Webex και ξερό ψωμί

 

«Η εκπαιδευτικός δε θέλησε να λογοφέρει μαζί του για την τηλεκπαίδευση, καθώς στο νέο σύστημα της αξιολόγησης δε θα την κρίνει προφανώς κάποιο ανεξάρτητο ελεγκτικό όργανο αλλά ανάμεσα σε άλλους κι ο ίδιος της ο διευθυντής»

Της Ξανθίππης Κηπουρίδου

Η ΑΑ (εκ του Ανώνυμη Αναπληρώτρια) άκουσε το κελάηδισμα του 112 στο κινητό της κι έπειτα είδε το μήνυμα του διευθυντή της στην ομαδική συνομιλία. "Αύριο τηλεκπαίδευση λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων, συγχρονίστε τα webex σας, κάντε δοκιμές και στείλτε στους γονείς των μαθητών ωρολόγιο πρόγραμμα με τα ηλεκτρονικά δωμάτια όλων των ειδικοτήτων".

Ανασκουμπώθηκε να κάνει δοκιμαστικές κλήσεις με συναδέρφους και να παράγει υλικό κατάλληλο για την εξ αποστάσεως. Στη συνέχεια ετοίμασε κι έστειλε το ενημερωτικό email στους γονείς ζητώντας να επιβεβαιώσουν ότι το έλαβαν αλλά μη λαμβάνοντας απαντήσεις άρχισε τα τηλέφωνα. Ένας πατέρας δήλωσε πως στο χωριό τους όταν έχουν καταιγίδα πέφτει συνέχεια το ρεύμα οπότε δε διακινδυνεύει να χαλάσει τις ηλεκτρονικές συσκευές του για λίγες ώρες τηλεκπαίδευσης. Άλλη μητέρα δήλωσε ότι λόγω πολυτεκνίας δεν έχει αρκετές συσκευές ώστε να παρακολουθήσουν όλα τα παιδιά της. Τα διαβίβασε στο διευθυντή της που την έψεξε που δεν είχε πειθώ και δεν τους εξήγησε πως η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική.

Η ΑΑ δε θέλησε να λογοφέρει μαζί του καθώς στο νέο σύστημα της αξιολόγησης δε θα την κρίνει προφανώς κάποιο ανεξάρτητο ελεγκτικό όργανο αλλά ανάμεσα σε άλλους κι ο ίδιος της ο διευθυντής. Με τη σκέψη αυτή μπήκε να ανανεώσει και το φάκελο των προσόντων της για την αξιολόγηση αλλά διαπίστωσε ότι ένα χρόνο μετά δεν είχε βαθμολογηθεί η επίδοση της στις εξετάσεις του Β2 επιπέδου πληροφορικής του Υπουργείου για την οποία διάβαζε εντατικά κι έκανε εργασίες για μήνες. Έτσι δεν μπορούσε να καταχωρίσει αυτό το προσόν. Από ότι φαίνεται το Υπουργείο αξιώνει ετοιμότητα από όλους τους ΑΑ αλλά είναι βραδυφλεγές ως προς άλλες διαδικασίες και άλλα όργανα του. 

Κοιμήθηκε στην ατμοσφαιρική σκοτεινιά μιας διακοπής ρεύματος και ξύπνησε να κάνει το μάθημα της αλλά το ρεύμα δεν είχε επανέλθει. Το καλό το παλληκάρι ήξερε κι άλλο μονοπάτι, μπήκε από το κινητό στο webex αλλά από το κινητό δεν είχε τη δυνατότητα διαμοιρασμού ώστε να γίνει πιο ενδιαφέρον το μάθημα. Περίμενε, περίμενε και ξεκίνησε να διδάσκει όταν εμφανίστηκαν δύο μαθητές κι εκείνοι χρησιμοποιώντας κινητό. Η βροχή και το χαλάζι πύκνωναν κι έτσι εξηγούσε την απρόσωπη σύνταξη βάζοντας πετσέτες και ριχτάρια κάτω από την πόρτα της ακριβοπληρωμένης της γκαρσονιέρας (τουριστικό νησί γαρ με απλησίαστα ενοίκια) γιατί είχαν αρχίσει να μπαίνουν νερά.

Όταν οι μαθητές ρώτησαν αν θα είχαν εργασίες για το σπίτι απάντησε πως αφού οι περισσότεροι απουσίαζαν θα ασχολούνταν με το ίδιο κεφάλαιο και την επόμενη μέρα. Μάζεψε τα ριχτάρια προσέχοντας μη ζορίσει τη φουσκωμένη της κοιλιά και τα έβαλε στο πλυντήριο ψάχνοντας στο ίντερνετ για το πόση άδεια μητρότητας δικαιούται, για κάποιο λόγο οι αναπληρώτριες μάνες δεν υπάγονται στην αύξηση της άδειας που θέσπισε πρόσφατα το υπουργείο εσωτερικών για τον ιδιωτικό τομέα ούτε όμως εξισώνονται και με την άδεια που δικαιούνται οι διορισμένες μητέρες, οι ΑΑ είναι κατηγορία από μόνοι τους.

Πριν το καταλάβει είχε βγει ο ήλιος, ευτυχώς την επόμενη ημέρα θα έβλεπε τους μαθητές της πρόσωπο με πρόσωπο, θα της χάιδευαν την κοιλιά και θα της έφτιαχναν ζωγραφιές με υπέροχες αφιερώσεις, κρίμα που δε θα μπορούσε να τις επισυνάψει στο φάκελο της να δούνε όλοι οι φορείς την ομορφιά του παιδικού αυθορμητισμού.

Το παρόν είναι προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις μάλλον δεν είναι συμπωματική.

Πηγή: alfavita.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου