;) το κείμενο, από τη στιγμή που δεν αποτελεί καν γνωστό μου, ούτε φυσικά δημόσιο πρόσωπο, με τη στενή έννοια του όρου. Η ορθογραφία και η στίξη του κειμένου έχουν παραμείνει αυτούσια από το πρωτότυπο:

Ήταν μόλις πριν ένα μήνα όταν δύο Ρώσοι βουλευτές υποστήριξαν επίσημα πως η Ρωσία χάνει τον πόλεμο καθώς πολεμά μεταλλαγμένους (mutant) Ουκρανούς στρατιώτες που είναι αδύνατο να νικήσει.
Για να στηρίξουν τον παρανοϊκό ισχυρισμό τους, βασίστηκαν σε εξετάσεις αίματος που αποκάλυψαν περίεργες και σπάνιες ασθένειες που υποδεικνύουν πειράματα ιατρικής επάνω τους.
Τα πειράματα αυτά έγιναν κατά τους Ρώσους βουλευτές, σε Αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια εντός της Ουκρανίας με την επίβλεψη του πρώην Υπουργού Υγείας της Ουκρανίας που ήταν Αμερικανο – Ουκρανός (διπλή υπηκοότητα)

Μιλάμε για θεωρία συνωμοσίας, πραγματικό αριστούργημα.
Το Συλλογικό Υποσυνείδητο των Ρώσων (από πολίτες μέχρι βουλευτές) είναι αδύνατο να επεξεργαστεί και να αποδεχθεί το Ζωτικό Ψεύδος της Ρωσικής Μηχανής Προπαγάνδας που παρουσίαζε τον Ρώσο Ουκρανικό πόλεμο ως πόλεμο αστραπή λίγων ημερών που τελικά κρατάει ήδη 6 μήνες, ενώ είναι εξαιρετικά σκληρός και πολύνεκρος και για τις δύο μεριές με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Ουκρανούς αμάχους. Η πραγματικότητα δείχνει ότι περισσότεροι από 80.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αποσυρθεί από το πεδίο των μαχών νεκροί ή τραυματίες, πάρα πολλοί έχουν κάνει αποστασία ακόμα και δολοφονώντας αξιωματικούς τους, άλλοι απλώς αρνούνται να πολεμήσουν, αυτοτραυματίζονται ή καταστρέφουν τον οπλισμό τους.

Η Ρωσία ξεμένει από όπλα, στρατιώτες και χρηματοδότηση ενώ έχει φοβερό πρόβλημα στις μεταφορές και τα logistics.
Η οικονομία της Ρωσίας έχει πάει 4 χρόνια πίσω, μέσα σε 6 μήνες.


Θέλω πραγματικά να δω η Προπαγανδιστική Μηχανή των Ρώσων και των Πουτινίστας ανά την Υφήλιο τι θα σκεφτεί μετά την αποκάλυψη ότι 24 από τα πιο ετοιμοπόλεμα Su 35 καταστράφηκαν πρόσφατα και η Ρωσία αναγκάστηκε να σηκώσει τα αρχαία Su 25.
Μήπως ότι τα κατέρριψαν εξωγήινοι;
Η Ρωσία δεν θέλει να καταλάβει ότι είναι αδύνατο να κερδίσει αυτό τον πόλεμο στο έδαφος, όσο η Ουκρανία στηρίζεται από την Δύση.


Και καθώς πληθαίνουν οι φωνές ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει πριν αλλάξουμε χρόνια και μπούμε στο 2023, ίσως τελικά κριθεί απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί κάποιου είδους επιταχυντής τερματισμού του πολέμου, όπως ας πούμε είχε γίνει και στο Β’ ΠΠ.
Για να σωθούν ζωές, χιλιάδες ζωές…

Στο συγκεκριμένο κείμενο διακρίνουμε την κλασική γκεμπελική τεχνική, όπου παίρνουμε ένα μέρος της αλήθειας για να διαστρεβλώσουμε το σύνολό της και να την παρουσιάσουμε ως… γενετικά μεταλλαγμένη πληροφόρηση.

Είναι γεγονός, ότι στις εξετάσεις αίματος που έγιναν σε αιχμαλώτους Ουκρανούς στρατιωτικούς από τις συμμαχικές δυνάμεις, στο αίμα τους βρέθηκαν ένα σωρό διεγερτικές και άλλες ουσίες (εφεδρίνη, μεθαδόνη, κωδεΐνη κοκ). Και αυτό γινόταν όντως για να χάνουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί στρατιώτες την αίσθηση του πόνου, της κούρασης, της πείνας. Το θέμα είναι, ότι οι ουσίες αυτές δεν τους έκαναν «άτρωτους», ούτε ικανότερους πολεμιστές (αλλιώς, πώς θα πιάνονταν αιχμάλωτοι;). Σε μεσομακροπρόθεσμη προοπτική, μάλιστα, θα τους δημιουργούσαν, μάλλον, πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, έως και πρόωρο θάνατο.

Τα πειράματα αυτά γίνονταν όντως και από πιο παλιά, επί της πρώην υπουργού Υγείας της Ουκρανίας, Ουλιάνα Σουπρούν, με τη διπλή υπηκοότητα (ΗΠΑ – Ουκρανία), αλλά κατά τη διάρκεια της ρωσικής ΕΣΕ έσπασαν κάθε ρεκόρ. Παρεμπιπτόντως, ο… «έγκυρος» αναλυτής και συγγραφέας του παραπάνω κειμένου, αναφέρεται σε… άντρα πρώην Υπουργό Υγείας, αγνοώντας, μεταξύ άλλων, το φύλο της κυρίας Σουπρούν, αλλά και πολλές άλλες λεπτομέρειες του ουκρανικού (αλλά και του ρωσικού) politicum.

Παρακάτω αναπτύσσονται και πάλι τα «παραμυθάκια» των Δυτικών, ότι δήθεν οι Ρώσοι περίμεναν η «ΕΣΕ» να κρατήσει λίγες μέρες και έχει κρατήσει μέχρι τώρα 6 μήνες (κάτι που ποτέ δεν ισχυρίστηκαν οι Ρώσοι, είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα), συν τη μόνιμη «επωδό» περί «τεράστιων ρωσικών απωλειών» σε ανθρώπινο δυναμικό και οπλισμό. Αφενός παρουσιάζονται «φουσκωμένες» οι ρωσικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό (το πραγματικό νούμερο είναι περί τις δύο φορές μικρότερο για νεκρούς και τραυματίες μαζί), αφετέρου δεν γίνεται καθόλου λόγος για τις ουκρανικές έμψυχες απώλειες που έχουν ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες άτομα σε νεκρούς και τραυματίες μαζί, κάτι για το οποίο τα στρατιωτικά επιτελεία της Ρωσίας αλλά και των δύο Λαϊκών Δημοκρατιών (ΛΔ).

Επιπλέον, δεν εξηγείται στο κείμενο με ποια όπλα έχουν «καταφέρει» οι Ουκρανοί να «ρίξουν» τα υπερσύγχρονα (τύποις καταδιωκτικά, στην πραγματικότητα «πολλαπλών χρήσεων») αεροσκάφη Su-35, όταν τα αντιαεροπορικά μέσα τους έχουν επιεικώς… τελειώσει (γιατί άραγε ο Ζελένσκι παρακαλάει συνεχώς τη Δύση να του στείλει καινούργια;), αφετέρου η ουκρανική πολεμική αεροπορία έχει σχεδόν αποδεκατιστεί και τα πιο… σύγχρονα αεροπλάνα που διαθέτει είναι ακριβώς τα θεωρούμενα, στο παραπάνω κείμενο, ως «απαρχαιωμένα» Su-25.

Εκεί που το παραπάνω κείμενο δίνει πραγματικά «ρέστα», είναι στην παρουσίαση της κατάστασης στο εσωτερικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Εάν αντί της λέξης «ρωσικών» έβαζε τη λέξη «ουκρανικών», ο υπογράφων (:::) το κείμενο θα έλεγε την πλήρη αλήθεια! Τόσο ακριβή αντιστροφή της πραγματικότητας ο «πατέρας» της συνομοταξίας των απανταχού προπαγανδιστών και της διαστρέβλωσης των γεγονότων θα τη θεωρούσε, αν μη τι άλλο, επιβραβεύσιμη!

Οι αποσκιρτήσεις, οι ανυπακοές, το ηθικό στα Τάρταρα των Ουκρανών στρατιωτικών αποδίδονται, άκοπα και αβασάνιστα, στους Ρώσους! Η τεράστια έλλειψη σε οπλισμό και πυρομαχικά, αλλά κυρίως σε στοιχειώδη εφοδιασμό (τρόφιμα, νερό κλπ) που αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, αποδίδονται και πάλι στους Ρώσους.  

Για την πορεία της ρωσικής «ΕΣΕ» στο Ντονμπάς και την Ουκρανία γράφω καθημερινά στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook και θα ήταν εναντίον της οικονομίας του κειμένου να μπω εδώ στη διαδικασία να επαναλαμβάνω πράγματα που τονίζω σε καθημερινή βάση. Θα μείνω σε ένα: η ρωσική πλευρά ό,τι πράττει στο πεδίο της μάχης και έξω από αυτό το στοιχειοθετεί με γνήσιο οπτικοακουστικό υλικό και όχι με «σκηνοθετημένα» βίντεο κλιπ, ούτε με μια φάμπρικα fake news, για τη διάδοση των οποίων εργάζεται στο Κίεβο μια ολόκληρη ξεχωριστή στρατιωτική μονάδα (72ο Κέντρο Πληροφοριακών-Ψυχολογικών Επιχειρήσεων λέγεται), υπό την επιτήρηση και την καθοδήγηση ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Για τέλος, δυο λόγια για όσους/-ες «κόπτονται» και «σκίζονται» για τις ζωές των Ρώσων στρατιωτών και μιλούν, γενικώς και απροσδιορίστως, για «τερματισμό του πολέμου» και «ειρήνη». Ας κρατήσουν τα κροκοδείλια δάκρυά τους για καμιά σαπουνόπερα… Οι Ρώσοι στρατιώτες που πολεμούν στο μέτωπο ξέρουν πολύ καλά για τι πολεμούν, σε αντίθεση με τους Ουκρανούς, όπου όσους δεν κατάφεραν να διαφύγουν σε κάποια χώρα του εξωτερικού, οι νεοναζιστικές πολιτοφυλακές τους πιάνουν στην παραλία, στα κέντρα διασκέδασης, στα σούπερ μάρκετ ή και στον δρόμο και με μηδαμινή στρατιωτική εκπαίδευση τους στέλνουν στη «μηχανή του κιμά», στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

«Ξεχνούν» τα «καϊνάρια» της ουκρανικής και της δυτικής προπαγάνδας, ότι από την πλευρά των συμμαχικών δυνάμεων Ρωσίας – ΛΔ Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ πολεμούν αποκλειστικά επαγγελματίες στρατιωτικοί και εθελοντές με πλήρη γνώση των στόχων και των σκοπών της «ΕΣΕ», αλλά και των αξιών που υπερασπίζονται.Αντίθετα, από την ουκρανική πλευρά πολεμούν από νεοσύλλεκτοι μέχρι ξένοι μισθοφόροι και από νεοναζί μέχρι ποινικοί κρατούμενοι, άλλοι «για του αφέντη το ψωμί» και άλλοι (οι πιο πωρωμένοι) για την προσωπική τους διασκέδαση… Κρατείστε το καλά στο μυαλό σας, «αδέλφια»: δεν νικάτε!… Ούτε και πρόκειται να νικήσετε…


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου