Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα! (πίνακες στοιχείων 25-26-27/04/2018)

Με 199 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων συνεχίζεται την Τετάρτη 25, Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, η ανελέητη επίθεση στην ιδιωτική περιουσία των πολιτών. Με το πρόσχημα της αποπληρωμής ενός παράνομου δημόσιου χρέους, κλιμακώνεται η εγκληματική αφαίμαξη του λαού, στο πλαίσιο ενός καθεστώτος κατοχής που έχει επιβληθεί στη χώρα μας.

Την επίσημη πρώτη του εμφάνιση, στους πλειστηριασμούς της Παρασκευής 27 Απριλίου, κάνει και το Δημόσιο (Α.Α.Δ.Ε.) επισπεύδοντας 7 απ' αυτούς. Προς το παρόν αυτοί αφορούν σε μεγάλες οφειλές ολίγων -κυρίως προς τις Δ.Ο.Υ.- και ακριβά ακίνητα οφειλετών, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σύντομα θα μπουν στο "παιχνίδι" τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και οι μικρές οφειλές και περιουσίες των πολλών γενικότερα προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα αυτό το τριήμερο, 108 πλειστηριασμοί αφορούν στην περιοχή της Αττικής, 47 στην Θεσσαλονίκη και 44 στην περιφέρεια.

Σε συμβολαιογραφεία Αθήνας και Πειραιά έχουν μεταφερθεί πλειστηριασμοί πρώην αρμοδιότητας των ειρηνοδικείων Αττικής και συγκεκριμένα Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Καλλιθέας, Ιλίου, Περιστερίου, Αχαρνών, Κρωπίας, Λαυρίου, Μαραθώνα, Ελευσίνας, Νίκαιας, Πειραιά, Σαλαμίνας και από την περιφέρεια της Ελλάδας από τα πρώην ειρηνοδικεία νομών Χαλκιδικής, Πέλλας, Θεσπρωτίας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Ηρακλείου.

Σε συμβολαιογραφεία της Θεσσαλονίκης διεξάγονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρώην αρμοδιότητας ειρηνοδικείων Θεσ/νίκης, Βασιλικών και Λαγκαδά, καθώς και του νομού Χαλκιδικής.

Στην περιφέρεια της Ελλάδας διεξάγονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε Έβρο, Καβάλα, Ιωάννινα, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία, Κορινθία, Αργολίδα, Αχαΐα (και από πρώην ειρ. Ηλείας), Κέρκυρα, Δωδεκάνησα (Ρόδο) και Χανιά (πρώην ειρ. Ρεθύμνου).
Να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι αντικαταστάσεις συμβολαιογράφων οι σύλλογοι των οποίων είχαν αποφασίσει αποχή από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με αυτούς του συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς και Νήσων του υπόδικου προέδρου για το Παραδικαστικό ΙΙ, Γεωργίου Ρούσκα. 

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ/ΚΙΝΗΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

 25 πλειστηριασμοί (11,5%) ακινήτων με συνολική εμπορική αξία μικρότερη των 50.000 €
► 33 πλειστηριασμοί (12,2%) ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από   50.000 έως 100.000 €
► 50 πλειστηριασμοί (19,9%) ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 100.000 έως 200.000 €
► 30 πλειστηριασμοί (19,2%) ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 200.000 έως 300.000 €
► 23 πλειστηριασμοί (12,8%) ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 300.000 έως 500.000 €
► 38 πλειστηριασμοί (24,4%) ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας άνω των 500.000 €

Συνολικά για ακίνητα εμπορικής αξίας ανά πλειστηριασμό έως 300.000 € επισπεύδονται οι 138 απ' τους 199 πλειστηριασμούς, σε ποσοστό 69,38% τουλάχιστον.

ΣΗΜ. 1: ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΑΤΩΝ (ΑΚΙΝΗΤΩΝ/ΚΙΝΗΤΩΝ) ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ.
ΣΗΜ 2: ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ www.tnomik.gr
ΣΗΜ 3: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤ/ΜΟΥΣ ΑΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΑ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ, ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ή ΔΙΠΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΩΝ ΠΛΕΙΣ/ΜΩΝ. ΟΙ ΔΙΠΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΙΔΙΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ.

Στους πίνακες που ακολουθούν (δημιουργήθηκαν από μέλη της πρωτοβουλίας «Δρόμος ανοιχτός») αναγράφεται η διεύθυνση διεξαγωγής του πλειστηριασμού, η ιδιότητα του οφειλέτη, ο επισπεύδων, τα στοιχεία δικαστικού επιμελητή και συμβολαιογράφου, το ποσό οφειλής για το οποίο διεξάγεται ο κάθε πλειστηριασμός καθώς και η εμπορική αξία των ακινήτων, η οποία είναι και τιμή 1ης προσφοράς κατά την έναρξη του πλειστηριασμού.

(Για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση κάντε «κλικ» στο βελάκι πάνω δεξιά του πίνακα pdf )Αν κάποια κινήματα κατά των πλειστηριασμών ή και μεμονωμένοι πολίτες χρειάζονται περισσότερα στοιχεία, ή εικόνα κάποιου συγκεκριμένου νομού με τα στοιχεία των πλειστηριασμών του, μπορούν να τα ζητήσουν στη διεύθυνση email της πρωτοβουλίας: dromosanoixtos@gmail.com 

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου