«Πάμε κι όπου βγει»: Έτσι πορεύονται τα τρένα και…όλη η χώρα

 

Η φονική σύγκρουση στα Τέμπη και τα όσα αποκαλύφτηκαν μετά κατέδειξαν μία παράμετρο την οποία δεν γνώριζε η ελληνική κοινωνία: Πώς όταν ταξίδευε με το τρένο, οι μηχανοδηγοί που το οδηγούσαν πήγαιναν πάντα στα «τυφλά» και απλώς είχαν μάθει να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο!

Όλοι άκουσαν έναν από τους επιζώντες της χθεσινής τραγωδίας να αναφέρει συγκλονισμένος ότι άκουσε τους μηχανοδηγούς να λένε μέσω ασυρμάτων «Πάμε κι όπου βγει»!

Δεν γνώριζαν αν πάνω στο δρομολόγιο του επιβατικού τρένου εκείνη την στιγμή διεξάγονταν το δρομολόγιο της εμπορικής αμαξοστοιχίας!

Ναι, το άκουσα μέσω των ασυρμάτων, πάμε κι όπου βγει. Αυτό ακριβώς τίποτε άλλο.

Τι σημαίνει αυτό; Πώς οι μηχανοδηγοί δεν ήξεραν τι θα βρουν μπροστά τους αλλά και δεν τους ενοχλούσε κιόλας! Γιατί; Γιατί προφανώς το είχαν ξανακάνει πολλές φορές στο παρελθόν, απλά δεν είχε τύχει τότε να υπάρξει ανθρώπινο λάθος για να αποκαλυφθούν οι συνέπειες.

Οι μηχανοδηγοί εν πολλοίς λειτουργούν με βάση την εμπειρία που έχουν καθώς σε πολλά τμήματα δεν λειτουργεί η σηματοδότηση που τους επιτρέπει να έχουν επαφή με τη γραμμή που είναι μπροστά τους. Προχωράνε με το «ένστικτο».

Και αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει το θράσος να το αποκαλεί «επιτελικό» κράτος…

Όταν μετά από σχεδόν 4 χρόνια διακυβέρνησης επέτρεψαν χιλιάδες Ελλήνων να ταξιδεύουν καθημερινά βάζοντας την ζωή τους σε κίνδυνο.

Το κακό είναι ότι όλη χώρα πορεύεται με αυτή την φιλοσοφία: «Πάμε κι όπου βγει».

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου