Ο ευρωπαϊκός χειμώνας και το τέλος της αφθονίας

 

Του Γιώργου X. Παπασωτηρίου

Για «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ» μιλούν οι λύκοι που μας κυβερνούν. Ποιος ζούσε αλήθεια εν αφθονία μέχρι τώρα; Οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι φτωχοί, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες ή οι δέκα οικογένειες των υπερπλούσιων (συμπεριλαμβανομένων και των μαφιών που διαπλέκονται με το κράτος); Οι τελευταίοι ασφαλώς. Αυτοί οι οποίοι θα συνεχίσουν να νέμονται τα οφέλη των κυβερνητικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που κινούνται στην κατεύθυνση μιας νέας μεγάλης αναδιανομής του πλούτου υπέρ των ήδη υψηλών κερδών τους και σε βάρος των μισθών και των μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Μόνο που το πανηγύρι άρχισε. Χιλιάδες την Πράγα διαδηλώνουν ενάντια στην εμπλοκή στον πόλεμο. Στο Λονδίνο και τη Νάπολι της Ιταλίας άνεργοι και φτωχοί καίνε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου.  

Στην Ιταλία, ο πληθωρισμός έφτασε το 8,4% τον Αύγουστο, μετά από σαράντα σχεδόν χρόνια.

«Δεν πληρώνουμε πια τους λογαριασμούς μας, τώρα θα γίνει χάος», λέει ένας από τους εκατοντάδες άνεργους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το ταχυδρομείο στο κέντρο της Νάπολης για να κάψουν τους λογαριασμούς ενέργειας. 

Βέβαια, το σύστημα επιστρατεύει για μία ακόμη φορά τις εφεδρείες του, προβάλλοντας την ακροδεξιά υποψήφια, Giorgia Meloni, του κόμματος Fratelli d'Italia, που αντιμετωπίζει το Δημοκρατικό Κόμμα του Enrico Letta στις πρόωρες εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Ο ευρωπαϊκός χειμώνας μόλις άρχισε…

και θα είναι ψυχρός στην ατμόσφαιρα...

και θερμός στους δρόμους.

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου