Η… Ρωσία φταίει για τις υποκλοπές!

 

-Η… Ρωσία φταίει για τις υποκλοπές! Αυτό θα είναι το νέο επιχείρημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τους Financial Times «Πρόσωπο κοντά στον Μητσοτάκη» υπαινίχθηκε ότι η Ρωσία λόγω της αντίθεσης της Ελλάδας στην εισβολή στην Ουκρανία, βρίσκεται πίσω από τις αποκαλύψεις και το θόρυβο για τις παράνομες επισυνδέσεις. «Δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε δει απόπειρες αποσταθεροποίησης μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών... με άμεσους και έμμεσους τρόπους», είπε (Financial Times, Ελένη Βαρβιτσιώτη) *.

Όμως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που έγινε φέτος, δεν μπορεί να δικαιολογήσει ότι η ΕΥΠ αύξησε από πέρυσι κατά πολλές χιλιάδες τον αριθμό των παρακολουθήσεων, που έφτασαν τις 15.000 χιλιάδες (κατά 30% περισσότερες από το 2018 σύμφωνα με την ΑΔΑΕ). Για να καταδειχθεί το μέγεθος της αύξησης, «το 2004 - όταν η Ελλάδα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θεωρούνταν ότι κινδύνευε από τρομοκρατική επίθεση - ο αριθμός των εντολών παρακολούθησης ήταν μικρότερος από 500.»!

-Το επόμενο επιχείρημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ότι και το 2018, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η παρακολούθηση αυξήθηκε σημαντικά. Μάλιστα, η τότε κυβέρνηση μείωσε τον αριθμό των εισαγγελέων που απαιτούνταν για να εγκρίνουν μια εντολή παρακολούθησης από δύο σε έναν, υπονομεύοντας έτσι σύμφωνα με το Μαξίμου, τον έλεγχο και την εγκυρότητα της διαδικασίας.

Άρα, για τις παρακολουθήσεις ή τις παράτυπες επισυνδέσεις φταίνε η Ρωσία, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κοντολέων! Ενώ κρίνεται «αθώος» ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

-Όσο για τον Ν. Ανδρουλάκη, μένει να μάθουμε ποιος και γιατί ήθελε την «επισύνδεσή του». Οι εικασίες ότι ήθελαν να τον εκβιάσουν πολιτικά με το υλικό της παρακολούθησης, προσδίδουν μαφιόζικα χαρακτηριστικά στο πολιτικό σύστημα.

Το ίδιο ισχύει και για την παρακολούθηση δημοσιογράφων.

Αλήθεια, στους παρακολουθούμενους ήταν και ο Γ. Καραϊβάζ;

-Η απαίτηση να χυθεί άπλετο φως, παντού, είναι υπόθεση προάσπισης της Δημοκρατίας


Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου