Προστατέψτε το παιδί!

 

Της Δήμητρας Μυρίλλα

Δεν ήταν καθόλου αυτονόητο για την ΕΛ.ΑΣ ότι το παιδί, το 12χρονο κοριτσάκι στον Κολωνό, που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας, έπρεπε προστατεύεται 24 ώρες το 24ωρο, 30 ημέρες το μήνα, εδώ και έξι μήνες.

Αντίθετα, για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέσω της ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αυτονόητο ότι έπρεπε να έχει γίνει σχετικό αίτημα… Αίτημα! Το διαβάζεις και δεν το πιστεύεις! Αίτημα από ποιόν κύριοι; Από το παιδί;

Μήπως έχει και ατομική ευθύνη που δεν ζήτησε να την προστατεύει ο κρατικός μηχανισμός, ο οποίος έτσι κι αλλιώς απροστάτευτη την είχε και εκτεθειμένη, όπως χιλιάδες, εκατομμύρια άλλα παιδιά που γεννιούνται και ζουν σε αυτό το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Αλλά τέλος πάντως… ας μιλήσουμε για τα στοιχειώδη… Διότι ούτε αυτά γίνονται!

Στοιχειώδες, λοιπόν, ήταν να έχει δοθεί εντολή, διαταγή, όπως λένε στη γλώσσα τους για να φυλάσσεται το κορίτσι. Σαν εκείνες που ξέρουν πολύ καλά να δίνουν για να διαλύουν τις συγκεντρώσεις, να εισβάλλουν στα Πανεπιστήμια, να φυλάνε τα “κοράκια” όταν αρπάζουν τα σπίτια του κόσμου, ενίοτε να κλοτσάνε τις πόρτες και να μπαίνουν και οι ίδιοι μέσα.

Και όχι να περιμένουν αίτημα πρωτοκολλημένο!

Βέβαια εντύπωση δεν μας κάνει. Αυτό το βάρβαρα κακοποιημένο και σημαδεμένο παιδί, “κακοποιήθηκε” όταν χρειάστηκε να καταθέσει, “κακοποιήθηκε” όταν έγινε θέαμα για πολλά κλικ και υψηλές τηλεθεάσεις, “κακοποιήθηκε” όταν τη στοχοποίηση από τα ΜΜΕ ήρθε να “προσυπογράψει” και η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή αποκάλυψε πού βρίσκεται το παιδί και σε ποιο σχολείο πηγαίνει.



Και δεν φτάνει που αποκάλυψε όλα αυτά, είπε και ψέμματα ότι η μικρή δέχεται κατ’οίκον διδασκαλία. Τότε ήταν που η δικηγόρος της οικογένειες έλεγε τα εξής:

“Έχουμε κάνει πολλές αιτήσεις και ουδείς έχει ανταποκριθεί ως σήμερα. Η μόνη παροχή από το κράτος ως τώρα είναι ένας παιδοψυχολόγος που “πρέπει να κάνει 100 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα για να δει το παιδί. Δεν έχουμε καμία βοήθεια, δεν υπάρχει καμία κοινωνική μέριμνα για την οικογένεια από την Πολιτεία. Μόνο από ιδιώτες αλληλέγγυους. Η Πολιτεία έχει δώσει μόνο δύο γάλατα εβαπορέ και δύο πακέτα μακαρόνια”, συνέχισε η Ασπασία Ταραχοπούλου, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι ο γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, έχει υποσχεθεί εδώ και μήνες μία κουκέτα “γιατί τα δύο αδέλφια κοιμούνται σε έναν σπασμένο καναπέ και ακόμη δεν έχει ούτε αυτό γίνει πράξη.”

Το διαβάζει κάποιος και ντρέπεται για λογαριασμός τους, γιατί είναι αυτονόητο ότι οι κυβερνώντες δεν είναι σε θέση να νοιώσουν ντροπή! Δύο γάλατα εβαπορέ και δύο πακέτα μακαρόνια! Να ρωτήσουμε, λοιπόν… Μήπως τώρα το παιδί έχει κατ’ οίκον διδασκαλία και συστηματική υποστήριξη από παιδοψυχολόγο; Μήπως αγόρασαν κουκέτα για τα παιδιά; Μήπως, ασχολήθηκε κανείς με τις συνθήκες διαβίωσής τους;

Ο κύριος Θεοδωρικάκος, λοιπόν, που περίμενε αίτημα με πρωτόκολλο για να στείλει αστυνομικούς να προστατεύουν το παιδί, κάνει και υποδείξεις. Λόγω της “ιδιαίτερης φύσης του περιστατικού”, λέει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ “υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες”.

Να θυμίσουμε ότι λόγω, λοιπόν, αυτής της ιδιαίτερης φύσης του περιστατικού, η Αστυνομία και οι κρατικές υπηρεσίες πρόνοιας έπρεπε να είχαν πράξει τα δέοντα. Βέβαια, θα πει κάποιος… πόσους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς έχουν οι υπηρεσίες πρόνοιας; Ελάχιστους. Κάτι για το οποίο έπρεπε να προνοήσουν οι κυβερνήσεις, ετούτη, οι προηγούμενες, οι επόμενες.

Αλλά δεν το έκαναν. Αντί για ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργικούς προσέλαβαν κάτι χιλιάδες αστυνομικούς. Αλλά, ούτε αυτοί έκαναν αυτό που έπρεπε για το παιδί. Εχουν άλλες δουλειές και άλλες εντολές.

Να προστατεύουν κυρ-Παντελήδες, “ευυπόληπτους” πολίτες, “αγαθούς” χριστιανούς που την Κυριακή πάνε στην εκκλησία, συμμετέχουν στα κοινά και ενίοτε περιφέρονται και ως κομματάρχες και στελέχη, επιχειρηματίες που η φάμπρικά τους κινδυνεύει από απεργούς, να περιφρουρούν φράκτες και να κυνηγάνε μετανάστες.

Αλλά, εν πάση περιπτώσει… Προστατέψτε αυτό το παιδί!

Προστατέψτε τα παιδιά, αντί να παίρνετε ωραίες πόζες για τη φωτογραφία!


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου