Τι να πει;

 

Πολλά γράφονται για την απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ και να ακυρώσει προς ώρας τον διαγωνισμό πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου σε κοινοπραξίες ομίλων.

Σενάρια ακούγονται πολλά, αλλά το κλειδί βρίσκεται στους «γεωστρατηγικούς λόγους» που επικαλείται η κυβέρνηση. Ειδικά μετά την έκρηξη του πολέμου στην Ουκρανία, η σημασία της Αλεξανδρούπολης στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια απέναντι στη Ρωσία έχει αναβαθμίσει.

Δεν υπάρχει επομένως αμφιβολία ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που είναι άλλωστε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του λιμανιού, είτε μιλάμε για τα στρατιωτικά, είτε για τα επιχειρηματικά - ενεργειακά τους σχέδια, ενώ κυκλοφορούν ήδη σενάρια για στρατιωτικές υποδομές στο λιμάνι.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει τις όποιες «ενστάσεις» στα «σκοτεινά σημεία» του διαγωνισμού και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα εξέθεσε τη χώρα ως επενδυτικό προορισμό»! Αυτή είναι η ανησυχία τους: Να μην παγώσουν οι επενδύσεις! Βέβαια, η στάση του αυτή βολεύει την κυβέρνηση να κρύβει κάτω από το χαλί τον πραγματικό χαρακτήρα της «επένδυσης» στην Αλεξανδρούπολη, που εκθέτει τον λαό της περιοχής σε μεγάλο κίνδυνο. Αλλά τι να πει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΑΤΟποίηση του λιμανιού, αφού ήταν αυτός που ως κυβέρνηση ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις για μετατροπή του σε πολεμικό ορμητήριο, στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής «Στρατηγικής Συμφωνίας»;

Και πώς να βγάλει «κιχ» απέναντι στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς, όταν σήμερα ανταγωνίζεται τη ΝΔ για το ποιος μπορεί καλύτερα να ξεδιπλώσει τον σχεδιασμό τους στα Βαλκάνια, στην Ανατ. Ευρώπη και τη Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας τις στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές σε όλη τη χώρα;

Πηγή: 902.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου