Μέχρι πού φτάνει η υποκρισία σας, κ. Μητσοτάκη;

 ΄

Του  Παναγιώτη Κολέλη

Μίλτος Τεντόγλου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Αντώνης Παπακωνσταντίνου. Αυτοί είναι οι τρεις αθλητές που πήραν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου. Οι τρεις αθλητές που σήκωσαν την ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας κόντρα σε όλους και σε όλα.

«Αντιγόνη, Μίλτο, Αντώνη, σας ευχαριστούμε. Τα Ελληνόπουλα που αγωνίζονται εκεί, οδηγούν τη χώρα μακριά και ψηλά. Μας κάνουν όλους περήφανους και χαρούμενους», έγραψε ο Πρωθυπουργός στο twitter.



Ο κ. Μητσοτάκης αισθάνεται περήφανος με τις επιτυχίες τους, αντί να ντρέπεται που η κυβέρνησή του δεν έκανε τίποτα για να στηρίξει την προσπάθειά τους. Τα κατάφεραν μόνοι τους, με την Πολιτεία απέναντί τους.

Το 2021, ο Μίλτος Τεντόγλου, μετά το χρυσό στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τορούν της Πολωνίας, είχε δηλώσει: «Όλα ήταν εναντίον μας. Η πολιτεία ήταν εναντίον μας, τα στάδια, όλοι άπαντες ήταν απέναντί μας. Ακόμα και τώρα δεν έχουμε κανέναν δίπλα μας κι έτσι έχουμε συνηθίζει γι’ αυτό κι εγώ έχω μάθει να μην τους υπολογίζω. Μόνοι μας είμαστε και κάνουμε ότι μπορούμε, μόνο έτσι μπορείς να πας μπροστά την δεδομένη στιγμή, γιατί λυπάμαι που το λέω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν λειτουργεί». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προπονητής του Μίλτου, Γιώργο Πομάσκι, είχε δηλώσει το 2021: «Δεν μας έχουν δώσει ούτε μια καραμέλα για να γίνει καλύτερος ο Μιλτος. Να’ ναι καλά τα 3 μαγειρεία σας στην Αγορά στην Καλαμάτα όπου πηγαίνουμε και παίρνουμε φαγητό».

Το να πάρει κάποιος αθλητής το χρυσό μετάλλιο είναι από μόνο του δύσκολο, όμως γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όταν δεν υπάρχει η ανάλογη στήριξη και χρηματοδότηση από το κράτος. Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη και του Αντώνη Παπακωνσταντίνου. Η πρώτη, που κέρδισε το χρυσό στο βάδην, δούλευε ως σερβιτόρα στο τσιπουράδικο της μητέρας της στην Καρδίτσα, πηγαίνοντας για προπόνηση μετά τα μεσάνυχτα όταν τελείωνε τη δουλειά. Μάλιστα, παραλίγο να χάσει την Ολυμπιακή υποτροφία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, λόγω ηλικιακού ορίου που είχε τεθεί στους αθλητές.

Ο Αντώνης, που κέρδισε το χρυσό στο σκιφ ελευθέρων βαρών, στηριζόταν οικονομικά από τους γονείς του για να τα καταφέρει, αφού τα χρήματα που έπαιρνε από την ομοσπονδία ήταν μηδαμινά και σίγουρα δεν αρκούσαν για να ζήσει. «Χωρίς τους γονείς μου δεν θα μπορούσα να παραμείνω στην κωπηλασία και να συνεχίσω να τραβάω κουπί. Δεν έχω από κάπου έσοδα και οι γονείς μου μού καλύπτουν όλες τις ανάγκες μου στον αθλητισμό και όχι μόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο SPORT24.

Στους ανθρώπους αυτούς αξίζουν πολλά μπράβο και συγχαρητήρια. Αποτελούν πραγματικά πρότυπα για τη νέα γενιά, αποδεικνύοντας πως με σκληρή προσπάθεια ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα, ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.

Όσον αφορά τώρα τον κ. Μητσοτάκη, έχουμε απλώς κάποιες ερωτήσεις να του απευθύνουμε: Εντάξει κ. Μητσοτάκη; Τους είπατε μπράβο; Κάνατε το πατριωτικό σας καθήκον; Θα τους καλέσετε και στο Μέγαρο Μαξίμου να βγάλετε αναμνηστικές φωτογραφίες; Μέχρι που φτάνει η υποκρισίας, τέλος πάντων;


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου