Σαμαράς -Βορίδης: Η υπόκλιση στον Γλύξμπουργκ , το μίσος και ο διχασμός για την Ιστορία των άλλων

 

Αν εξαιρέσουμε τον Μάκη Βορίδη που απλά επιβεβαίωσε τον εαυτό του όταν δήλωνε ότι “ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας..” σαν να πέθανε δηλαδή πάνω στο θρόνο του ο Γλύξμπουργκ, αίσθηση προκαλεί για μια ακόμη φορά ένα πλήθος παραγόντων της κυβέρνησης και της ΝΔ,  που λίγο πολύ έκανε σχετικές δηλώσεις. Μεταξύ αυτών και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο οποίος στη δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι   «μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να "σβήνουν φωτογραφίες" και σελίδες ολόκληρες...». Αλλά ο ίδιος και η παράταξή του αυτό ακριβώς έκαναν και κάνουν. Σβήνουν με μίσος τις φωτογραφίες, τις σελίδες , τον πατριωτισμό και τον ηρωϊσμό των άλλων μόνο και μόνο επειδή δεν ανήκαν , ούτε ανήκουν στην δεξιά με τις διάφορες φασιστομοναρχικές συνιστώσες της.  

Εκφράζοντας ίσως τη διαφωνία του με το γεγονός ότι ο Γλύξμπουργκ θα ταφεί ως απλός πολίτης, ο Σαμαράς αναφέρει επίσης ότι “ο θάνατος ενός πρώην ανώτατου άρχοντα όμως -πέρα από την ανθρώπινη πλευρά- έχει συμβολική σημασία. Δείχνει το πώς οι Έλληνες στέκονται απέναντι στην Ιστορία τους. Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους”.

Αλήθεια κύριε Σαμαρά; η ίδια η παράταξη που υπηρετεί  ο πρώην πρωθυπουργός , είναι αυτή που όχι όμως κατακρεούργησε την πραγματική ιστορία της Ελλάδας, πλαστογράφησε γεγονότα, κυνήγησε μίσησε, εξόρισε, εκτέλεσε, αλλά ποτέ ο ίδιος ούτε ως παράγοντας πλέον του δημοσίου βίου, ούτε ως πρωθυπουργός τίμησε ποτέ κανέναν πολιτικό αντίπαλο που μάλιστα πολέμησε για την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Από τους Έλληνες που κυνηγήθηκαν ανελέητα μετά τον εμφύλιο πόλεμο, που και αυτοί ήταν μέρος και μάλιστα σημαντικό της Ιστορίας, μέχρι τους αγνούς Δημοκράτες που αγωνίστηκαν κατά της Χούντας, όταν ο ίδιος απλά ήταν απών, η Δεξιά προσπάθησε με νύχια και με δόντια να τους οδηγήσει στα αζήτητα της εθνικής μνήμης. Φυσικά και ο Γλύξμπουργκ ήταν μέρος της Ιστορίας, κανείς δεν είπε το αντίθετο. Αλλά η Ιστορία της Ελλάδας δεν περιορίστηκε στα πρόσωπα που συγκροτούσαν ή συγκροτούν τη μοναρχία και τη Δεξιά στην Ελλάδα. Και αφού λοιπόν ο Σαμαράς σέβεται το παρελθόν όλων, ας το αποδείξει έστω και μια φορά στη ζωή του.

Αφού λοιπόν και σωστά, όπως λέει “οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους, καιρός είναι ο Σαμαράς, ο Βορίδης και πολλοί ακόμη που υποκλίνονται στην Ιστορία να σταθούν ακίνητοι και να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή , σεβόμενοι και την Ιστορία των  άλλων μισών Ελλήνων. Που δεν πέρασαν από τα Ανάκτορα, δεν έγιναν πρωθυπουργοί, δεν έγιναν δικαστές και Αστυνομικοί, δεν έγιναν στρατηγοί και υπουργοί, αλλά έδωσαν τη ζωή τους για την δημοκρατία και την ελευθερία.
Όσο δεν το κάνουν, θα συνεχίσουν να είναι αυτό που πραγματικά είναι και το κρύβουν πίσω από δακρύβρεχτες δηλώσεις για τον Γλύξμπουργκ. Μισαλλόδοξοι εμπαθείς και διχαστικοί.  

Πηγή: omegapress.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου