ΑΠΕΡΓΙΑ! – «Να μην πληρώσει ξανά ο λαός» – Μεγαλειώδης διαδήλωση στην Αθήνα

 

Ένα τεράστιο απεργιακό ποτάμι πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας. Όταν η κεφαλή της πορείας είχε φτάσει σχεδόν στο Σύνταγμα, από την Ομόνοια δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα οι διαδηλωτές.

Οι χώροι δουλειάς νέκρωσαν και οι εργαζόμενοι απεργούν και διαδηλώνουν. Μαζί τους αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, γυναίκες, συνταξιούχοι, οικογένειες με μικρά παιδιά… Πίσω από τα πανό των Συνδικάτων, των Συλλόγων και των μαζικών φορέων διατρανώνουν: Φτάνει πια. Καμία αναμονή. Ξεσηκωμός. Να μην πληρώσει ξανά ο λαός.

Μαζικά, δυναμικά και συντεταγμένα απαιτούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό.

Μετατρέπουν την αγανάκτησή και την οργή τους για όσα βιώνουν, σε δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας, σε αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τους «σωτήρες» που υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά τους.

Η σημερινή απεργία και η μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την κλιμάκωση του αγώνα, που θα έχει συνέχεια, με νέες σκληρές αναμετρήσεις με την εργοδοσία και το πολιτική της προσωπικό.

Από 902.gr


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου