Το πλιάτσικο της ΕΕ και των ''λοιπών συγγενών'' και στην ακίνητη περιουσία των συμπατριωτών μας δεν θα μείνει ατιμώρητο

 

Η Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση δημοκρατικού πατριωτικού μετώπου Δρόμος ανοιχτός ήταν ίσως η μόνη που συνέχιζε να καταγράφει με λεπτομέρεια τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δηλαδή την επίθεση των κορακιών, που με τις ευλογίες της ΕΕ επιτίθενται στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων. Πρόκειται για μία τεράστια αναδιανομή πλούτου με αφορμή την απολύτως δικαιολογημένη αδυναμία των συμπατριωτών μας να πληρώσουν τα δάνεια που είχαν πάρει, αφού οι μισοί σχεδόν Έλληνες έμειναν άνεργοι στα μεταμνημονιακά χρόνια. 

Μετά το 3ο μνημόνιο, που "υπερψηφίστηκε" από όλο το "δημοκρατικό τόξο" θεσπίστηκε ο ν. 4354/2015 που επέτρεψε για πρώτη φορά την πώληση κόκκινων δανείων σε αγνώστους. Μάλλον σε γνωστούς, αφού τα ξένα funds λογικά συστάθηκαν από πρώην τραπεζικά στελέχη που είχαν την κατάλληλη πληροφόρηση... Όμως η βουλιμία των συγκεκριμένων κορακιών, που σημειωτέον αγοράζουν τα "κόκκινα δάνεια" το πολύ στο 10% της ονομαστικής τους αξίας (δηλαδή χωρίς τους τόκους), δεν ικανοποιείται. Έτσι, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν έναν παλαιότερο νόμο, τον ν. 3156/2003, ο οποίος όμως αφορά στη μεταβίβαση μέσω τιτλοποίησης ενήμερων δανείων. 

Βρέθηκαν λοιπόν Δικαστές, που έκριναν - ορθότατα από νομική άποψη - ότι οι εταιρείες που εκπροσωπούν τέτοια κοράκια στη χώρα μας δεν νομιμοποιούνται να εμφανίζονται για λογαριασμό τους ούτε στα δικαστήρια, διότι δεν το προβλέπει ο συγκεκριμένος νόμος. Οι εταιρείες διαχείρισης τέτοιων απαιτήσεων, οι οποίες είναι εκείνες που κυρίως βγάζουν την ακίνητη περιουσία των συμπατριωτών μας στο σφυρί, πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου και ζήτησαν από τη ΝΔούλα να "διορθώσει" το πρόβλημα... 

Έλα, όμως, που ξέσπασε το σκάνδαλο Πάτση. Αναγκάστηκε λοιπόν η ΝΔούλα να αποσύρει την τροποποίηση που είχε υποσχεθεί στα κοράκια και να δώσει την καυτή πατάτα στους Αρεοπαγίτες. Έτσι, την 26-1-2023, συζητείται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η υπόθεση περί του εάν νομιμοποιούνται οι εταιρείες διαχείρισης να βγάζουν στο σφυρί τα ακίνητα των συμπατριωτών μας, στέλνοντας το ποσό των αντίστοιχων πλειστηριασμών (167.000 τέτοιοι πλειστηριασμοί είναι αναρτημένοι σήμερα...) σε ξένα χέρια, αγνώστων προσώπων και εντελώς αφορολόγητα! 

Όπως εύκολα καταλαβαίνει οποιοσδήποτε πολίτης, το θέμα δεν είναι απλό. Ο νόμος είναι σαφής: οι εταιρείες διαχείρισης δεν νομιμοποιούνται ούτε να εμφανιστούν σε δικαστήριο για λογαριασμό ξένης εταιρείας σύμφωνα με τον ν. 3156/2003, ούτε φυσικά να κάνουν πλειστηριασμό για λογαριασμό της. 

Το ζήτημα, όμως, που τίθεται είναι τί θα κάνουν οι Αρεοπαγίτες. Θα κοιτάξουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους απορρίπτοντας το παιχνίδι της ΝΔούλας ή θα αγνοήσουν τον νόμο υπακούοντας στην εκτελεστική εξουσία, την οποία υποτίθεται ότι έχουν ταχθεί να ελέγχουν; Η απάντηση θα δοθεί προφανώς μετά τις εκλογές (για ευνόητους λόγους), αλλά το χρέος μας ως ενεργών πολιτών επιβάλει να είμαστε έξω από τον Άρειο Πάγο την 26-1-2023, ώστε η παρουσία μας να αποτελέσει ένα ακόμα ΟΧΙ μετά από αυτό της 5-7-2015 και συνάμα ένα μήνυμα ότι η συμπόρευση κάποιων δικαστών με τους πολιτικάντηδες δεν θα περάσει απαρατήρητη αυτή τη φορά. 

Ας είμαστε λοιπόν όλοι παρόντες έξω από τον Άρειο Πάγο, για να διατρανώσουμε την πεποίθησή μας ότι το πλιάτσικο της ΕΕ και των "λοιπών συγγενών" και στην ακίνητη περιουσία των συμπατριωτών μας δεν θα μείνει ατιμώρητο αυτή τη φορά.

Αθήνα 25/01/2023


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου