Η Ελλάδα, η Βρετανία, οι ζηλωτές του «δυτικού πολιτισμού» και μια «αγγλική ΕΥΠ»

 

Η βρετανική αυτοκρατορία υπήρξε αναμφισβήτητα η πιο αιματοβαμμένη σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας.

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Με αφορμή τις δηλώσεις-ομολογίες του Βρετανού πρίγκιπα Χάρι για τις επιδόσεις του στο κυνήγι ανθρώπων στο Αφγανιστάν, που ο ίδιος βέβαια, όπως λέει, δεν τους θεωρούσε καν ανθρώπους, σχολιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας τις δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών και στρατιωτικών για τον δυτικό πολιτισμό και τα «ιδεώδη» του, ιδεώδη που γνώρισε καλά στο πετσί της όλη η ανθρωπότητα, περιλαμβανομένων των Ελλήνων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η βρετανική αυτοκρατορία υπήρξε αναμφισβήτητα η πιο αιματοβαμμένη σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, υπεύθυνη για τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία του Ανθρώπου, όπως το ένα εκατομμύριο νεκρών από τους πολέμους στην Ινδία που προκάλεσε, τους δύο πολέμους του οπίου κατά της Κίνας, τους 600.000 σφαγμένους κομμουνιστές της Ινδονησίας και άλλα ων ουκ έστι αριθμός. Το ρεκόρ βαρβαρότητας είχε, όχι πολιτισμού, ώσπου το έσπασε κι αυτό η διάδοχός της, η αμερικανική αυτοκρατορία.

Πολεμώντας τον Ροβεσπιέρο, συμμαχώντας με το Κοράνι

Ο κύριος ρόλος των Βρετανών στην Ευρώπη ήταν, οχυρωμένοι πίσω από τη Μάγχη, όπου δεν κινδύνευαν εύκολα από επέμβαση, να υποδαυλίζουν τις συγκρούσεις στην ήπειρο, ιδιαίτερα μετά το 1789 και με κατεξοχήν σκοπό τους να πνίξουν το δημοκρατικό πνεύμα των Γάλλων. Αυτά τα θυμόταν καλά και ο Ντε Γκωλ, για αυτό και έβαζε διαρκώς βέτο σε οποιαδήποτε συμμετοχή τους στην ΕΟΚ.

Στις αποικίες, οι Βρετανοί ενίσχυσαν, όσο πιο συστηματικά γινόταν, τις πιο βάρβαρες εκδοχές του Ισλάμ. Αυτοί έφτιαξαν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους στην Αίγυπτο, αυτοί απαγόρευσαν στα κορίτσια της χώρας του Νείλου, το 1925, να πηγαίνουν στο σχολείο. Χρειαζόντουσαν τον ισλαμισμό ως αντίβαρο στον αραβικό εθνικισμό και σοσιαλισμό, όπως οι Αμερικανοί «έφτιαξαν» το μεσαιωνικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και οι Ισραηλινοί ενίσχυσαν τη Χαμάς ως αντίβαρο στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και όπως στις μέρες μας, σύμφωνα με πολλές ενδείξεις, CIA, MI6, MIT, Mossad έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εμφανισθεί ο ISIS (Ισλαμικό Κράτος).

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι όλες οι δυτικές επεμβάσεις τα τελευταία τριάντα χρόνια στόχευσαν κυρίως τα πιο λαϊκά και προοδευτικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής, όπως το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, αλλά ενίσχυσαν και τον Ερντογάν αρχικά, ελπίζοντας ασφαλώς ότι θα αποδεικνυόταν (όπως και η Χαμάς) αιωνίως εξαρτώμενος από αυτούς (πάντως και σήμερα φαίνεται ότι το Λονδίνο είναι που διαθέτει τις καλύτερες σχέσεις και διείσδυση στην Άγκυρα σε βάθος από όλες τις δυτικές πρωτεύουσες). Τα περί πολέμου κατά της «ισλαμικής βαρβαρότητας» δεν είναι παρά σανό για να τρώνε όσοι θέλουν να εξαπατώνται.

Τώρα, όλοι αυτοί, μας ζητούν να συστρατευθούμε σε ιερό πόλεμο της Δύσης κατά του Ισλάμ, που τον διακόπτουν βέβαια οποτεδήποτε οι γεωπολιτικές τους ανάγκες (και τα μπαξίσια που εισπράττουν) το απαιτούν και μάλιστα τον διακόπτουν έναντι των πιο οπισθοδρομικών και βάρβαρων καθεστώτων της περιοχής.

Το όραμα της Ουδετερότητας 

Η Ελλάδα όμως, όπως και η Κύπρος, εδώ που βρίσκεται μπορεί να επιβιώσει μόνο ισορροπώντας ανάμεσα στο μεσανατολικό, το σλαβικό και τον δυτικό κόσμο και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχει θα ήταν αν εφάρμοζε την ιδέα του Μίκη Θεοδωράκη για ουδετερότητα καθιστάμενη ταυτόχρονα πολιτιστική πρωτεύουσα της ανθρωπότητας. Θα εκτόξευε μια τέτοια στάση το παγκόσμιο κύρος της χώρας μας και θα αποτελούσε και μια ασπίδα προστασίας πιο αποτελεσματική ίσως και από τα F-16.

Αλλά μόνο ως ουτοπίες για ένα μακρινό μέλλον μπορούν να ακουστούν τώρα αυτά, από μια Ελλάδα – προτεκτοράτο και ένα λαό στο χώμα. Μόνο αν κάποτε μπορέσει ο ελληνικός λαός να ξαναπιάσει το νήμα της ιστορίας του και των ανολοκλήρωτων (1821) ή συντριμμένων (1940-45)  επαναστάσεών του θα μπορούσαν να ξαναπούν στην ημερήσια διάταξη.

Πριν από το 1821, το δημοκρατικό και επαναστατικό πνεύμα της Γαλλίας που πολεμούσαν με τόση έχθρα οι Εγγλέζοι λόρδοι ήταν αυτό που ενέπνευσε τον Ρήγα και τους Φιλικούς, προτού οι Μαυροκορδάτοι πνίξουν, για λογαριασμό πάλι των Εγγλέζων, το δημοκρατικό και λαϊκό πνεύμα των πρωτεργατών του 21, με τη βοήθεια των χρυσοπληρωμένων δανείων των Ρότσιλντ. Δεν είναι τυχαίο που όλη η ελληνική «ελίτ» – ο Θεός να την κάνει – λατρεύει τον Μαυροκορδάτο και προσκυνάει τους Ρότσιλντ.

Στους Άγγλους τώρα η ΕΥΠ

Η ελληνική άρχουσα τάξη δεν ξεχνάει βεβαίως ποτέ τη συμβολή των Εγγλέζων στην επιβίωσή της μετά την Κατοχή. Ίσως γι’ αυτό, ποιος ξέρει, η παρούσα κυβέρνηση ανέθεσε στους Βρετανούς την ανασυγκρότηση της ΕΥΠ (το έγραψε μόνο η Καθημερινή, τα άλλα ΜΜΕ το θεώρησαν δευτερευούσης σημασίας είδηση). Σωστή επιλογή, δεν λέω. Οι Βρετανοί, εκτός από τις άπειρες επεμβάσεις τους στα ελληνικά πράγματα, εκτός από τη βάρβαρη καταστολή των Ελληνοκυπρίων και εκτός από την τεράστια συμβολή τους στο Κυπριακό, ειδικεύονται και σε κάθε είδους βρωμοδουλειές παγκοσμίως, ακόμα κι αυτές που δε θέλει να κάνει η ίδια η CIA, ιδιαίτερα στην κατασκευή fake ισλαμικής τρομοκρατίας και σε αντιρωσικές προβοκάτσιες, ενώ είναι αποδεδειγμένα οι καλύτεροι φίλοι των Τούρκων στη Δύση. Τι να πούμε εμείς τώρα; Σε καλά χέρια η ΕΥΠ. Αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί, με τόσους ξένους που μαζεύτηκαν εκεί, να γίνει τελικά και του Κουτρούλη ο Γάμος αναμεταξύ τους.  

Εκτός της συμφωνίας της ΕΥΠ υπεγράφησαν και συμφωνίες με το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, αν δεν κάνω λάθος για τις ειδικές δυνάμεις.

Γενικώς μιλώντας ο Θεός να βάλει το χέρι του. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή των πραξικοπημάτων και των δικτατοριών εισαγωγής.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου