Ακης Σκέρτος: Οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι μια υπόθεση που αφορά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Ξεχάστε τις!


Απίστευτη αλλά και αποκαλυπτική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, στο τέλος της χτεσινής του συνέντευξης στην τηλεοπτική εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου της TRT «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα», σε μια «μη αναμενόμενη ερώτηση» σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, είπε επί της ουσίας, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πρέπει να «ξεγράψουμε» το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. «Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω» είπε ο κ. Σκέρτσος αξιολογώντας μάλιστα τη σημασία των γερμανικών αποζημιώσεων σε σχέση με …την κλιματική αλλαγή.

Την είδηση και το απόσπασμα της εκπομπής TRT «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα», εντόπισε το militaire.gr.



Σωτήρης Πολύζος: Θα σας κάνω μια μη αναμενόμενη ερώτηση, επειδή πιστεύω ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε, γι’ αυτό την κάνω. Κυκλοφόρησε ένα υπέροχο βιβλίο άλλου συναδέλφου, το «Γιαβόλ», είναι η έρευνα του Γιώργου Χαρδαλιά για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, που υπολογίζεται σε 50 δισεκατομμύρια που τάχει προφανέστατα πολύ ανάγκη η ελληνική οικονομία. Επειδή λοιπόν συντόνιζα αυτή την εκδήλωση προχτές στη Λάρισα, λένε από το ακροατήριο να τη βάλουν τώρα οι δημοσιογράφοι στο ντιμπέιτ, αλλά ξέρουμε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, δεν υπάρχουν καν ελεύθερες ερωτήσεις και τα πεδία έχουν καθοριστεί. Ενώ διαχρονικά καμιά κυβέρνηση δεν έχει απεμπολήσει αυτό το δικαίωμα. Η Πολωνία ζητάει 1 τρισεκατομμύριο 300 δισεκατομμύρια από την Γερμανία και έχουν πολύ καλή συνεργασία ειδικά τώρα με το Ουκρανικό. Γιατί καμία κυβέρνηση δεν ήρθε σε συνεννόηση και με τις αντιπολιτεύσεις, να ’χουμε δηλαδή μια ομόφωνη απόφαση στο ελληνικό κοινοβούλιο και να πούμε ότι πάμε να το κάνουμε, να το διεκδικήσουμε. Το λέω και σε σχέση με την κουβέντα για την αυτοδυναμία που κάναμε μόλις.

ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, κύριε Πολύζο, και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση η οποία αφορά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν την απαξιώνω ούτε την υποβαθμίζω, αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ μείζονες, πολύ σημαντικές μείζονες προκλήσεις που έρχονται από το μέλλον. Είναι η κλιματική κρίση, είναι η ψηφιακή επέλαση της τεχνικής νοημοσύνης, είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη στο να μην χάσουμε την παραγωγική μας βάση. Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν χάνουμε την μάχη για το μέλλον και πρέπει να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια. Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που κοιτάμε προς τα μπρος και προφανώς χτίζουμε με πατριωτική ευθύνη, με υπεύθυνο πατριωτισμό μια πιο ισχυρή Ελλάδα.

–Καταλαβαίνω από την απάντησή σας ότι δεν πρέπει να περιμένουμε κάποια σχετική κίνηση…


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου