Ο «πολιτικός κρατούμενος» Τραμπ, η περιδίνηση της «δημοκρατίας» στις ΗΠΑ και ο πυρηνικός Αρμαγεδδών που μας «χαμογελά»

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο εδώλιο

Θα κριθεί στις κάλπες το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ; Δεν είναι σίγουρο.

Του Θέμη Τζήμα

Τα τελευταία νέα είναι αρκούντως εντυπωσιακά: σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης  ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος και για τις 34 κατηγορίες κακουργήματος ως προς παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων με επίκεντρο μια πληρωμή ύψους 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ καταδικάζεται για έγκλημα. Η απόφαση ως προς την ποινή μετατέθηκε για τις 11 Ιουλίου και ενώ ο Τραμπ απειλείται και με ποινές φυλάκισης θεωρείται βέβαιο ότι χάρη στην έφεση την οποία θα υποβάλλει δε θα βρεθεί μέσα στη φυλακή έως και τις εκλογές του Νοεμβρίου τουλάχιστον.

Η ποινή όπως όλα δείχνουν δεν μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά του να είναι υποψήφιος Πρόεδρος και ως πρώτη φορά καταδικασθείς ίσως και να την δει να αναστέλλεται συνολικώς. Ίσως πάλι και όχι, με αποτέλεσμα να πρέπει να περάσει κάποιο χρόνο στη φυλακή. Σύμφωνα μάλιστα με μια μερίδα νομικών των ΗΠΑ ακόμα και αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ δε θα μπορεί να δώσει χάρη στον εαυτό του, κάτι το οποίο με βεβαιότητα θα αποπειραθεί να πράξει. Η εικόνα και η πραγματικότητα ενός εκλεγμένου προέδρου που θα περάσει κάποια έστω 24ωρα στη φυλακή ξεπερνά οτιδήποτε θα μπορούσαν να φανταστούν ακόμα και οι Μόντι Πάιθον, όπως και συνολικώς το Χόλιγουντ ακόμα και στις πλέον καλτ b-movies του.

Για τους αντιπάλους του (υποτίθεται ότι) αποδείχτηκε ότι κανείς δεν τίθεται υπεράνω του νόμου, αν και υπήρξε ένα ορισμένο μούδιασμα στις τάξεις τους. Ο πρόεδρος Μπάιντεν έσπευσε να υποστηρίξει ότι μόνο με την ψήφο των εκλογέων, ο Τραμπ (ο υποψήφιος δικτάτορας κατά τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο) θα κρατηθεί εκτός Λευκού Οίκου. Φυσικά πρόκειται για την ίδια πλευρά που έχει αποπειραθεί σε κρίσιμες πολιτείες να μην επιτραπεί στον Τραμπ να είναι υποψήφιος.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ από την άλλη σαν έτοιμος από καιρό ανάρτησε ότι είναι πολιτικός κρατούμενος ενός διεφθαρμένου δικαστικού και πολιτικού συστήματος, το οποίο θέλει να τον εξοντώσει, να κλέψει (για άλλη μια φορά) τις εκλογές, να βάλει εκατομμύρια παράτυπους μετανάστες μέσα στη χώρα, να διαλύσει τις ΗΠΑ κλπ. Μπορεί όλα αυτά να έχουν μια διάσταση επιθεώρησης αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ επικίνδυνα.

Την ίδια στιγμή, οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μια αρκετά δύσκολη εικόνα για τον πρόεδρο Μπάιντεν. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι σταθερά δεύτερος ενώ τα ποσοστά αποδοχής του πέφτουν.

Ωστόσο είναι πράγματι στις κάλπες που θα κριθεί το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ; Δεν είναι σίγουρο, τουλάχιστον όχι για πολλούς μέσα στις ΗΠΑ. Όλως ενδεικτικώς, ο Τάκερ έσπευσε να προβλέψει ότι ο Τραμπ θα εκλεγεί πρόεδρος, εφόσον δεν δολοφονηθεί.  Όπωςέγραψε: «Εισαγάγετε τον Τρίτο Κόσμο, γίνετε ο Τρίτος Κόσμος. Αυτό μόλις είδαμε. Αυτό δεν θα σταματήσει τον Τραμπ. Θα κερδίσει τις εκλογές αν δεν σκοτωθεί πρώτος. Αλλά σηματοδοτεί το τέλος του δικαιότερου συστήματος δικαιοσύνης στον κόσμο. Όποιος υπερασπίζεται αυτή την ετυμηγορία αποτελεί κίνδυνο για εσάς και την οικογένειά σας».

Δίπλα στον Τραμπ εν γένει (όχι ως προς τη συγκεκριμένη ετυμηγορία ακόμα) στέκεται και ο Ίλον Μασκ με τον οποίο φημολογείται ότι ως μελλοντικός πρόεδρος ο Τραμπ θα έχει κάποιου είδους συνεργασία. (Δύο super-villainsμαζί σα να λέμε). Παραλλήλως δε, πέρα από φυλακίσεις, απελάσεις στη Γάζα και διάφορα άλλα που υπόσχεται ο Τραμπ για τους αντισιωνιστές διαδηλωτές, εσχάτως δήλωσε ότι θα βομβάρδιζε τη Μόσχα και το Πεκίνο αν ήταν πρόεδρος αλλά για κάποιο λόγο κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν στη Ρωσία και στην Κίνα να θεωρούν ότι έχει το ακαταλόγιστο και αφού εκλεγεί, πάντως προς ώρας αντιμετωπίζουν με προφανή στωικότητα (μάλλον και με σχετικώς καλά κρυμμένη ανησυχία) την περιδίνηση της «δημοκρατίας» στις ΗΠΑ. Μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ δε, περίπου τα 2/3 αναμένουν πράξεις πολιτικής βίας μετά τις εκλογές (των οποίων το αποτέλεσμα δεν είναι βέβαιο ότι θα αναγνωρίσουν όλοι).

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, το φλερτ με τον πυρηνικό πόλεμο μεγαλώνει κάθε ημέρα που περνάει. Σύμφωνα με το Politico, ο πρόεδρος Μπάιντεν έδωσε μυστικώς, άδεια στους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον στόχων μέσα στα ρωσικά εδάφη. Οι Ουκρανοί δε, συνεχίζουν να χτυπούν ρωσικές αντιαεροπορικές συστοιχίες προφανώς εν αναμονή F-16 και ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης για διηπειρωτικούς πυρηνικούς πυραύλους, παρότι οι Ρώσοι τόσο βάσει του πυρηνικού τους δόγματος, όσο και με νεότερες ανακοινώσεις τους έχουν προειδοποιήσει ότι τέτοια πλήγματα θα δικαιολογήσουν τη χρήση ακόμα και πυρηνικών όπλων. Πρόκειται για ένα πραγματικώς, σατανικό νατοϊκό παιχνίδι κλιμάκωσης. Η προβοκάτσια προς την κατεύθυνση της κλιμάκωσης του πολέμου γίνεται διαρκώς εντονότερη, ενώ η γενοκτονία στη Γάζα συνεχίζεται χάρη στα όπλα των ΗΠΑ. Η «δημοκρατία» στις ΗΠΑ φλερτάρει με την αποσύνθεση και ο πλανήτης με τον κατακλυσμιαίο Γ΄ Παγκόσμιο.

Ή όπως τραγουδούσε ο Λέοναρντ Κοέν: «You want it darker/We kill the flame».

Πηγή: ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου