ΑΠΘ: Αίθουσες πλημμυρίζουν, ταβάνια πέφτουν αλλά τουλάχιστον.… υπάρχουν ΜΑΤ

 

Του Νίκου Μόττα

Τα ταβάνια απ’ τις σχολές πέφτουν και οι… πρυτανικές αρχές υπό τον κ. Νίκο Παπαϊωάννου ενδιαφέρονται πως θα υλοποιήσουν την κυβερνητική πολιτική που καταστρέφει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αβαντάρει την ιδιωτική παιδεία, καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και μετατρέπει το ΑΠΘ σε απέραντο αστυνομικό τμήμα…

Από ρήξη σωλήνα, πλημμύρισαν αίθουσες στο κτίριο της οδοντιατρικής του ΑΠΘ, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να πέσει το ταβάνι στον χώρο της κλινικής της σχολής. Το απαράδεκτο περιστατικό συνέβη την Τρίτη (21/2) το μεσημέρι, φέρνοντας στο προσκήνιο τις επιπτώσεις από την χρόνια υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων και την υποσυντήρηση των υποδομών τους, με ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων.

Με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στην Οδοντιατρική του ΑΠΘ κάλεσαν σε κινητοποίηση και, στην συνέχεια, σε συμμετοχή σε φοιτητικό συλλαλητήριο.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους απαιτούν έκτακτο κρατικό κονδύλι για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των κλινικών της σχολής!

Να ληφθούν όλα τα μέτρα για να επιλυθούν άμεσα οι υλικές ζημιές στο χώρο της σχολής και να αναπληρωθούν όλες οι κλινικές που αναβάλλονται εξαιτίας του ταβανιού!

Με ανακοίνωσή τους αναδεικνύουν ότι “η πολιτική που βάζει στο ζύγι τις ανάγκες των φοιτητών να σπουδάζουν σε σύγχρονα εργαστήρια και κλινικές με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δρουν μέσα στις σχολές μας είναι αυτή που έχει οδηγήσει στο να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Από τύχη δεν έπεσε το ταβάνι να μας πλακώσει τις ώρες των κλινικών.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος- αφού σταθήκαμε “τυχεροί” και δεν είχαμε τραυματίες- πολλές από τις κλινικές αναβλήθηκαν και άλλες ακυρώθηκαν. Ως αποτέλεσμα, πολλοί από τους συμφοιτητές μας στα κλινικά έτη χάνουν πολύτιμες ώρες κλινικών, που έτσι κι αλλιώς ήταν ελάχιστες, ενώ δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για αναπλήρωση αυτών των ωρών. Ετσι, έχει μείνει στο πάγο η κλινική μας άσκηση, για την ολοκλήρωση της οποίας ήδη αντιμετωπίζαμε πολλές δυσκολίες, ενώ οι ασθενείς αναμένουν χωρίς ενημέρωση για την εξυπηρέτησή τους.

Την ίδια στιγμή, βλέπουμε να ανοίγει στη βουλή συζήτηση γύρω από την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ανοίγοντας έτσι το “παραθυράκι” για να καταργηθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας των πανεπιστημίων.Ενάντια, λοιπόν, στην πολιτική που υποβαθμίζει τις σπουδές και απειλεί τις ζωές των φοιτητών, καλούμε όλους τους φοιτητές να αγωνιστούν για τις σπουδές που έχουμε ανάγκη σήμερα”.

Πηγή: atexnos.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου